Cursus Healing Dance 2023 in Brunssum

Coaching Consulten HSP nu ook online via zoom  of uw eigen telefoon. Wel zo gemakkelijk en ook nog goedkoper  dan een persoonlijk consult

Cursus Healing Dance

Vanaf maandag 30-01-2023 in het Trefcentrum Treebeek te Brunssum

Maanstraat 20
6446 XE Brunssum

http://trefcentrumtreebeek.nl 

 

Wil je meer informatie over deze leuke , vitale maar ook helende cursus bel dan op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur 0031-620558935

Heb je al eens deelgenomen aan deze cursus en wil je nog eens deelnemen? Vul dan onderstaand formulier in a.u.b.!

 

 • De cursus Healing Dance voor beginners is een cursus die bestaat uit een serie van 10 lessen voor € 125,00 p.p. en als je iedere week betaald dan is het € 12,50  per keer p.p. Er is geen pinautomaat dus graag per contante betaling betalen op de les!
 • Inschrijving is altijd voor de gehele cursus! Betaling per les is alleen mogelijk als je aan de gehele cursus meedoet . Dit is vanwege de groepsenergie. Als groep leer je elkaar kennen, deel je dingen met elkaar die je zelden met iemand anders deelt , ga je elkaar vertrouwen. Je gaat samen op reis naar jezelf! Aan het einde van de 10 lessen kun je verder gaan of stoppen of een persoonlijk advies aanvragen.
 • TUSSENDOOR STOPPEN EN DAN HET GELD TERUG VRAGEN IS DUS NIET MOGELIJK .
 • De lessen zijn altijd van 20.30-22.30 uur. Kom liefst een kwartier van te voren om je om te kleden zodat we op tijd kunnen beginnen.
 • Bij een minimale en maximale deelname van 12 personen gaan we van start.
 • Je hebt een yoga matje/slaapzak nodig om op te liggen en iets warms om je toe te dekken en eventueel een flesje water.
 • Een nekrol mag je ook eventueel meenemen als je daar behoefte aan denkt te hebben.
 • Tevens meenemen of al thuis aandoen: loszittende kleding en schone sokken.
 • Heb je je opgegeven , dan ontstaat er een groepsenergie. je krijgt vrienden of vriendinnen erbij, je deelt je gevoelens en verlangens, maar ook je problemen met de leidster, maar ook met de groep. Na de les gaan we in een kring zitten en wordt de welbekende  "praatsteen " doorgegeven.  Diegene die de praatsteen in handen heeft kan/ mag delen/ zeggen wat die avond belangrijk is , de anderen luisteren alleen. Let op: Onderbreken is verboden. Heb je (nog) niets te zeggen? Dat kan natuurlijk ook, dan geef je de steen door aan diegene die links van jou zit. Zo komt iedereen aan de beurt.
 • Na afloop bedanken we elkaar met het Namaste gebaar en weten dat dat wat op die avond gedeeld niet doorverteld wordt en veilig is!
 • Professionele begeleiding krijg je na de les en via de mail .
 • Na de les is er gelegenheid om aan de bar van het Trefcentrum nog na te praten en samen van een drankje te genieten

 

AANMELDEN EN INSCHRIJVEN :

Inschrijven kan je je het beste via het contactformulier .

Wil je eerst meer informatie bel dan op werkdagen tussen 10 en 12 uur  0620558935.

In het weekend ben ik gesloten of geef lezingen of workshops op andere locaties.

Bel je met geheim nummer dan neem ik de telefoon nooit op.

Staat de voicemail aan spreek dan rustig en langzaam je naam en boodschap in dan bel ik jou zeker binnen 24 uur terug

******************************************************************************************************************************************************************************

De Kracht van de helende dans is een erg leuke maar ook leerzame cursus.

Door dans en beweging kom je tijdens iedere les een klein deel van jouw energieblokkades tegen, die we dan ook oftewel gezamenlijk oftewel individueel bespreken.

 

 • We beginnen met losmaken van de spieren en gewrichten.
 • Dan bouwen we de dans langzaam op.
 • Het is niet dansen dat allemaal hetzelfde moeten doen als de lerares. Nee, het is dansen zoals jij bent.
 • Alles is goed, wees jezelf in de dans en laat je hele lijf en ziel meedoen .
 • Vooral genieten op iedere klank en iedere toon .
 • Je voelt het door alle organen en spieren en gewrichten.
 • Je voelt het met je hart. Je voelt en hier mag je voelen!
 • Laat je gewoon in extase , maar ook in de rust meevoeren op de klanken van de muziek 

 

 

 

 

  Het woord DHARMA betekent :

  zijn wie je bent,

  worden wie je bent

  of blijven wie je bent......

   

  Hoe "doe " je dus de Healing Dance”?
  Iedereen moet zijn of haar weg hierin vinden. Bereidheid om in beweging te komen, op onderzoek uit te gaan en een beetje moed zijn een goede ingang. Leeftijd, lengte, omvang, beperkingen en ervaring vormen geen beletsel om mee te dansen. Er is altijd een deel van het lichaam dat zich kan bewegen en zich uit kan drukken. Vaak moet je een drempel over en denk je misschien:' iedereen kijkt naar mij”. Je merkt al gauw dat iedereen druk is met zichzelf. Iedereen is op eigen unieke wijze op zoek. Als je de ritmes vaker danst kun je verschillende en soms onbekende aspecten van jezelf ontmoeten. Met regelmaat de kracht van de helende dans te dansen verbetert je gevoel van welzijn.


  Wat belangrijk is:

  • Laat je dans zoveel mogelijk zijn eigen stroom laat volgen. Probeer niet te forceren.

  • Beweeg zoals je je voelt, let niet op de anderen, s,uit je ogen en voel de muziek

  • Neem verantwoordelijkheid voor hoe je lichaam en je energie is . (ken je gebreken en voorkom blessures)

  • Blijf alert en probeer steeds met ontspannen aandacht te kijken naar wat er gebeurt.

  • Sta open voor veranderingen. Wees je bewust van de aanwezigheid van anderen.

  • Leer genieten van wat er zich ook aandient. Een te serieuze benadering kan je remmen.

  • Geef jezelf tijd : alles heeft tijd nodig.

  • Draag makkelijke kleding. Dans op blote voeten of op dansschoenen. Niet op sokken vanwege het uitglijden.

   

   

  ******************************************************************************************************************************************************************************

  De cursus Healing Dance is een cursus waarbij je hele lichaam reageert, van top tot teen. Je kunt gaan schudden, trillen, in extase komen, emoties kunnen loskomen, verdrongen kinderbeelden, maar..............als jij er niet aan toe bent gebeurt het ook niet..........je lichaam en je geest laten toe wat op dit moment mogelijk is........dus er zal nooit iets gebeuren waar je enorm van zult schrikken! Komt er toch iets los.........laat het dan gebeuren...... Voel je veilig en geliefd omdat je in deze cursus gewoon jezelf mag zijn. Dit is een unieke ervaring op zich. Al dit gebeurt in de veiligheid van mijn kennis, kunde en helende handen. Soms kom ik naast je staan of zitten en geef je ene behandeling ter plekke om de energie goed te leiden. Weet dat je na afloop van de 10 lessen bevrijdt zal zijn van veel, heel veel negatieve energie.

  Energetisch lichaamswerk (beweging en geluid) om los te komen en lekker in je vel te zitten in het hier en nu!

  Dit is de reeds bekende cursus Healing Dance, die zowel voor heren als dames geschikt is.

  C


  Hoe je door te dansen dichter bij je gevoel komt en van binnenuit kunt genezen!


  In 2023 mag je voelen en mag je denken.

  Niet andersom zoals het in de huidige maatschappij het geval is:

  Daar moet je denken en mag je niet voelen!

   

  https://www.nieuwetijdskind.com/hoe-je-door-te-dansen-dichter-bij-je-gevoel-komt/

  Met een grote glimlach op je gezicht sta je stil. Je doet je ogen even dicht en voelt na. Waaauuuuwwww. Alles tintelt, de energie zindert door je lijf. Dit was even lekker zeg! Je bent net heerlijk uit je dak gegaan en je wangen gloeien. Een goede beat, je (blote) voeten op de vloer. Je zit vol energie, je blik is helder, je was niet bezig met alles wat je nog moet doen, want je hoofd is leeg. Er is ruimte voor voelen. Je hebt gedanst.

  De kop zonder kip

   

  Bij heel jonge kinderen is het lichaam nog niet in verhouding; het hoofd is groter en zwaarder dan de rest van het lichaam. Het geeft een idee hoe we als volwassenen ook rondlopen. Het lijf mag dan uitgegroeid zijn en is inmiddels vele malen groter dan het hoofd; we doén nog steeds alsof het hoofd groter en daarmee belangrijker is. De hele wereld doet dat. We zijn geschoold in het denken. Heel wat mensen lopen rond als een ‘kop zonder kip‘ zoals mijn collega Lia het laatst zo mooi verwoordde; met een heleboel kennis over van alles en nog wat, maar geen contact meer met het lijf. Vele hoofden zitten barstensvol, lopen over en de burn-out is beroepsziekte nummer 1. We lijken het lichaam met voelen en het hoofd met denken als losstaande delen te ervaren.

  Het lichaam liegt niet

   

  Door te bewegen komt het contact met je lichaam op gang, daarnaast maakt het je gevoelsleven wakker. Aha. Daar wil ik het over hebben. Voelen met je hoofd is een lastige opgave. Voelen doe je met je hart, je zintuigen, je buik, je hele lijf. Zonder je lijf te gebruiken lukt voelen niet. Zo simpel is het. Geen wonder dat er zoveel mensen zijn die niet meer bij het gevoel kunnen komen als we het hoofd op nummer 1 zetten. Waar we met praten een heleboel kunnen verbloemen en verbergen lukt dat niet meer zodra je gaat bewegen. ‘Aan je lichaamstaal wordt een waarheidsgehalte van 55% toegekend, je stem 38% en de woorden die je spreekt slechts 7%’. Het lichaam liegt niet. Het is zo wijs, dat het je precies vertelt wat er aan de hand is.

  KENNISMAKING HEALING DANCE TIJD van 20.30 - 22.30 uur ( kan iets uitlopen)
  les 1 proefles en mogelijkheid tot inschrijven voor de cursus Maandag 30-01-2023
  les 2 maandag 06-02-2023
  les 3 maandag 13-02-2023
  les 4 maandag 20-02-2023
  les 5 maandag 06-03-2023
  les 6 Maandag 13-03-2023
  les 7 Maandag 20-02-2023
  les 8 Maandag 27-03-2022
  les 9 Maandag 03-04-2023
  les 10 laatste les Maandag 17-04-2023

   

  ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽถ๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽถ๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ

   

  Iedereen kent inmiddels al mijn super leuke cursus Healing Dance. In Limburg als ook in Noord Holland vaak gegeven met veel plezier en passie
  ------------------------------------------------------
  De cursus bestaat uit 10 maandag avonden 2 uur de Dans van de vijf Ritmes dansen.
  De kosten zijn € 12,50  per les p.p.
  Losse lessen zijn niet mogelijk
  Je gaat namelijk in die 10 weken een helingsproces aan met jezelf. Liefst de gehele cursus in een keer betalen maar in gedeelten kan ook. Vraag gerust naar de mogelijkheden
  ************************************
  Je leert niet alleen je lijf kennen maar ook je mind
  Je danst op je gevoel en alles is goed zoals het is. Jij bent goed zoals je bent.
  Je danst negatieve energie in 10 weken uit je hele systeem
  Je krijgt adviezen per mail en persoonlijke begeleiding in de les
  Je mag in deze periode je masker afzetten wat je in de buitenwereld wel nodig hebt
  Jouw doel zou kunnen zijn:
  Zijn wie je bent
  Worden wie je bent
  Blijven wie je bent
  Zonder bagage en zonder zware rugzak

  *********************************
  Aanmelden kan op vele manieren

  - Liefst via het contactformulier op mijn website
  - telefonisch als je vragen hebt 0620558935
  - via een PB op facebook
  - via messenger niet want daar doe ik weinig tot niets mee
  **********************************
  Ik hoop op zowel deelname van heren als dames. De leeftijd is vanaf 18 jaar

  Deelname is uitgesloten voor mensen die de 5 ritmes al eens hebben gedaan want dit is een beginnerscursus


  ๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽถ๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ
  - van heel rustig energetisch leren dansen
  - naar staccato en extase dansen
  - heerlijk in extase opgaan in de dans
  - eindigend in alle rust
  - liggend op je eigen yoga matje
  - genieten van een medicatie
  - iedere keer eindigen we met een kort kringgesprek en de praatsteen

  ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽถ๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽถ๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽถ๐ŸŽถ๐ŸŽต๐ŸŽถ๐ŸŽต

   

   

   

  WIST JE DAT?

  Jij bestaat uit grotendeels AARDE

  ( de botten en je hele skelet ) 

  Jij bestaat uit 90 % WATER

  ( in je weefsels, spieren, organen en in je bloed)

  Jij bestaat uit LUCHT 

  ( je longen en iedere cel van je lichaam vervoert zuurstof door heel je lichaam , en ook energetisch werkt dit zo)

  JIJ KAN OOK BESTAAN UIT..................

  VUUR

  DAT IS JE PASSIE,

  JE GEVOEL, JE LIEFDE VOOR JEZELF, VOOR DE ANDER, VOOR JE KIND(EREN

  MAAR JE KUNT OOK BESTAAN UIT ONMACHT , JE MINDER VOELEN , JE WOEDE OP ANDEREN,

  NEGATIEVE GEVOELENS KUN JE TEN ALLE TIJDEN TRANSFORMEREN

  NAAR POSITIEVE GEVOELENS EN EEN LEUK EN GEZOND LEVEN.  WIL JE LEREN HOE?

  GEEF JE DAN HIER OP VOOR DE CURSUS HEALING DANCE 2023

   

   

  Citaat van Asherah : Toen ik 3 jaar oud was danste ik op de voeten van mijn vader die in 1985 helaas veel te vroeg overleed. Muziek en dansen zit in mijn bloed. Mijn moeder danste ook altijd met veel plezier en passie. Als jong meisje mocht ik op dansles . Eerst was dit op de Zandstraat en later bleek de lerares ook nog de “echte Jomanda” geweest te zijn . In de danslessen en muzieklessen daarna volgden alle bekende dansen waar je zilver ster, goud ster en nog meer kon behalen, alles gedaan en alles gehad. De foxtrot, de tango, de chachacha, de rumba, salsa etcetera. Jaren jaren later belandde ik in de rolstoel wat ik nu noem. MIJN PUNT NUL.

  Mijn verhaal staat op mijn website voor diegene die het willen lezen. Nadat ik uit de rolstoel kwam door de zelfgenezing die ik toepaste vanuit het fenomenale boek van Diane Stein ben ik 3 jaar lang gaan salsa dansen in Maastricht. Energetisch gezien was dat de beste keuze en ik ben mijn zus nog steeds dankbaar dat ze het toen voorstelde. Mijn linkerkant van het lichaam deed nog niet helemaal mee na die 12 weken opname in het ziekenhuis om af te kikken van alle medicijnen die de doctoren mij toen voorschreven. Voornamelijk schreven zij een veel te hoge dosis Morfine voor. Pleisters moest ik opplakken die normaal voor terminale patiënten werden voorschreven. Ik was me nergens bewust van. Ik was medicijnverslaafd geweest. Dat besef je dan pas achteraf!

  Nu weet ik dat ziekte een bewustwordingsproces is. Ziek zijn heeft , als ze zich jarenlang al opstapelt , altijd een dieper liggende oorzaak zo ook in die tijd bij mij. Uiteraard geldt dit niet voor ongevallen en dergelijke dingen die je gezondheid in een klap kapot kunnen maken .
  Ik probeerde daarnaast meerdere methodes om ook mijn linkerkant gezond te krijgen en dat lukte.

  Ik voelde langzaam . heel langzaam........de energie opnieuw gaan stromen en na 4 jaar lang niets gedaan te hebben dan alleen in een rolstoel zitten en in bed te liggen kwam er weer leven in mijn spieren, gewrichten , benen , armen en het hele lijf.Maar vooral ook mijn gevoel kwam tot leven. Durven weer te voelen, durven weer te leven, te genieten van alles om je heen is een proces wat soms kort duurt, maar soms langer dan je denkt.  Wil je dit ook? Doe het altijd onder uitstekende en deskundige  begeleiding , dat is mijn tip!

  Na de geweldige salsa danslessen in Maastricht kreeg ik in 2005 bij een Tantra evenement wat ik had georganiseerd een ingeving dat ik naar Egypte moest. Ondanks de bezwaren in die tijd van mijn moeder en mijn dochter ging ik . Ik was niet tegen te houden. Ik moest en zou ontdekken hoezo en waarom ik het beeld Toetanchamon in mijn werkkamer had en waarom ik bij het land Egypte zoveel voelde. Die reis heeft mij een stuk van mijzelf terug gegeven. Teveel spirituele ontdekkingen zijn er niet, maar daar had ik ooit geleefd en mijn leven geleefd. Dat stond naderhand wel vast. Ik zal die reis ook zeker nog eens herhalen. Helaas werd die reis onderbroken door het trieste  overlijden van mijn lievelingsbroer Surjan / Raymond thuis in Nederland. Ik moest met spoed terug naar Nederland uiteraard. Drie dagen later kwam ik pas aan thuis, bij mijn moeder en vond de familie onder begeleiding van slachtofferhulp. Mijn broer was namelijk ongeneeslijk ziek en had de keuze gemaakt uit het leven te stappen. Hij geloofde in reïncarnatie net als mijn vader en moeder , als ook ik.... Het leven houdt niet op bij  leven..........

   

  Toch heb ik mijn beroep en het dansen direct weer opgepakt en ben de cursus de Kracht van den Helende dans gaan volgen bij de stichting Wederik in Heerlen. Een geweldig ervaring en levenslessen die mij weer verder brachten . En ik had er zoveel aan dat ik 3 jaar buikdanslessen ben gaan volgen bij Ruby Bellydance bij Ruby Schuller vanwege het schitterende buikdansen in Egypte was ik gefascineerd door die dans.

  http://www.rubinabellydance.nl/

   

  Na het buikdansen in Limburg zette ik het buikdansen voort in Amsterdam bij Kaouthar

  https://kaouthar.com/

  Toen ik naar Noord Holland vertrok met mijn toekomstige man en anderhalf jaar les volgde bij ATLAS REIKI en tevens de opleiding chakratherapie afmaakte vielen bij mij nog meer de puzzelstukjes in elkaar. Ik had in Limburg al jaren Reiki maar dat was de traditionele Reiki en niet de vrije Reiki . De traditionele Reiki heeft veel geheimen , de Vrije Reiki van Diane Stein niet. Dat boek is nu mijn " bijbel" waar ik ook les uit geef. Iedereen kan leren met het zelfgenezende vermogen te werken en te gebruiken voor de eigen gezondheid. 

           

                       Dansen werd nog meer mijn passie , zeker na mijn eigen genezing

                                             uit de rolstoel ..............en dat zal het blijven zolang ik leef.

   

  Altijd danst mijn lieve vader zaliger nog een beetje mee en ik glimlach naar hem als hij er bij is en als hij kijkt.

  Mijn lieve moedertje werd in 2020 ...93 jaar en  zij danste voor de laatste keer een paar pasjes met mij op de reünie van de Huishoudschool
  St Brigida .
  Op  07-12-2021 sloot ook zij de ogen voorgoed in Huize Louise te Brunssum , maar ik weet dat zij nu weer danst met haar zo geliefde man , mijn vader Henk van den Berg die overleed op 03-12-1985 veel te jong op de leeftijd van 58 jaar

  Dansen en vooral genieten van het leven  hun motto!

  Tevens genieten zij beiden nu weer in het hiernamaals samen met hun twee eerstgeborenen ......

  de tweeling Raymond  ( zijn spirituele naam was Surjan ) overleden 04-08-2005 en Rene  overleden 10-05-2021

  Cursus Healing Dance (beginners )

  De prijs is gebaseerd ook op begeleiding die je per mail krijgt toegezonden om zoveel mogelijk van je lichamelijke - geestelijke klachten af te komen maar ook van je zielepijn en je rugzak. Iedereen heeft een rugzak . Kom die samen met anderen leegmaken in deze speciale Dans van je Leven. Bij veel animo beginnen we eventueel  op een andere avond erbij voor de volwassen. Meld je je aan als vrouw, vraag je partner eens mee. Meld je je aan als man, neem dan ook jouw partner mee. Het doet heel veel goeds voor jullie relatie ook en jullie liefdesband.

   

  LESSEN VOOR DE JEUGD (gaat in overleg met het Trefcentrum Treebeek)

  Bij veel animo beginnen we ook lessen voor kinderen vanaf 8 jaar tot 18 jaar. Kinderen en jongeren kroppen ook veel te veel gevoelens en emoties op, zeker na deze corona tijd en het inmiddels al meer dan 2 jaar verplicht binnen moeten zitten en vooral Hoogsensitieve of hoogbegaafde kinderen en jongeren. Kinderen/ jongeren  met een gebruiksaanwijzing.......... zeg maar. Tenminste zo vind de grote buitenwereld deze kinderen en deze jongeren. Terwijl die kinderen juist een groot talent bezitten , ze hebben alleen goede begeleiding nodig van een goede coach. Hoe moeilijk hebben die kinderen het niet qua pesten op school of een verkeerde diagnose van ADD of ADHD of wat dan ook.

  Ik stop niemand in een hokje en dat hoeft ook vaak niet. Kom daarvoor eens naar en van mijn lezingen . Ook voor deze groep zijn er mogelijkheden genoeg dat we spelenderwijze gaan dansen. Geen rijtjesdans. Geen vaste stappen , geen ingestudeerde pasjes of moves, maar gewoon je lijf loslaten op de muziek. Een heerlijke indianendans samen in indianenkleding en met schmink op je snoet.

  Lijkt je dat niet super? Bij de lessen voor de kinderen en de jongeren mag 1 van de ouders meedoen, of meekomen uiteraard .