Cursus Healing Dance

Kennismakingsworkshop Healing Dance (dansworkshop)
Datum : vrijdag 28-09-2018 en woensdag 10 -10-2018
Kosten € 7,50 p.p. De tijd is van 19.30 - 22.00 uur
Locatie: T Leiehoes op vrijdag 28-09-2018

Zalencentrum t Leiehoes  http://www.hetleiehoes.nl/

Limburgiastraat 36 - 6415 VT Heerlen

Bij minimaal 20 personen gaat de workshop door.
Maximaal laten we 25 personen toe.

Zonder aanmelding komen is onmogelijk. Aanmeldingen kunnen via het contactformulier of telefonisch op 0620558935

 

Geef bij de aanmelding door naar welke datum jouw voorkeur gaat. Wegens veel interesse ga ik namelijk die cursus op twee plaatsen geven

IK geef eerst op twee data een kennismakingsworkshop. soms kan namelijk niet iedereen op een en dezelfde dag

Aan de hand van de definitieve aanmeldingen beslissen we dan samen de data van de komende 10 weken Healing Dance

 

De cursus zelf kost € 85,00 voor 10 lessen. inschrijvingen gelden voor alle 10 lessen. Als je je inschrijft, is dat voor het hele lesblok. Je kunt in een keer of in delen betalen of bij uitzondering eventueel per les. Je kunt niet individueel alleen één les volgen. Het gehele lesblok is een geheel. De cursus begint bij voldoende deelname op oftewel de woensdag oftewel de vrijdagavond .

Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.

De workshop Healing Dance is een workshop waarbij je hele lichaam reageert, van top tot teen. We beginnen langzaam te bewegen en door de muziek steeds meer te versnellen gaan we energie opwekken. Laat je helemaal gaan in de dans……Je kunt gaan schudden, trillen, in extase komen, emoties kunnen loskomen, je kunt je energetische blokkades leren kennen. Dit is een unieke ervaring op zich. Weet dat je na afloop bevrijdt zal zijn van veel, heel veel negatieve energie. Lichaamswerk (beweging en geluid) om los te komen en lekker in je vel te zitten in het hier en nu! Na afloop kun je liggend genieten van een geleide meditatie en praten we in een kring nog even na over jouw ervaring.
Dit wordt de workshop Healing Dance, die zowel voor heren als dames geschikt is. Je hebt een matje/slaapzak nodig om op te liggen en iets warms om je toe te dekken. Een nekrol mag je ook eventueel meenemen als je daar behoefte aan denkt te hebben. Tevens meenemen of aandoen: loszittende kleding en schone sokken, eventueel een flesje water.

Osho schrijft over deze workshop het volgende: Als je de kracht van de helende dans doet of de Kundalini meditatie doet, laat het schudden dan gebeuren, DOE het niet. Sta stil, voel het komen en als je lichaam een beetje begint te trillen, help dan mee, maar DOE het niet. Geniet ervan, laat het toe, verwelkom het maar WIL het niet. Als je het afdwingt wordt het een oefening, een lichamelijke oefening. Dan is het schudden er wel, maar alleen aan de oppervlakte, het zal je niet doordringen. Jij blijft dan van binnen zo compact als een steen, al een rots. Je blijft dan de manipulator, de doener en het lichaam volgt alleen maar. Het gaat niet om het lichaam, het gaat om jou. Kundalini is niet echt meditatie. Het is slechts een voorbereiding. Je bereidt je instrument (je lichaam) voor. Als het afgelopen is, ben je in stilte en DAN begint de meditatie. Dan ben je optimaal aanwezig. Met je ogen dicht en een bewuste ademhaling laat je je meeslepen op ritmische moderne en tribal muziek. Je komt in een droomsfeer waarin spanningen oplossen en emoties helder worden. Je ervaart eenheid met je lichaam en je gedachten verstillen. Dan komen de oplossingen vanuit je onderbewuste en kan je keuzes maken vanuit je hart en stop je met keuzes maken vanuit je denken!!! Na afloop gaan we in een kring zitten en ieder voor zich kan en mag de ervaring delen met de andere deelnemers.

 

DE VIJF RITMES is een oeroud ritueel en wordt nog steeds gebruikt om wijsheid te vergaren, visioenen te geven en contact te maken met je hogere zelf. En het is voor iedereen. - In het vloeiende ritme verbind je je met de aarde, ontdek je je lichaam, vind je grond voor aanwezig zijn.
- In staccato definieer je jezelf, vormt zich je daadkracht, opent zich je hart.
- Chaos helpt je om los te laten, onbenutte vermogens te ontdekken, je intuïtie te volgen.
- Lyrisch inspireert om door te dringen tot je eigen unieke energie en de expressie daarvan.
- En stilte geeft mogelijkheid op te gaan in de energie die alles en iedereen omvat.

Iedereen kan de ritmes 'doen', ongeacht leeftijd of achtergrond. Het kan even duren voor je de slag te pakken hebt. Dansen is ervaring opdoen, genieten, beleven, schoonheid, intensiteit zoeken. Langzaam ontvouwt zich je vermogen om alle ritmes door je heen te laten stromen. De dans vraagt soms om overgave aan pijn en plezier. De dans bepaalt jou en jij bepaalt de dans. De dans reikt ons aan dat het leven intens kan worden geleefd. Kom in beweging, laat je raken, laat je zien, doe mee; je kunt elke beweging tot kunst verheffen.
Als je de ritmes met regelmaat danst, ontdek je je stroom, je levensenergie, het leven. Het vermindert stress en brengt meer 'flow' in je leven. Het maakt je levensvreugde wakker en geeft je steun in veranderingsprocessen, zowel in je privéleven als in je werk.

Hoe "doe " je de Healing Dance”?
Iedereen moet zijn of haar weg hierin vinden. Bereidheid om in beweging te komen, op onderzoek uit te gaan en een beetje moed zijn een goede ingang. Leeftijd, lengte, omvang, beperkingen en ervaring vormen geen beletsel om mee te dansen. Er is altijd een deel van het lichaam dat zich kan bewegen en zich uit kan drukken. Vaak moet je een drempel over en denk je misschien:' iedereen kijkt naar mij”. Je merkt al gauw dat iedereen druk is met zichzelf. Iedereen is op eigen unieke wijze op zoek. Als je de ritmes vaker danst kun je verschillende en soms onbekende aspecten van jezelf ontmoeten. Met regelmaat de kracht van de helende dansdansen verbetert je gevoel van welzijn.


Wat belangrijk is:

  • Laat je dans zoveel mogelijk zijn eigen stroom laat volgen. Probeer niet te forceren.
  • Beweeg zoals je je voelt.
  • Neem verantwoordelijkheid voor hoe je lichaam en je energie is . (ken je gebreken en voorkom blessures)
  • Blijf alert en probeer steeds met ontspannen aandacht te kijken naar wat er gebeurt.
  • Sta open voor veranderingen. Wees je bewust van de aanwezigheid van anderen.
  • Leer genieten van wat er zich ook aandient. Een te serieuze benadering kan je remmen.
  • Geef jezelf tijd : alles heeft tijd nodig.
  • Draag makkelijke kleding. Dans op blote voeten of op dansschoenen.

 

Je hebt een matje/slaapzak nodig om op te liggen en iets warms om je toe te dekken. Een nekrol mag je ook eventueel meenemen als je daar behoefte aan denkt te hebben. Tevens meenemen of aandoen: loszittende kleding en schone sokken, eventueel een flesje water.

Telefoons en dergelijke storingsfactors zijn verboden in de zaal