Cursus Healing Dance

Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.

START CURSUS HEALING DANCE IN HET LEIEHOES TE HEERLEN

Vrijdag 02-11-2018 van 20 - 22.30 uur

 

De cursus Healing Dance (danscursus gebaseerd op de VIJF RITMES ) De cursus zelf kost € 85,00 voor 10 lessen. inschrijvingen gelden voor alle 10 lessen. Als je je inschrijft, is dat voor het hele lesblok. Je kunt in een keer of in delen betalen of bij uitzondering eventueel per les. Je kunt niet individueel alleen één les volgen. Het gehele lesblok is een geheel.  Zie ook hiernaast en hieronder de financiele ondersteuning die de gemeente waarin je woont kan bieden. Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.

Zalencentrum t Leiehoes  http://www.hetleiehoes.nl/

Limburgiastraat 36 - 6415 VT Heerlen

Bij minimaal 20 personen gaat de cursus door.
Maximaal laat ik  25 personen toe.

*************************************************************************************

AANMELDING/ AFMELDING

Zonder aanmelding komen is onmogelijk. Aanmeldingen kunnen via het contactformulier of telefonisch op 0620558935 op de tijden dat ik bereikbaar ben. Mocht ik de voicemail aan hebben staan , spreek dan duidelijk je naam en telefoonnummer in en jouw boodschap. Afmelden kan ook alleen op min mobiele telefoonnummer 0620559835 en uiteraard niet via de mail, Messenger os Facebook.

De tijden zijn steeds van 20.00 uur – 22.00 uur

De kosten van de hele cursus zijn euro 85,00 , op aanvraag kun je per les betalen.

Geef dit dan aan op https://www.centrumdharma.nl/contactformulier   

================================================================

WAT IS HEALING DANCE?

DE VIJF RITMES is een oeroud ritueel en wordt nog steeds gebruikt om wijsheid te vergaren, visioenen te geven en contact te maken met je hogere zelf. En het is voor iedereen. - In het vloeiende ritme verbind je je met de aarde, ontdek je je lichaam, vind je grond voor aanwezig zijn.


- In staccato definieer je jezelf, vormt zich je daadkracht, opent zich je hart.
- Chaos helpt je om los te laten, onbenutte vermogens te ontdekken, je intuïtie te volgen.
- Lyrisch inspireert om door te dringen tot je eigen unieke energie en de expressie daarvan.
- En stilte geeft mogelijkheid op te gaan in de energie die alles en iedereen omvat.

 

De cursus Healing Dance is een cursus waarbij je hele lichaam reageert, van top tot teen. als u deze workshop bevalt kunt u zich inschrijven voor een hele cursus met een lesblok van 10 weken. Iedere week wordt leer je dan meer over het zelfgenezende vermogen, de chakra's , wat zijn energie blokkades en hoe kun je die oplossen/ genezen, hoe laat je negatieve energie los? Hoe laadt je je op met positieve energie?

De cursus groep groeit samen naar een bepaald doel. Blijf dus steeds iedere week komen want anders mis je de essentie, mis je een stuk uitleg en informatie en als de les helemaal afgezegd moet worden dan lijden de anderen daar meer onder dan jij zelf.

========================================================

Aanmelden kan alleen telefonisch op 0620558935 op werkdagen na 10 uur - 21.00 uur behalve op de maandag of via het contactformulier op www.centrumdharma.nl. Zonder aanmelding komen is onmogelijk en vol = vol. U kunt zich dan wel op de wachtlijst laten plaatsen voor de volgende kennismakingsworkshop.

Het telefoonnummer van 't Leiehoes = 045 - 572 48 32  ( dit nummer alleen gebruiken als u voor afmeldingen of als u te laat bent). Bij minimaal 20 personen gaat de workshop door. Maximaal 25 personen worden toegelaten. Graag een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.

Meenemen: Je hebt een matje/slaapzak nodig om op te liggen en iets warms om je toe te dekken. Een nekrol mag je ook eventueel meenemen als je daar behoefte aan denkt te hebben. Tevens meenemen of aandoen: loszittende kleding en schone sokken, eventueel een flesje water. Na afloop ga je lekker liggen op jouw matje of deken. Ontspan dan volledig en geniet van de geleide meditatie die jou worden gegeven. Je hoort een stem en muziek die je meevoert op een fascinerende en veilige reis door jouw lichaam en jouw geest. Het doel is innerlijke rust en balans en het oplossen van energie blokkades.

=======================================================

DE VIJF RITMES is een oeroud ritueel en wordt nog steeds gebruikt om wijsheid te vergaren, visioenen te geven en contact te maken met je hogere zelf. En het is voor iedereen. - In het vloeiende ritme verbind je je met de aarde, ontdek je je lichaam, vind je grond voor aanwezig zijn.
- In staccato definieer je jezelf, vormt zich je daadkracht, opent zich je hart.
- Chaos helpt je om los te laten, onbenutte vermogens te ontdekken, je intuïtie te volgen.
- Lyrisch inspireert om door te dringen tot je eigen unieke energie en de expressie daarvan.
- En stilte geeft mogelijkheid op te gaan in de energie die alles en iedereen omvat.

========================================================

Dit is de cursus Healing Dance, die zowel voor heren als dames geschikt is. De cursus zelf kost € 85,00 voor 10 lessen. inschrijvingen gelden voor alle 10 lessen. Als je je inschrijft is dat voor het hele lesblok. Je kunt in een keer of in delen betalen of bij uitzondering eventueel per les. Je kunt niet individueel alleen één les volgen. Het gehele lesblok is een geheel.
Je hebt een matje/slaapzak nodig om op te liggen en iets warms om je toe te dekken. Een nekrol mag je ook eventueel meenemen als je daar behoefte aan denkt te hebben. Tevens meenemen of aandoen: loszittende kleding en schone sokken, eventueel een flesje water. We beginnen langzaam te bewegen en door de kracht van de ademhaling en de muziek steeds meer te versnellen gaan we energie opwekken. Laat je helemaal gaan in de dans……Je kunt gaan schudden, trillen, in extase komen, emoties kunnen loskomen, je kunt je energetische blokkades leren kennen. Dit is een unieke fijne ervaring op zich. Weet dat je na afloop bevrijdt zal zijn van veel, heel veel negatieve energie. Lichaamswerk (beweging en geluid) om los te komen en lekker in je vel te zitten in het hier en nu! Na afloop kun je liggend genieten van een geleide meditatie en praten we in een kring nog even na over jouw ervaring.Osho schrijft over deze cursus het volgende: Als je de kracht van de helende dans doet of de Kundalini meditatie doet, laat het schudden dan gebeuren, DOE het niet. Sta stil, voel het komen en als je lichaam een beetje begint te trillen, help dan mee, maar DOE het niet. Geniet ervan, laat het toe, verwelkom het maar WIL het niet. Als je het afdwingt wordt het een oefening, een lichamelijke oefening. Dan is het schudden er wel, maar alleen aan de oppervlakte, het zal je niet doordringen. Jij blijft dan van binnen zo compact als een steen, al een rots. Je blijft dan de manipulator, de doener en het lichaam volgt alleen maar. Het gaat niet om het lichaam, het gaat om jou. Kundalini is niet echt meditatie. Het is slechts een voorbereiding. Je bereidt je instrument (je lichaam) voor. Als het afgelopen is, ben je in stilte en DAN begint de meditatie. Dan ben je optimaal aanwezig. Met je ogen dicht en een bewuste ademhaling laat je je meeslepen op ritmische moderne en tribal muziek. Je komt in een droomsfeer waarin spanningen oplossen en emoties helder worden. Je ervaart eenheid met je lichaam en je gedachten verstillen. Dan komen de oplossingen vanuit je onderbewuste en kan je keuzes maken vanuit je hart en stop je met keuzes maken vanuit je denken!!! Na afloop gaan we in een kring zitten en ieder voor zich kan en mag de ervaring delen met de andere deelnemers.

Iedereen kan de ritmes 'doen', ongeacht leeftijd of achtergrond. Het kan even duren voor je de slag te pakken hebt. Dansen is ervaring opdoen, genieten, beleven, schoonheid, intensiteit zoeken. Langzaam ontvouwt zich je vermogen om alle ritmes door je heen te laten stromen. De dans vraagt soms om overgave aan pijn en plezier. De dans bepaalt jou en jij bepaalt de dans. De dans reikt ons aan dat het leven intens kan worden geleefd. Kom in beweging, laat je raken, laat je zien, doe mee; je kunt elke beweging tot kunst verheffen.
Als je de ritmes met regelmaat danst, ontdek je je stroom, je levensenergie, het leven. Het vermindert stress en brengt meer 'flow' in je leven. Het maakt je levensvreugde wakker en geeft je steun in veranderingsprocessen, zowel in je privéleven als in je werk.

Hoe "doe " je de Healing Dance”?
Iedereen moet zijn of haar weg hierin vinden. Bereidheid om in beweging te komen, op onderzoek uit te gaan en een beetje moed zijn een goede ingang. Leeftijd, lengte, omvang, beperkingen en ervaring vormen geen beletsel om mee te dansen. Er is altijd een deel van het lichaam dat zich kan bewegen en zich uit kan drukken. Vaak moet je een drempel over en denk je misschien:' iedereen kijkt naar mij”. Je merkt al gauw dat iedereen druk is met zichzelf. Iedereen is op eigen unieke wijze op zoek. Als je de ritmes vaker danst kun je verschillende en soms onbekende aspecten van jezelf ontmoeten. Met regelmaat de kracht van de helende dansdansen verbetert je gevoel van welzijn.


Wat belangrijk is:

 • Laat je dans zoveel mogelijk zijn eigen stroom laat volgen. Probeer niet te forceren.

 • Beweeg zoals je je voelt.

 • Neem verantwoordelijkheid voor hoe je lichaam en je energie is . (ken je gebreken en voorkom blessures)

 • Blijf alert en probeer steeds met ontspannen aandacht te kijken naar wat er gebeurt.

 • Sta open voor veranderingen. Wees je bewust van de aanwezigheid van anderen.

 • Leer genieten van wat er zich ook aandient. Een te serieuze benadering kan je remmen.

 • Geef jezelf tijd : alles heeft tijd nodig.

 • Draag makkelijke kleding. Dans op blote voeten of op dansschoenen.

 

========================================================= 

 

 

KORTINGSREGELINGEN/ VERGOEDINGEN VAN DE GEMEENTE

Ook kunnen mensen en kinderen met weinig financiele middelen een aanvraag indienen via Stichting Leergeld Parkstad dus dat raden wij ook dan ten zeerste aan als je weinig inkomen hebt.  Ieder mens is voor ons evenveel waard dan welk ander mens ook, zie onderstaande link

 

VOOR VOLWASSENEN , ZIJ KUNNEN EEN AANVRAAG INDIENEN BIJ ISD-BOL (BRUNSSUM)

http://www.isdbol.nl/home/zoeken_18/?trefwoord=vergoedingen

http://www.isdbol.nl/werkzoekenden/nieuws_3293/item/alle-kinderen-mogen-meedoen-want-nu-meedoen-is-straks-meetellen_2017.html

 

VOOR KINDEREN GELDEN DE VOLGENDE LINKEN

https://www.leergeld.nl/parkstad/wp-content/uploads/sites/39/2018/09/Vergoedingsregeling-20182019-.pdf

https://www.leergeld.nl/parkstad/welke-kinderen-komen-in-aanmerking/ 

 

De volgende data zijn vastgezet voor de cursus Healing Dance

 

 1. vrijdag 02-11

 2. vrijdag 09-11

 3. vrijdag 16-11

 4. vrijdag 23-11
  *Sinterklaasweekend

 5. vrijdag 14-12

 6. vrijdag 21-12
  * Kerstweekend

 7. vrijdag 04-01

 8. vrijdag 11-01

 9. vrijdag 18-01

 10. Vrijdag 25-01

Namaste, een warme helende dans groet

Asherah van den Berg

 

 

Je hebt een matje/slaapzak nodig om op te liggen en iets warms om je toe te dekken. Een nekrol mag je ook eventueel meenemen als je daar behoefte aan denkt te hebben. Tevens meenemen of aandoen: loszittende kleding en schone sokken, eventueel een flesje water.

Telefoons en dergelijke storingsfactors zijn verboden in de zaal