KINDERWORKSHOP EFFE NIKS

KINDJE EFFE NIKS

 

Bij deze workshop is het de bedoeling dat de kinderen leren voelen, ervaren, relaxen en er gewoon durven te zijn.

 

 • We starten vandaag met een ontspannen kring gesprek. Bij mooi weer zal dit in de tuin zijn en bij regen of kou zal dit binnen zijn. De kinderen mogen zich dan eerst kort voorstellen. Daarna stellen wij ons voor.

 • Tijdens dit kringgesprek praten we over zaken die we hebben meegemaakt, die heel leuk waren. zo stijgt de positieve energie en komen we allemaal 1 niveau hoger en meer open om dingetjes met elkaar te delen. We laten ieder kind aan het woord en vooral ook de kinderen die heel verlegen zijn. De kinderen die nadrukkelijk aanwezig zijn remmen we af (gelijkheid).

   

 • Daarna gaan we eerst lekker dansen en springen op muziek waarbij de kinderen eens lekker uit hun dak kunnen gaan. We doen dit eerst voor in en kring, daarna los en daarna gaan de kinderen vanzelf meedoen. Zo bouwen we positieve energie op.

 

 • Dan gaan we weer in een kring zitten. Vertel maar wat je bezig houdt. Ken je een mooi verhaal? Als iedereen zijn of haar verhaal heeft verteld vragen we de kinderen wat ze voelen wanneer ze al die mooie verhalen vertellen. Waar voel je dat? Voel je dit in je hart, voel je dit in je buik of voel dit in je hoofd. Hoe zie je dat iemand blij is? Voel je ook als iemand blij is? Hoe voel je dat? Waar voel je dat?

 

 • Hierna gaan allemaal rustig liggen op de meegebrachte matjes of deken. We maken een reis naar het blije gevoel. We vragen de kinderen om hun ogen te sluiten en we starten een meditatie aan de hand van een liedje. Om de aandacht vast te blijven houden maken we het verhaal de meditatie niet te lang.

 

 • We laten de kinderen kennis maken met hun geleidediertje. Het geleidediertje is het eerste diertje dat je ziet wanneer je ogen sluit. Hoe ziet het er uit? Het mag ook je huisdier zijn.

 

 • Vervolgens gaan we weer terug in een kring zitten. De kinderen komen weer een voor een aan het woord en vertellen over hun geleide diertje. Wat kan dat geleidediertje? Is hij sterk, of juist heel lief? Waarbij kan jouw geleidediertje jouw helpen? Als je bang bent in het donker? Als je niet durft te praten in een groep? Als je bang bent dat je een slecht punt haalt voor je dictee? De kinderen mogen een tekening maken van hun geleidediertje.

 

 • Daarna gaan we weer in een kring zitten. De kinderen sluiten hun ogen en in hun gedachten laten ze hun geleide diertje naar zich toe komen. Het komt naast hen zitten, als het diertje er is mogen ze hun ogen weer openen. Voelen ze zich blij?Trots? Sterk? Het is zoals het is op dat moment en alles is goed zoals het is. Wat nu niet is, komt later vast en zeker…….alles is goed in jouw wereld kleintje…..

 

 • Zo nu zijn we allemaal sterk genoeg voor een liedje. We gaan samen een mantra zingen. Maar voor we gaan zingen mogen alle kinderen hun hartenwens uitspreken. “ Sluit heel even je ogen en zie de wens”. We openen allemaal onze ogen en gaan lekker ontspannen zitten. We zingen de mantra eerst even voor. Daarna zingen we de mantra samen. Hoe voel je, je als we de mantra zingen? We zingen het nog een keer. Daarna bedanken we de kinderen voor hun mooie lied.  We zetten langs deze wijze de eerste stappen richting meditatie.

 

 • We geven op kinderlijk wijze ontspanningsoefeningen en positieve mentale kracht op een manier dat voor een kind voelbaar en begrijpelijk is. Zo leren ze weer in hun eigen kracht te komen.

 

Iedere keer is uiteraard weer anders. Laat je kinderen verrassen en geef ze deze middag cadeau. Ook uiteraard geschikt als verjaardagsfeestje.

 

Deze workshop kost : € 12,50 dit is inclusief de gebruikte materialen, daarnaast wil ik de kinderen ook een koekje en drinken aanbieden. Het gevoel van welkom thuis. Bij een verjaardagsfeestje komt er per kind € 7,50 bij voor feestartikelen en iets extra's om uit te elen door de jarige zelf.

 

Meenemen: yogamatje of deken om op te liggen, gemakkelijke losse kleding aandoen, flesje water

 

 

Ik wens je heel veel Licht, Liefde en Kracht,

 

Heel veel liefs,

 

Asherah