Afspraken alleen telefonisch , zie daarvoor bij contact

EFFECTEN VAN ALLE BEHANDELINGEN - MASSAGES

Ontspanning;

Een Reiki behandeling geeft in eerste instantie een diepe ontspanning. Een gevolg daarvan kan zijn dat de cliënt in slaap valt maar ontspanning kan zich ook uiten op andere manieren. (bv. schokken e.d. ) Ontspanning zorgt ervoor dat blokkades losgelaten worden. Deze worden vaak veroorzaakt door traumatische en onplezierige gebeurtenissen uit het verleden. Tijdens of eigenlijk ook na de behandelingen kunnen oude emoties zoals pijn of verdriet loskomen. Dit is in orde en moet niet onderdrukt worden.

Met Reiki kun je je eigen bewustwording bevorderen en zo je eigen spiritueel pad gaan bewandelen.

Het kan wel gebeuren dat er dingen in je levenssituatie kunnen gebeuren zoals verandering van baan, je persoonlijke relaties enz. Dat is niet het gevolg van het toepassen van Reiki maar het gevolg van een bewustzijnsproces welke je zelf met behulp van Reiki hebt toegelaten. Dit heeft te maken met het feit dat er geen dingen gebeuren waar je zelf bewust of ook onbewust niet aan toe bent.

Over het algemeen is het zo dat je daarom nooit meer problemen/processen voorgeschoteld zult krijgen waar je niet zelf voor gekozen hebt. Onbewust of bewust. Hierbij heb ik het dan over algemeen gezonde mensen die normaal functioneren. Mensen met depressie en andere ernstige geestelijke en natuurlijk ook fysieke problemen doen er goed aan altijd deskundige begeleiding in te schakelen. En niet zomaar aan Reiki cursussen te beginnen. Belangrijk is dan deskundige begeleiding ook van de Reiki leraar zelf. En in dergelijke gevallen is het ook geen goed idee om zomaar Reiki cursussen op afstand te volgen zonder dat er nog begeleiding aanwezig is. Elke situatie is anders en moet dan dus ook individueel bekeken worden.

Zelf ga ik er van uit dat alles wat je voor jezelf en een ander doet vanuit een onvoorwaardelijke liefdevolle instelling geen negatieve energie patronen bevordert. Dat neemt niet weg dat processen die door een Reiki afstemming opgewekt kunnen worden gevolgen kunnen hebben die absoluut niet als wenselijk ervaren worden. In een groter verband gezien is het misschien wel de enige juiste oplossing voor een cliënt maar als deze en zijn omgeving dat niet als dusdanig ervaren moet je daar als Reiki behandelaar/leraar wel rekening mee houden. Er bestaan ziektes en geestelijke problemen waarbij de mogelijkheid bestaat dat een cliënt zichzelf lichamelijke schade toe kan brengen. Inclusief suïcidale pogingen.

Dit komt dan niet door de Reiki zelf maar wel door de bereidheid deze processen d.m.v. Reiki op gang te laten komen. Hoe je het ook wendt of keert hiermee moet gewoon rekening gehouden worden.

Reiki kan helpen bij het losmaken en oplossen van blokkades.

Echter voor zware traumatische ervaringen zal een Reiki behandelaar altijd professionele hulp adviseren. Bij ziekte welker aard dan ook is het altijd zaak om zorgvuldig af te wegen wat te doen en te laten.

Ontgifting;

Een ander effect van Reiki is het ontgiften van het lichaam. Stoffen zoals drugs, nicotine, alcohol of ongezonde voeding worden afgevoerd via de stofwisseling. Zo is een vermeerderde aandrang om te urineren of te ontlasten zeer normaal. Een reden waarom het zo belangrijk is om veel water te drinken en zo het ontgiften proces te ondersteunen.

Toevoeging van Universele levensenergie;

Reiki voorziet de aura en het lichaam van cliënt van Universele Levensenergie. Kwalen en klachten genezen sneller en pijnen zullen verlicht worden. Lichamelijke processen (zoals stofwisseling en bloedsomloop) worden beter in evenwicht gebracht. Het immuun systeem zal beter werken. Reiki zal de algemene conditie zowel geestelijk als ook lichamelijk positief verbeteren. Dit kan in eerste instantie gepaard gaan met zuivering op fysiek en geestelijk gebied zoals boven beschreven. Het is mogelijk dat je eerst last van allerlei kwaaltjes en ziektes kunt krijgen zoals bv. griep, verkoudheden enz. En de boven beschreven processen op gang gebracht kunnen worden.

 

Reiki-ervaringen tijdens de behandeling;

 • Kun je een diepe ontspanning ervaren en/of op verschillende plaatsen prikkelingen voelen.

 • Tijdens de live behandelingen kun je warmte of kou voelen op de plekken waar de handen liggen.

Reiki-ervaringen na de behandeling;

 • Het lichaam kan zich intensief ontdoen van gifstoffen

 • Door dit ontgiften kan je urine sterk gaan ruiken en donker kleuren.

 • Veel water drinken helpt de snelle afvoer.

 • Hoofdpijn, maagpijn ...

 • Oude kwalen kunnen weer tijdelijk terug komen

 • Chronische problemen kunnen acuut worden

 • Soms treden er ook emotionele reacties op.

 • Een geestelijk ontspannen gevoel

Meestal duren de negatieve doch noodzakelijke reacties maar 12 tot 24 uur.

 

Enkele citaten tijdens of na de behandeling:

 • Een sterk brandend gevoel in de miltstreek, dat echter iedere dag minder werd

 • Krampen hielden op

 • Hoofdpijn verdween

 • Een wezenlijke verbetering van mijn hele toestand

 • Mijn chronische krampen zijn verdwenen

 • Ik begon helemaal te tintelen en voelde me daarna helemaal ontspannen

 • Mijn allergie voor het weer was binnen enkele uren verdwenen

 • Mijn stress is in heel korte tijd verdwenen

 • Ik voelde me heerlijk ontspannen worden