Cursus Healing Dance

Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.

Hoe je door te dansen dichter bij je gevoel komt

 

https://www.nieuwetijdskind.com/hoe-je-door-te-dansen-dichter-bij-je-gevoel-komt/

Met een grote glimlach op je gezicht sta je stil. Je doet je ogen even dicht en voelt na. Wow. Alles tintelt, de energie zindert door je lijf. Dit was even lekker zeg! Je bent net heerlijk uit je dak gegaan en je wangen gloeien. Een goede beat, je (blote) voeten op de vloer. Je zit vol energie, je blik is helder, je was niet bezig met alles wat je nog moet doen, want je hoofd is leeg. Er is ruimte voor voelen. Je hebt gedanst.

De kop zonder kip

Bij heel jonge kinderen is het lichaam nog niet in verhouding; het hoofd is groter en zwaarder dan de rest van het lichaam. Het geeft een idee hoe we als volwassenen ook rondlopen. Het lijf mag dan uitgegroeid zijn en is inmiddels vele malen groter dan het hoofd; we doén nog steeds alsof het hoofd groter en daarmee belangrijker is. De hele wereld doet dat. We zijn geschoold in het denken. Heel wat mensen lopen rond als een ‘kop zonder kip‘ zoals mijn collega Lia het laatst zo mooi verwoordde; met een heleboel kennis over van alles en nog wat, maar geen contact meer met het lijf. Vele hoofden zitten barstensvol, lopen over en de burn-out is beroepsziekte nummer 1. We lijken het lichaam met voelen en het hoofd met denken als losstaande delen te ervaren.

Het lichaam liegt niet

Door te bewegen komt het contact met je lichaam op gang, daarnaast maakt het je gevoelsleven wakker. Aha. Daar wil ik het over hebben. Voelen met je hoofd is een lastige opgave. Voelen doe je met je hart, je zintuigen, je buik, je hele lijf. Zonder je lijf te gebruiken lukt voelen niet. Zo simpel is het. Geen wonder dat er zoveel mensen zijn die niet meer bij het gevoel kunnen komen als we het hoofd op nummer 1 zetten. Waar we met praten een heleboel kunnen verbloemen en verbergen lukt dat niet meer zodra je gaat bewegen. Mijn collega Jacqueline schrijft: ‘Aan je lichaamstaal wordt een waarheidsgehalte van 55% toegekend, je stem 38% en de woorden die je spreekt slechts 7%’. Het lichaam liegt niet. Het is zo wijs, dat het je precies vertelt wat er aan de hand is.

 

 

 

KENNISMAKING HEALING DANCE IN HET BARBARAHOES TREEBEEK - BRUNSSUM Vrijdag 15-02-2019 van 20.00 - 22.30 uur ( kan iets uitlopen)
les 1 vrijdag 21 augustus 2020
les 2 vrijdag 28 augustus 2020
les 3 vrijdag 04 september 2020
les 4 vrijdag 11 september 2020
les 5 vrijdag 18 september 2020
les 6 vrijdag 25 september 2020
les 7 vrijdag 02 oktober 2020
les 8 vrijdag 09 oktober 2020
les 9 vrijdag 16 oktober 2020
les 10 laatste les vrijdag 23 oktober 2020

 

 

Barbarahoes – Treebeek – Zonnestraat 3,
6446 TC Brunssum

Meer informatie telefonisch 0620558935

DATUM 15-02-2019 kennismakingsworkshop

Tijd van 20.00 – 22.30 uur (kan iets uitlopen )
Kosten 
10,00 per les of 100,00 p.p. voor 10 lessen . Je schrijft je in voor de gehele cursus, dus apart een les volgen is niet mogelijk. Kom eerst kijken of je het iets voor jou vindt bij de kennismakingsworkshop. Voor minima is er een vergoeding mogelijk via de gemeente

De cursus duurt 10 weken waarin je leer jezelf in balans te krijgen d.m.v. het zelfgenezende vermogen. Reiki - chakratherapie - HSP en de Kracht van de 5 Ritmes.
Het si de bedoeling dat je alle 10 lessen ook komt, want er ontstaat een heel fijne vertrouwensband onderling en een groepsenergie . Iedere les krijg je per mail oefeningen, inzichten, tips en adviezen om thuis toe te passen.
Voor dames en heren die onder het minimum leven of onder de armoede grens kan via de Paarse kaart van de ISD-BOL een aanvraag ingediend worden voor vergoeding van de gehele cursus.

Aanmelden het liefst via het contactformulier Zonder aanmelding komen is onmogelijk en vol = vol. U kunt zich dan wel op de wachtlijst laten plaatsen voor de volgende kennismakingsworkshop. Maximaal 20 personen worden toegelaten. Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn. Bij minimaal 10 deelnemers ( sters) gaat de cursus door.

**********************************************************************************

Meenemen: Je hebt een matje/slaapzak nodig om op te liggen en iets warms om je toe te dekken. Een nekrol mag je ook eventueel meenemen als je daar behoefte aan denkt te hebben. Tevens meenemen of aandoen: loszittende kleding en schone sokken, eventueel een flesje water of andere drank.

**********************************************************************************

DE VIJF RITMES is een oeroud ritueel en wordt nog steeds gebruikt om wijsheid te vergaren, visioenen te geven en contact te maken met je hogere zelf. En het is voor iedereen. - In het vloeiende ritme verbind je je met de aarde, ontdek je je lichaam, vind je grond voor aanwezig zijn.
- In staccato definieer je jezelf, vormt zich je daadkracht, opent zich je hart.
- Chaos helpt je om los te laten, onbenutte vermogens te ontdekken, je intuïtie te volgen.
- Lyrisch inspireert om door te dringen tot je eigen unieke energie en de expressie daarvan.
- En stilte geeft mogelijkheid op te gaan in de energie die alles en iedereen omvat.

De kennismakingsworkshop Healing Dance is een workshop waarbij je hele lichaam reageert, van top tot teen. Als u deze workshop bevalt kunt u zich inschrijven voor een hele cursus met een lesblok van 10 weken.

Na de kennismakingsles volgt de gehele cursus. Iedere vrijdagavond van 20.00 – 22.00 uur ( kan iets uitlopen) .

BELANGRIJK: 

Je schrijft je in voor de gehele cursus van 10 weken, want er ontstaat een heel fijne vertrouwensband in de hele groep en een mooie  groepsenergie Iedere week wordt leer je dan meer over het zelfgenezende vermogen, de chakra's , wat zijn energie blokkades en hoe kun je die oplossen/ genezen. Oefeningen en lesmateriaal gaat via de mail. Dus een mailadres is een must. In een klapper kun je dan de inhoud van deze cursus later nog eens nalezen.

Dit is de cursus Healing Dance, die zowel voor heren als dames geschikt is. De cursus zelf kost € 100,00 voor 10 lessen. Inschrijvingen gelden voor alle 10 lessen. Als je je inschrijft, dan  is dat voor het hele lesblok. Je kunt in een keer of in delen  ( per week)  betalen of bij uitzondering eventueel per les. Je kunt niet individueel alleen één les volgen. Het gehele lesblok is een geheel. Zie ook de algemene voorwaarden die je krijgt toegezonden en op de website staan.

Bij minimaal 10 en maximaal 20 personen gaat de cursus door. 

*************************************************************************************

Osho schrijft over deze cursus het volgende: Als je de kracht van de helende dans doet of de Kundalini meditatie doet, laat het schudden dan gebeuren, DOE het niet. Sta stil, voel het komen en als je lichaam een beetje begint te trillen, help dan mee, maar DOE het niet. Geniet ervan, laat het toe, verwelkom het maar WIL het niet. Als je het afdwingt wordt het een oefening, een lichamelijke oefening. Dan is het schudden er wel, maar alleen aan de oppervlakte, het zal je niet doordringen. Jij blijft dan van binnen zo compact als een steen, al een rots. Je blijft dan de manipulator, de doener en het lichaam volgt alleen maar. Het gaat niet om het lichaam, het gaat om jou. Kundalini is niet echt meditatie. Het is slechts een voorbereiding. Je bereidt je instrument (je lichaam) voor. Als het afgelopen is, ben je in stilte en DAN begint de meditatie. Dan ben je optimaal aanwezig. Met je ogen dicht en een bewuste ademhaling laat je je meeslepen op ritmische moderne en tribal muziek. Je komt in een droomsfeer waarin spanningen oplossen en emoties helder worden. Je ervaart eenheid met je lichaam en je gedachten verstillen. Dan komen de oplossingen vanuit je onderbewuste en kan je keuzes maken vanuit je hart en stop je met keuzes maken vanuit je denken!!! Na afloop gaan we in een kring zitten en ieder voor zich kan en mag de ervaring delen met de andere deelnemers.

Iedereen kan de ritmes 'doen', ongeacht leeftijd of achtergrond. Het kan even duren voor je de slag te pakken hebt. Dansen is ervaring opdoen, genieten, beleven, schoonheid, intensiteit zoeken. Langzaam ontvouwt zich je vermogen om alle ritmes door je heen te laten stromen. De dans vraagt soms om overgave aan pijn en plezier. De dans bepaalt jou en jij bepaalt de dans. De dans reikt ons aan dat het leven intens kan worden geleefd. Kom in beweging, laat je raken, laat je zien, doe mee; je kunt elke beweging tot kunst verheffen.
Als je de ritmes met regelmaat danst, ontdek je je stroom, je levensenergie, het leven. Het vermindert stress en brengt meer 'flow' in je leven. Het maakt je levensvreugde wakker en geeft je steun in veranderingsprocessen, zowel in je privéleven als in je werk.

************************************************************************************

Hoe "doe " je de Healing Dance”?
Iedereen moet zijn of haar weg hierin vinden. Bereidheid om in beweging te komen, op onderzoek uit te gaan en een beetje moed zijn een goede ingang. Leeftijd, lengte, omvang, beperkingen en ervaring vormen geen beletsel om mee te dansen. Er is altijd een deel van het lichaam dat zich kan bewegen en zich uit kan drukken. Vaak moet je een drempel over en denk je misschien:' iedereen kijkt naar mij”. Je merkt al gauw dat iedereen druk is met zichzelf. Iedereen is op eigen unieke wijze op zoek. Als je de ritmes vaker danst kun je verschillende en soms onbekende aspecten van jezelf ontmoeten. Met regelmaat de kracht van de helende dans dansen verbetert je gevoel van welzijn.

Iedereen kan de ritmes 'doen', ongeacht leeftijd of achtergrond. Het kan even duren voor je de slag te pakken hebt. Dansen is ervaring opdoen, genieten, beleven, schoonheid, intensiteit zoeken. Langzaam ontvouwt zich je vermogen om alle ritmes door je heen te laten stromen. De dans vraagt soms om overgave aan pijn en plezier. De dans bepaalt jou en jij bepaalt de dans. De dans reikt ons aan dat het leven intens kan worden geleefd. Kom in beweging, laat je raken, laat je zien, doe mee; je kunt elke beweging tot kunst verheffen.
Als je de ritmes met regelmaat danst, ontdek je je stroom, je levensenergie, het leven. Het vermindert stress en brengt meer 'flow' in je leven. Het maakt je levensvreugde wakker en geeft je steun in veranderingsprocessen, zowel in je privéleven als in je werk.


Wat belangrijk is:

  • Laat je dans zoveel mogelijk zijn eigen stroom laat volgen. Probeer niet te forceren.

  • Beweeg zoals je je voelt.

  • Neem verantwoordelijkheid voor hoe je lichaam en je energie is . (ken je gebreken en voorkom blessures)

  • Blijf alert en probeer steeds met ontspannen aandacht te kijken naar wat er gebeurt.

  • Sta open voor veranderingen. Wees je bewust van de aanwezigheid van anderen.

  • Leer genieten van wat er zich ook aandient. Een te serieuze benadering kan je remmen.

  • Geef jezelf tijd : alles heeft tijd nodig.

  • Draag makkelijke kleding. Dans op blote voeten of op dansschoenen.

We beginnen langzaam te bewegen en door de kracht van de ademhaling en de muziek steeds meer te versnellen gaan we energie opwekken. Laat je helemaal gaan in de dans……Je kunt gaan schudden, trillen, in extase komen, emoties kunnen loskomen, je kunt je energetische blokkades leren kennen. Dit is een unieke fijne ervaring op zich. Weet dat je na afloop bevrijdt zal zijn van veel, heel veel negatieve energie. Lichaamswerk (beweging en geluid) om los te komen en lekker in je vel te zitten in het hier en nu! Na afloop kun je liggend genieten van een geleide meditatie en praten we in een kring nog even na over jouw ervaring. Iedere les is anders, iedere les is een nieuw begin, iedere les geeft mogelijkheden en kansen om je leven anders in te delen. Meer jezelf worden, blijven of zijn. Dat betekent de naam “Dharma” en dat kun je ontdekken of ervaren in de cursus Healing Dance.

Dan komen de oplossingen vanuit je onderbewuste en kan je keuzes maken vanuit je hart en stop je met keuzes maken vanuit je denken!!! Na afloop gaan we in een kring zitten en ieder voor zich kan en mag de ervaring delen met de andere deelnemers. Ik werk dan met een praatsteen. Als iemand de praatsteen heeft dan mag niemand in de groep invallen of het woord overnemen. Diegene die de praatsteen heeft die mag zijn / haar gevoel vertellen, het moet niet, want niets moet in deze cursus, het mag. Geef gerust aan wat je hebt gevoeld tijdens het dansen of stel je vragen op dat moment.

*********************************************************************************

KORTINGSREGELINGEN/ VERGOEDINGEN VAN DE GEMEENTE

Ook kunnen mensen en kinderen met weinig financiele middelen een aanvraag indienen via Stichting Leergeld Parkstad dus dat raden wij ook dan ten zeerste aan als je weinig inkomen hebt.  Ieder mens is voor ons evenveel waard dan welk ander mens ook, zie onderstaande link

 

VOOR VOLWASSENEN , ZIJ KUNNEN EEN AANVRAAG INDIENEN BIJ ISD-BOL (BRUNSSUM)

http://www.isdbol.nl/home/zoeken_18/?trefwoord=vergoedingen

http://www.isdbol.nl/werkzoekenden/nieuws_3293/item/alle-kinderen-mogen-meedoen-want-nu-meedoen-is-straks-meetellen_2017.html

 

VOOR KINDEREN GELDEN DE VOLGENDE LINKEN

https://www.leergeld.nl/parkstad/wp-content/uploads/sites/39/2018/09/Vergoedingsregeling-20182019-.pdf

https://www.leergeld.nl/parkstad/welke-kinderen-komen-in-aanmerking/ 

 

BELANGRIJK !!!

Je hebt een matje/slaapzak nodig om op te liggen en iets warms om je toe te dekken. Een nekrol mag je ook eventueel meenemen als je daar behoefte aan denkt te hebben. Tevens meenemen of aandoen: loszittende kleding en schone sokken, eventueel een flesje water.

Telefoons en dergelijke storingsfactors zijn verboden in de zaal