Wie is Asherah?

Asherah Veronica Gerspach- van den Berg

Mijn naam is Asherah Veronica van den Berg.

Geboren op 05-04-1956 te Brunssum (Zuid-Limburg).

Mijn beroep is Reiki Master, Chakra Therapeute , HSP coach, witte Tantra lerares - Medium en paranormaal genezeres. Ik organiseer ook graag evenementen voor bepaalde goede doelen of voor kinderen en/of volwassenen 

Van oorsprong ben ik maatschappelijk werkster, alleen kon ik in dat beroep mijn voldoening en passie niet vinden. Ik wilde wel werken met mensen maar niet op die voor mij vaak negatieve manier. Mensen van het kastje naar de muur sturen is niet mijn manier van helpen.......

Mijn levensweg, levenservaringen, mijn eigen ziekteperiodes, mijn eigen genezing  en opleidingen hebben mij tot mijn huidige beroep gebracht en hebben mij gevormd tot de vrouw ...........de alternatief genezeres en HSP coach die ik nu ben.

 

 

 

*************************************************************************************************************

Mijn werk en passie

Ik geef individueel behandelingen op het gebied van energetisch lichaamswerk en disciplines ( HSP,  Reiki Tantra en Chakratherapie). Allemaal brengen deze therapieën de mens zowel geestelijk als lichamelijk in balans waardoor totale healing ontstaan kan. Daarnaast geef ik ook cursussen en opleidingen en diverse workshops, lezingen en spirituele festijnen.

Mijn laatste opleiding heb ik in 2016 volbracht als HSP (Hoogsensitief ) coach bij de CIVAS. Het liefst werk ik in een ongedwongen sfeer met kinderen en gezinnen om hen te leren dat Hoogsensitief zijn een bijzondere eigenschap is en een gave en geen storing of ziekte.

 

Mijn levensloop en familie 

Nu heb ik het geluk, als kind te zijn geboren in een bijzondere spirituele religieuze familie. Mijn moeder was 13 jaar lang  kerkmeesteres in de wijk de Kruisberg  in Brunssum en samen met mijn vader zaliger en mijn zus zat ik al heel jong in het zangkoor Cantate. Mijn moeder kwam vaak bij de pastoor uiteraard en in de zomer zat ik als kind altijd bij hem in de kersenboom kersen te plukken. Pastoor Bogaerts heeft mijn eerste huwelijk ingezegend en mijn kinderen in de heilige communie ingewijd.  Haar zussen en broers zijn vroeger grotendeels het klooster ingegaan of gingen erin en kwamen er later weer uit. dat ging zo in die tijd. Een oom van mij zelfs is zalig verklaard door de Paus, een andere oom van mij in Australië werd vaker ingeschakeld als er kinderen vermist waren. Het Hoogsensitieve en de hoogbegaafdheid zitten in onze genen, die kregen alle 6 de kinderen mee van beide ouders. Dat staat voor mij vast. Toch was er iets raars, ik voelde me als kind (naast heel verzorgd en liefdevol omarmd) heel apart en anders. Of nee, ik voelde mij gewoon heel normaal en vond anderen kinderen anders. Zij vonden mij dan weer anders. Later besefte ik pas: Ik ben een paranormaal en hooggevoelige n hoogbegaafde  vrouw. Dat krijg je zomaar gratis mee als gave en eigenschap. Sommige mensen gaan hier later opleidingen voor volgen, maar mij is dit met de genen meegegeven. Maar dat besef je als kind niet. Toen wist ik dus nog ook nog niet wat ik ermee zou gaan doen. Nu wel.

 

Als kind al zag ik gidsen en engelen, ik deed er echter niets mee. Totdat ik zelf ziek  werd in 1998. Het was voor mij mijn NUL Punt.  De pijn werd met de dag ondraaglijker en niet meer hanteerbaar. Ik woonde in een gehandicaptenwoning in de wijk Langenberg te Brunssum. Ik kreeg thuiszorg en een sta-op-stoel, een gehandicaptenparkeerkaart en allerlei voorzieningen voor gehandicapten. Ik werd door de thuiszorg gewassen, verzorgd en aangekleed en moest zelfs met veel verdriet een van mijn honden wegdoen omdat ik het niet meer aankon, de weg liep steeds meer negatief naar onderen! Gelukkig kreeg ik veel hulp van familie, vrienden en kennissen en vooral van een buurmeisje Linda en een vroegere schoolvriendin. Zonder hen had ik mijn lievelingshond de Golden Retriever Kimmy ook weg moeten doen . Dankzij hen kon ik beter worden en daar ben ik hen nog steeds dankbaar voor.

Ik denk dat ik de meeste ziekenhuizen wel als patiënt ken in de mijnstreek, maar later ook in Noord Holland. Ook in ziekenhuis Aken was ik vaste klant op de afdeling orthopedie. In 2000 kreeg ik in het ziekenhuis te Zevenaar de diagnose dat men mij wel kon helpen, maar dan zou men mijn rug vast zetten en moest ik negen maanden met het gezicht naar beneden revalideren. Of ik ooit weer lopen zou kunnen, dat kon men mij niet garanderen. Zitten wel. Dan sta je wel even helemaal met de rug tegen de muur. Het is een oordeel over je toekomst. Dat kan je als jonge vrouw gewoon niet accepteren en dat deed ik dus ook niet, want ergens in mijn hart wist ik en besefte ik dat dit niet mijn leven was, niet mijn toekomst en niet mijn gezondheid.

Waarom overkwam juist mij dit? Was ik hiervoor op de aarde? Dat kon ik eenvoudig niet geloven. Niet met mijn verleden, achtergrond en spiritualiteit en alle ervaringen daaromheen. Ik hoorde steeds de stem van mijn vader die mij steeds "ZONNESCHIJNTJE" noemde en steeds tegen mij zei dat ik bijzonder was...........alleen geloofde ik het zelf niet totdat mijn punt O er al was en ik de Vrije Reiki leerde kennen. Dan besef en weet je ineens dat je niet geboren bent om achter de geraniums weg te kwijnen en niets anders te doen dan naar buiten staren. Ik luisterde naar de adviezen en de stemmen die ik binnenin hoorde van mijn gidsen. Is er ""meer tussen hemel en aarde? ". Dat kan ik volmondig met een JA beantwoorden.  Mijn geloof in het goede van de mens en mijn opvoeding door mijn lieve ouders hebben mij in contact gebracht met meer dan alleen de aardse dingen. Hiervoor kan ik alleen maar intens dankbaar zijn, nietwaar?

Ik nam in het jaar 2000 ZELF de verantwoording over mijn algehele gezondheid en de beslissing alle medicijnen van me af te gooien en te vertrouwen op het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Er was maar een mogelijkheid af te kicken van de medicijnen, namelijk mijzelf 12 weken lang op te laten nemen in de PAAZZ, een bijzondere afdeling van ziekenhuis Brunssum.
Ik nam een schrift mee en maar één boek mee naar het ziekenhuis en dat was het boek: de Kern van Reiki van Diane Stein. Dit boek is nu mijn lesboek en mijn bijbeltje, waaruit ik les geef. De afdelingsartsen en verpleging wilde mij dagelijks tabletten in mijn keel duwen, maar ik weigerde. Ze wilden psychologische testen uitvoeren en mij een label opplakken, maar ik weigerde. Ik was en ben niet in een hokje te duwen.....ik wilde de vrijheid en ik wilde de volledige genezing.

Ik paste alle technieken toe die ik kon vinden in dat boek en het werkte. Ik verdiepte me in mijzelf en al mijn negatieve ervaringen van mijn leven en het genezingsproces begon. Ik kan niet in woorden beschrijven wat er toen in mijn lichaam gebeurde. Ik voelde ineens energieën stromen waarvan ik wel wist en las dat ze bestonden, maar nu aan den lijve ondervond. Het lichaam begon aan een lang, zeer lang ontgiftings- en ontslakkingsproces. Ik leerde later meer over het zelfgenezende vermogen en dat emoties en gevoelens als blokkades opgeslagen worden in het DNA en in de energiepunten, de chakra’s genaamd. Aan die periode van mijn leven denk ik nu terug als zijnde mijn “nulpunt”. Een punt waarin je maar twee kanten op kunt gaan. Of naar beneden de negatieve spiraal volgend of naar boven de positieve kant op naar vrijheid en leven in Licht en Liefde. De kant van healing, bevrijding en van innerlijke healing en balans. Het was een keihard gevecht, maar het was ook mijn eigen spirituele nieuwe pad naar zelfgenezing, wat vaak enorm zwaar, zelfs soms bijna onmogelijk was, maar ook zeer verhelderend, vernieuwend, verlichtend en helend. Op sommige momenten wil je echt wel het bijltje erbij neer gooien omdat er zoveel moed voor nodig is om achter je eigen angsten te kijken. Je kijkt niet alleen, je voelt het ook allemaal. Je herbeleeft alles nog een keer......en sommige momenten en herinneringen zijn zo zwart, donker en akelig, dat je die gewoon wilt vermijden. Achteraf kan ik zeggen dat de weg van je buitenkant naar je binnenkant gemakkelijker is dan menigeen denkt.

 

Mijn levenswerk en mijn lichtwerk is een groot deel van mijn bestaan

 

In 1980 was ik ook al eens ernstig ziek geweest (darmkanker, lymfklierkanker, en een paar jaar later speelde de baarmoeder op). In 1985 gebeurde er iets wat mijn hele blik op de wereld en mijn inzicht in de spiritualiteit veranderde. Mijn vader overleed aan een hartinfarct en op de vijfde dag dat hij lag opgebaard in het crematorium legde ik mijn handen op hem, als afscheid,.........intens verdrietig, dicht bij hem........huilend natuurlijk. Op dat moment gaf mijn vader mij zijn energie over aan mij. Ik stond letterlijk onder stroom......Onmogelijk denk je dan…….... je denkt en zegt dat de kist onder stroom staat, maar dat was niet zo............vijf dagen na zijn dood, maar het gebeurde wel. Is zoiets echt mogelijk? Ja! Een ongelooflijke ervaring mocht ik meemaken waardoor mijn handen nog meer gingen gloeien. Later zocht ik naar antwoorden en verklaringen en die vond ik in de opleiding Chakratherapeute. In  1985 ging het medisch gezien nog meer  bergafwaarts met mij.  Rugproblemen komen bij ons in de familie veel voor, bij mij dus ook. Alleen heeft in de jaren erna  bij mij dus ervoor gezorgd dat ik bijna 4  jaar lang in de rolstoel terecht kwam

De reden: 

Ik kromp al jarenlang om onverklaarbare redenen en ineens was het 13 centimeter.  Na  een zoektocht van jaren en jaren bij vele ziekenhuizen kwam uiteindelijk de diagnose. Ik ah osteochondrose. dat betekent dat het kraakbeen uit je rug gewon verdwijnt. Ik kreeg steeds meer pijn en op het laatst kon ik helemaal niets meer. Het duurde jaren van medicijnen slikken, van de ene orthopeed naar de andere. Van het ene ziekenhuis naar het andere en steeds maar weer de oorzaak zoeken. 
Ik kon in 1998 zelfs helemaal niets meer, niet lopen, niet zitten, niet liggen, niets en was veroordeeld tot een leven achter de geraniums, al op een leeftijd van 44 jaar. Veel te jong dus. 

Achteraf...............Eigenlijk begon toen mijn leven pas ..................na jarenlang meer leed dan lief delen. Je krijgt dan  ineens de diagnose osteochondrose, een rug-aandoening waarbij het kraakbeen verdwijnt, waarbij je gewoon 13 cm krimpt en ik dus op het laatst iedere wervel op wervel voelde. Die keer was het zelfs zo erg dat ik in een rolstoel belandde. De dokters gaven mij steeds zwaardere pijnstillers zelfs tot een veel te hoge dosis morfine toe. Op het laatst kon ik niets meer eten, drinken of wat dan ook. Ik sliep niet meer en was totaal aan de medicijnen verslaafd. Zonder het te beseffen was ik door de medicijnen vergiftigd. Mijn hele systeem sloeg op hol. Mijn lichaam en ziel  schreeuwde om actie. Na vele ziekenhuizen in Nederland en Duitsland belandde ik uiteindelijk in de rugkliniek in Zevenaar

Hun diagnose was voor mij wat ik noem : het punt O!

Ik kon geen kant meer op dan alleen te luisteren naar mijn gevoelens en mijn lichaam. De diepte in gaan met mijzelf en dat was een zware lange weg maar het lukte! Eigenlijk ben ik een medisch wonder want kraakbeen kan eigenlijk ( medisch gezien) niet aangroeien maar toch gebeurde het bij mij. Ik vroeg mijn huidige man op mij op te meten en dankzij de Liefde van hem dankzij het geluk en dankzij de inzichten die ik kreeg kon ik langzaam aan mijn genezing beginnen. De ontdekking dat ik die centimeters ook weer gegroeid was, was fenomenaal. De reguliere sector had mij volgestopt met medicijnen en therapieën. Ik kende toen al Reiki maar deed er weinig mee. Totdat ik zelf dus zo ziek werd en met de rug tegen de muur stond.

Iemand uit onze groep gaf mij toen het boek: DE KERN VAN REIKI van Diane Stein en toen daagde het langzaam wat mijn vader mij al van kinds af aan had verteld...........luister naar je lichaam ..... Pas toen ik de weg van zelfgenezing vond................. vond ik mijzelf en volgde de genezing vanzelf. Er zijn twee vormen van Reiki de Traditionele vorm en de Vrije Reiki. Die vond ik in het boek DE KERN VAN REIKI VAN DIANE STEIN. Ratio en gevoel = persoonlijkheid schreef mijn bijzondere vader ooit op een portret van mij en mijn kind ( door hem met houtskool getekend) . Hoe zeer dit de waarheid is leerde ik later in mijn vervolgopleidingen 

Dat heb ik dus gedaan.......luisteren naar mijn lichaam......... en ineens hoorde ik een stem dat ik moest stoppen met de inname van alle, werkelijk alle medicijnen en te vertrouwen op de hulp die ik kreeg van "boven". Ik weet nu wie mij helpt en altijd bijstaat en ik vertel daar graag persoonlijk meer over. Ik kreeg door dat ik moest afkicken . Ik heb dit aan mijn toenmalige huisarts gevraagd en zo gezegd zo gedaan! Het enige wat ik naar het ziekenhuis meenam was dat boek. De opname om af te kicken was in ziekenhuis Brunssum en wekenlang las ik alleen maar het boek De Kern van Reiki, waar ik nu les uit geef.

De artsen konden niets meer voor mij doen. In Zevenaar in de rugkliniek wilde men mij opereren, een stuk bot uit mijn been halen en dit in mijn rug plaatsen. Daardoor zou ik misschien na de operatie kunnen zitten !  Dat konden ze voor 65 % garanderen. Maar ik wilde helemaal niet alleen maar kunnen zitten en in een rolstoel blijven zitten! Ik wilde leven, liefhebben, lachen, een liefdevolle lopende moeder voor mijn kinderen zijn en wat ik ook absoluut wilde was werken, een carrière maken en weer deelnemen aan de maatschappij. Daarom was dat juist het moment van omkering in mijn leven en had ik ineens de kracht en de sterke wil zelf de verantwoording  op mij te nemen over mijn algehele gezondheid en dat heb ik dus zelf zonder inmenging van artsen of psychologen gedaan! 

Ziek worden is geenszins leuk. Later.......tussen  1995- 1997 werd ik weer ziek, zieker en erg ziek. Een neerwaartse spiraal die op dat moment geen einde kende dan alleen neerwaarts.

Achter de angst ligt echt de liefde, dat kan ik nu met een open en liefdevol hart zeggen.

 

Gaandeweg voel je de ellende van het verleden achter je liggen en de spanning, emoties en het verdriet zitten niet meer in je of voor je……….Drie maanden later na mijn opname in het ziekenhuis had ik een afspraak in Sittard bij de pijnpoli waar ik lopend op krukken naar binnen liep en de dokter zijn ogen niet kon geloven. Ook nu nog, jaren later beweren de artsen dat kraakbeen medisch gezien niet kan aangroeien, maar ik ben het levende bewijs dat het dus wel kan! Ik hoef niets te bewijzen, als men mij ziet en mijn achtergrond kent, is men al overtuigd genoeg! Dat wil niet zeggen dat iedereen precies zo kan genezen als ik, nee, dat zou ik ook wel willen dat ik het zo door kon geven. Maar ieder mens is verschillend en ieder mens heeft op andere plaatsen energetische blokkades. Daarnaast weet ik zeker dat ik hulp van "boven" heb mogen ontvangen. Sindsdien vraag ik voor iedere sessie, workshop of cursus de hulp van mijn eigen spirits en begeleiders die iedereen heeft......maar wellicht (nog) niet kent. Sindsdien is mijn doel, passie en levenspad en de weg van healing als begeleider naar buiten te brengen dat kinderen, jeugdigen en volwassenen niet direct naar een dokter hoeft te rennen als ze ziek zijn. Ziekte is een echt een bewustwording. Je lichaam geeft altijd seinen en signalen aan dat er iets mis is. Denk dan aan een maagzweer, of bijvoorbeeld galstenen, fibromyalgie of een burn out, depressies, angsten of eetstoornissen, allergieën, huidaandoeningen, hooikoorts.

Ze komen steeds meer en steeds vaker voor. Vooral onder de jongeren en jeugdigen, maar ook bij de volwassen en de ouderen onder ons. Het immuunsysteem staat onder enorm grote druk in deze maatschappij. Vooral op kantoren, bedrijven werkt men veel achter computers en staat men ongemerkt en ongewild bloot aan diverse soorten negatieve stralingen. Niet alleen vanuit de elektrotechniek, maar ook van andere mensen om je heen…….

Iedereen bezit een zelfgenezend vermogen. Duizenden jaren geleden werd dit eenvoudig aan de kinderen geleerd tijdens hun opvoeding. Het werd van generatie op generatie doorgegeven. Het was natuurlijk en gewoon aanwezig. Dat is vandaag de dag ver te zoeken. Welke ouder leert zij/haar kind nu hoe hij/zij zich straks in de healing en in de gezondheid het beste kan en moet verzorgen? Alleen de mensen die al in het circuit zitten van de alternatieve gezondheidszorg. Tegenwoordig wordt steeds vaker beide kanten gekozen op weg naar healing en daar sta ik ook helemaal achter. Het een hoeft het andere niet uit te sluiten. Echter……vooral in deze hectische tijden van een veel te dure gezondheidszorg en wordt het zelfgenezende vermogen steeds belangrijker. Alternatieve methoden bestonden al duizenden jaren voordat de reguliere geneeskunde ontstond. Daar is op internet enorm veel over te vinden dus opnoemen is hier overbodig. Wel wordt steeds meer een feit dat de farmaceutische bedrijven vooral de macht hebben over het ziek houden van de mens.

 

Doelstelling:  

Mijn doel en passie is het om de maatschappij (mannen, vrouwen, gezinnen maar vooral  kinderen of dit nu particulier is of bedrijfsmatig, arm of rijk, ziek of gezond, zonder verschil van geaardheid, ras of religie) te leren hoe dat zelfgenezende vermogen en healing nu echt werkt.

Tenslotte is het toch een wonder te noemen wat mij overkwam vanaf 1998 toen ik ziek werd tot en met 2005 toen ik bijna volledig genezen mijn eigen praktijk begon vanuit een gehandicaptenwoning in de wijk de Langeberg in Brunssum. Voor mijzelf is het intussen een levenswijze geworden. Voor velen is het nog abracadabra. Wij leven een klein beetje anders dan anderen, draaien alles wat negatief is om naar het positieve, leven in het Nu en niet in het verleden, laten weinig negatieve energie toe, zijn erg dankbaar voor al het goede en mooie om ons heen. Voor ons is liefde en gezondheid belangrijker dan haat en ongezondheid, samen lachen belangrijker verdriet en eenvoud en hergebruik belangrijker dan materialisme en kapitaal.

Ik hoop door mijn inzet hierin een beetje verandering te kunnen brengen in de huidige veel te hectische maatschappij ..........
niet alleen voor volwassenen maar vooral voor de kinderen van de toekomst.
Als wij later oud zijn en het leven achter ons gaan laten,  zijn die kinderen van nu er dan net zo als sommigen van ons nu? Helaas zie je nu al dat bejaarden en ouderen sociaal geheel geïsoleerd leven, totaal geen contact hebben met hun eigen kinderen, som zelfs mishandeld worden door hun eigen kinderen of zelfs door instanties. Waren dat de kinderen van jaren geleden? Vanuit mijn eigen jeugd? Nee, zo ben ik absoluut niet opgevoed. Zeker niet door mijn geweldige lieve ouders Henk en Jo van den Berg. Bij ons was het gezin echt en puur natuur de hoeksteen van onze samenleving. Alle goede elementen van liefde, aandacht, begrip, steun, vertrouwen, een uitstekende liefdevolle opvoeding waren in ons gezin aanwezig. Geweldige ouders met 6 bijzonder kinderen en nog meer bijzondere kleinkinderen en achterkleinkinderen. Een familie met hoogbegaafde talenten, hoogsensitiviteit .


Mijn vader Henk van den Berg kwam uit Gelderland, uit Millingen aan de Rijn. Hij trouwde met mijn moeder Jo van den Aarssen, een boerendochter uit het dorpje Oud Gastel in Brabant. Mijn vader overleed in 1985, mijn moeder
is (nog steeds) een engel van een moeder, een mensje van 92 jaar met een hart van goud. Samen leefden zij en waren zij dolgelukkig in hun mijnwerkerswoning de Acaciastraat 18 te Brunssum. Mijn ouders zijn nog steeds mijn grote voorbeeld en steun en kracht.

Mensen die op wat voor wijze dan ook in disbalans zijn gekomen in hun leven weer in balans te brengen met hen Zelf. Vaak zie je dan tijdens de sessies, behandelingen, cursussen en/of workshops en absoluut naderhand dat de mensen die eraan deelnemen opbloeien als een vlinder die uit de cocon komt. Dat is op zich al de mooiste beloning voor mijn werk die ik kan krijgen. dat te mogen zien...hoe een ander op weg gaat naar genezing. Zij kunnen het leven weer aan en zo ook vrij snel  weer deelnemen aan het werkproces, een relatie of gewoon een fijn en tevreden leven leiden. Zij kunnen weer lachen , genieten van het leven, liefhebben en gezond zijn. Daar doe ik mijn werk voor en uiteraard werkt mijn werk voor anderen door op mijzelf en mijn omgeving. De rust die bij die mensen wederkeert is onvoorstelbaar mooi om te zien en te voelen. De kracht en de energie neemt toe puur omdat je leert hoe je met jezelf om te gaan en daarna met alle andere energieën om je heen.

Jarenlang heb ik me op de volwassenen geconcentreerd, maar mijn passie gaat nu meer uit naar de kinderen en de jongeren, die toch ons in de toekomst zouden moeten verzorgen. Zij zijn onze toekomst en als ik zie en hoor hoe er vaak met hen wordt omgesprongen, of hoe zij met zichzelf omspringen, dan draait mijn het hart om. Op mijn cursussen is iedereen welkom, ongeacht ras, religie, geaardheid enzovoorts. Mijn hart gaat dan uit naar de mensen die oftewel op weg zijn in hun genezingsproces maar niet weten hoe, of die vastlopen in de reguliere gezondheidszorg en of door ziekte of de enorme maatschappelijke druk en macht in een neerwaartse spiraal beland zijn.

 

Mijn visie

Ieder mens moet kunnen genieten van wat God heeft geschapen op deze aarde.
De realiteit is helaas anders! Vanuit onze overvloed echter kunnen we bijdragen tot betere mogelijkheden en leefomstandigheden. Ook de huidige gezondheidszorg kan en moet goedkoper als men echt wil leren wat het zelfgenezende vermogen kan!

Mijn Missie

Goede en liefdevolle ideeën, omzetten in activiteiten en projecten, die leiden tot betere mogelijkheden
en (leef)omstandigheden voor onze medemens en de gehele maatschappij - de gezondheidszorg tegenwoordig kan en moet goedkoper want men hoor niet te verdienen aan het ziek houden van de mens. Zeker niet als je het gratis kunt leren as je maar weet hoe! 

  

Locatie:

In eerste instantie deed ik mijn werk vanuit mijn gehandicaptenwoning in Brunssum. Die woning kon ik echter niet kopen omdat het een gehandicaptenwoning moest blijven. Ondanks een gevecht met de gemeente verloor ik de strijd, al boden zij mij in die tijd wel een goede baan aan op de gemeente Brunssum. Zodoende ging ik op zoek naar een ander pand. In die zelfde tijd leerde ik mijn huidige man kennen en tot over mijn oren verliefd en verloofd vertrok ik met hem mee naar Noord Holland. Daar kon ik echter als rasechte Limburgse totaal niet aarden en kreeg ineens met een enorme tegenwerking van 31 omwonenden te maken. Ik kreeg heimwee en mijn lieve bejaarde moedertje werd ziek. Ik werd ziek omdat ik tegen werd gehouden in mijn werk en mijn missie en vertrok puur om die redenen uit Noord Holland. Terug naar mijn roots. Mijn liefde voor Limburg zit nu eenmaal tot diep in mijn wortels en veel van mijn cliënten hadden mij en mijn werk ook erg gemist. Ik kwam terug eind 2008 en opende een schitterend centrum in Eygelshoven. Helaas is dit centrum wegens onvoorziene omstandigheden weer gesloten wat veel Limburgers en mensen uit heel Nederland enorm jammer vonden. De eigenaren / verhuurders vertrokken van de ene op de andere dag naar Polen en lieten het pand met schulden en afgesloten van stroom etcetera achter. Niet bereikbaar en van de aardbodem verdwenen waren zij. Ineens moest ik besluiten Centrum Dharma op die plek te sluiten. Dat was enorm jammer, omdat het een uniek concept betrof, een alles-onder-een-dak centrum waar zowel de alternatieve sector als de reguliere sector zijn of haar diensten aan kon bieden. Dat bestond nog niet in Limburg en het had fantastisch kunnen lopen als de eigenaren eerlijke verhuurders/ verkopers waren geweest. Achteraf zie ik die jaren tussen 2008 en 2010 als een teken dat Limburg hier nog niet klaar voor was, want landelijk sneuvelden dergelijke initiatieven bij de vleet. Niet alleen vanwege de maatschappij , maar ook vanwege de concurrentie in de alternatieve sector. Ook daar ligt zeker nog een grote taak van de overheid om de zuivere healers van de onzuivere te scheiden. Het kaf van het koren zo te zeggen.

 

Terugkeer naar Limburg:

 

Nu heeft mijn levenspad mij in september 2011 weer teruggebracht naar mijn geliefde Limburg. Mijn man Maarten bleef nog in Noord Holland uiteraard vanwege zijn baan en het feit dat onze woning nog niet verkocht was. Ik woonde en werkte eerst  vanuit Brunssum Noord, vanuit een flatcomplex in de Europalaan, waar ik ook werkte. In Achter de Locht kon ik een ruimte huren via de woningvereniging Weller. De naam van die ruimte is UPSTAIRS. Deze ruimte was tijdelijk zeker wel voldoende maar bleek op den duur toch helemaal niet geschikt. Als men liggend lag te mediteren was er teveel vocht en tocht. 

Ik ben echter dolblij met mijn terugkeer naar Limburg in 2011 en met mij mijn netwerk aan cliënten, vrienden, kennissen. Ze zeggen wel eens : "je kunt het meisje wel weghalen uit Limburg, maar niet Limburg uit het meisje" en dat is inderdaad helemaal correct! Wie nog meer dolblij was , was uiteraard mijn familie, met name mijn zieke bijna blinde nu 91 jarige zieke moedertje en mijn enige zeer bijzondere dochter Joyce. Nu woon ik al sinds twee jaar in de wijk Treebeek, in een leuke rustige straat ( de Marktstraat 12)  met leuke mensen erin, eigenlijk meer zoals vroeger, de mensen staan voor elkaar klaar in onze straat. Dat zie je niet veel meer in Nederland. In de "ik" maatschappij waarin alleen het ego telt en vaak langs de buurman en buurvrouw geleefd wordt zonder dat men ze kent. Meestal is er alleen afstand en beoordeling/ veroordeling van elkaar zonder dat men elkaar echt kent.  


Zeer blij was ik dan ook met het feit dat ik de toezegging kon geven dat mijn cursus Healing Dance voor uitkeringsgerechtigden gratis is (mits de cursisten dit tijdig bij hun gemeente aanvragen. In de gemeente Brunssum was dat via de aanvraag deelname aan maatschappelijke participatie met de paarse kaart). Helaas is die toezegging in 2014 weer ingetrokken en krijgen mensen met een uitkering wel de kans om deel te nemen aan welke vorm dan ook bij mijn lessen en om in balans te komen met zichzelf.  Maar zij moeten kiezen uit twee dingen : oftewel ze kiezen het hebben van internet ( noodzaak) oftewel zij kiezen een traject zoals de cursus Healing Dance. Beiden is niet mogelijk. Iedereen weet dat internet vooral voor mensen met een kleine beurs noodzaak is zeker als zij teug willen keren in de maatschappij of bereikbaar willen zijn, want alles gaat tegenwoordig via internet en de mail.  Het is erg gemakkelijk om les te geven aan mensen die meer dan voldoende geld hebben, maar juist de mensen die onder het minimum leven hebben het harder nodig omdat bij hen veel en veel meer problemen spelen puur door geldgebrek en armoede.

Maar dat verbeteren is helaas een politieke kwestie en politiek iets veranderen dat moet op landelijk niveau gebeuren en uiteraard ook op wereldlijk niveau. Helaas is men in het kabinet in Den Haag of op de gemeentes zelf bezig met geheel andere zaken maar zij hebben nog geen inzicht wat zij zo nog meer "bewust of onbewust"" vernietigen voor de eigen burgers in plaats van te verbeteren. De mensen die niet correct worden gesteund of geadviseerd belanden alleen nog meer maar meer in een neerwaartse spiraal. De huidige minister wil dan de gezondheidszorg goedkoper maken. Wat is er goedkoper dan dat men iedereen leert en liefs al vanaf kind zijn af aan, dat je niet ziek hoeft te worden als je het zelfgenezende vermogen kent en al op jonge leeftijd leert toe te passen?  De minister van onderwijs Arie Slob gaat nu in 2018 meer geld uit geven voor aandachtskinderen. Wie zijn dan in hun ogen die aandachtskinderen en hoe denken die aandachtskinderen er zelf over? Wordt dit alleen aan de leerkrachten of directie en het bestuur van de scholen gevraagd of telt ook de mening van de burgers zelf, van de ouders van die kinderen? Het wordt meestal bepaald door hogerhand nietwaar?

Aanbod:

 

Sinds 2016 ben ik ook HSP coach voor kinderen en volwassen. Zie hiervoor de speciale pagina HSP informatie 
Ik geef met name Reiki behandelingen- ontspanningsmassages – aroma massages- helende intuïtieve massages – Tantra sessies – cursussen Reiki I-II-III op eigen locatie – cursus mediteren en cursussen massage. Daarnaast geef ik verschillende lezingen over allerlei thema's  HSP  wat is Hooggevoeligheid/ Chakra Therapie / De Kracht van het Nu /

Ik geef ook themaworkshops in energetisch lichaamswerk voor particulieren en bedrijven op aanvraag – grote spirituele festijnen en bijzondere evenementen en ik doe dit met passie, Liefde en heel veel humor en plezier op locaties buitenshuis.
Dit kan door heel Nederland zijn. Mijn missie is iets bijzonders uit te dragen...……..nieuwe technieken openbaar te maken en erkend door iedere wetenschapper. 

Zo deed ik bijvoorbeeld jaarlijks mee aan het Eigentijds Festival in Vierhouten.

Zo doe ik nu jaarlijks mee aan het Spiriosa Festival op de Heikop, waarbij ik mede in de wieg stond

Gezien mijn toekomstplannen ben ik na het voorval van 2008-2010 nog steeds van plan een team te vormen met mijn spirituele collega’s, familie en vrienden en kennissen en de reguliere sector. De beslissing om een “alles-onder – een – dak Centrum te openen en ook de beslissing tot de oprichting van een team en twee werkgroepen om verdere stappen te kunnen ondernemen die blijft bestaan totdat de tij wel rijp ervoor is. Zo vormde zich in die tijd het team van Centrum Dharma , waar ik erg gelukkig en dankbaar voor was en nog steeds ben. Dankzij Eygelshoven weet ik  u nog beter hoe iedere discipline de ander aanvullen kan en zo de gehele mens kunnen behandelen. De een is beter met rugklachten en de ander weer met psychische klachten of met trauma's . Samen met hen sta ik ook in de toekomst voor u klaar om in ons vakgebied uitstekend en zuiver werk te leveren. Ik hoop u eens te mogen begroeten voor iets wat u uit mijn aanbod gekozen hebt. Als ik u niet kan helpen , een van mijn collega's kan dit vast wel. Eenheid in verscheidenheid is de weg van de toekomst.

Mijn goede doelen zijn: de stichting Flowgi www.flowgi.eu    

  • die zich inzet voor de allerarmste straat- en weeskinderen in IndonesieRonald Flokstra heeft een sterke verbondenheid met Indonesië. Zijn ouders komen er vandaan en hij heeft geregeld contact met familieleden die er nu nog wonen. Door deze contacten is hij goed op de hoogte van de situatie en voelt zich betrokken met het lot van de mensen, met name kinderen,  die hulp nodig hebben. Het was altijd een wens van Ronald om de dromen van zijn ouders over het helpen van mensen te realiseren. Hij heeft de betrokkenheid van zijn ouders overgenomen en heeft samen met vrienden de stichting FLOWGI opgericht. Samen zetten ze zich in voor projecten in Indonesië om daar iets te kunnen betekenen.In Indonesië heerst veel armoede. Volwassenen en kinderen die zich in een zwakke positie bevinden, zoals weeskinderen, lijden daar het meest onder.  De stichting FLOWGI wil vanuit Nederland iets aan doen.  FLOWGI zet zich in voor weeskinderen en arme kinderen die hulp nodig hebben in de Indonesische archipel. Hierbij gaat de hulp van FLOWGI over de geloofsgrenzen heen.

  • de stichting Hart onder de Riem die zich inzet voor de allerarmste kinderen in Parkstad https://stichtinghartonderderiem.nl/

***************************************************************************************************************************************************************************** 

Curriculum Vita:

Cursussen: handlezen, numerologie, astrologie bij De Zonnevlecht te Hoensbroek

Opleiding Reiki bij Reiki Centrum Sittard http://members.home.nl/reikicentrum/

Opleiding Chakra Therapie: Stichting Onkruid http://www.onkruid.nl/

Opleiding Reiki Master bij Atlas Reiki www.atlasreiki.nl /

Opleiding 2015-2016. De opleiding HSP Hoogsensitief coach bij de CIVAS www.civas.nl 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Aangesloten bij Reiki Vereniging de Cirkel http://www.reikicirkel.nl

Lid van de vereniging Hoog Gevoelig Nederland http://www.vereniginghooggevoelig.nl

Lid  van de nieuwe politieke stroming MENS EN SPIRIT http://www.mensenspirit.nl 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mijn boek: DE VRUCHTEN VAN MIJN PEN, kwam uit begin 2008 (te verkrijgen bij www.boekscout.nl )

Momenteel schrijf ik mijn tweede boek en spreek ik mijn eigen meditaties is voor mensen die daar behoefte aan hebben

 

Mijn spirituele festijnen in Abdij Rolduc te Kerkrade in Limburg bevatten 3 druk bezochte festijnen: 2005 – 2006 – 2008 waarvan 2008 de media haalde door radio en televisie-uitzendingen op de zender L1  Op de website van l1 tv of overal op  internet is over mijn spirituele festijnen wel het een en andere te vinden zoals verslagen, foto’s en in het gastenboekje staan de vele ontelbare reacties van mensen die dit hebben (mogen) meemaken. Uiteraard ben ik enorm trots op mijn geweldige carrière in dit beroep en dankbaar voor mijn levensweg hierin

 

 

Gezinsleven: 


In 1979 werd mijn dochter Joyce met de keizersnede geboren.  De grootse en meest bijzonder gebeurtenis in mijn leven. Na 4 miskramen werd ik eindelijk zwanger maar ik wist niet dat ik zwanger was van een tweeling. Dat bleek later pas toen er een vruchtje af kwam. Ik was erg verdrietig en teleurgesteld. Totdat het nieuws kwam dat ik direct naar het ziekenhuis moest komen en men mij vertelde dat er een vruchtje was blijven zitten en ik dus zwanger was geweest van een tweeling . Bijzonder nietwaar? Zij kwam met een keizersnede ter wereld en dat was het meest zware wat ik heb meegemaakt. Een kind op de wereld te zetten en dan te horen van de verloskundige dat er geen ontkomen aan was aan die keizersnede omdat ik een tumor in mijn buik had die haar de weg naar deze wereld versperde, ze had ook de navelstreng om haar nek wat bijna haar dood was.  Mijn wereld verging in een fractie van een seconde toen die arts dat aan mijn bed vertelde.  Wat moest mijn kind zonder mij ? Een tumor is altijd een veroordeling van je gezondheid. 

Nu zeg ik vanuit heel mijn hart.... haar zwangerschap verliep niet zonder reden zo....mijn bijzondere dochter heeft de eigenschappen van de andere 5 dus telt zij voor 6 en dat bleek ook waar te zijn. We maken er vaak grapjes over.........

Soms is zij karmisch ook wijzer dan ik. Dat mijn eigen kind anders was stond direct al voor mij vast. Hoe of wat wist ik toen nog niet, alleen dat ik een heel bijzonder kind heb mogen baren, dat stond wel vast. Ik besloot dat zij haar eigen talenten moest kunnen ontwikkelen ten alle tijden en daar heb ik mij altijd voor ingezet. Niet zo worden zoals andere kinderen maar zichzelf. Het zelfde recht als wat ik had als kind en kreeg van mijn lieve ouders dat recht moest zij ook krijgen alleen was dit moeilijker dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. 

Nu is zij volwassen en heeft inmiddels ook Reiki I. Zij volgt haar weg met ups en downs in de maatschappij en ik ben ongelooflijk trots op haar op welke wijze zij dit doet momenteel. De laatste jaren verdiept zij zich meer en meer in wie zij van oorsprong is en wat zij graag met ieder vezel van haar Zijn wil doen met haar toekomst en haar  leven. Net als haar moeder heeft zij daar iets langer voor nodig gehad maar dat heeft iedereen. 

Ik heb ook een geweldige lieve stiefdochter met de naam Ellen . Ik noem haar nog steeds  "mijn muisje"............Ook zij hoorde en hoort nog altijd voor een groot deel bij mijn leven, zeker sinds mijn toenmalige echtgenoot helaas is overleden. Ik ben dus naast mijzelf ook nog weduwe maar ik vond opnieuw de liefde in 2005 met mijn huidige echtgenoot. Veel mensen en vooral de
HSP' ers hebben langer nodig om uiteindelijk toch hun passie en keuzes geheel vanuit eigen keuze te maken. Ik heb dat gevonden in mijn beroep en mijn beroep is mijn passie en mijn levensweg.

 

Zoals mijn vader mij altijd als kind al vertelde: 

"Kind, jij bent een zonneschijntje en niet alleen die van mama en mij..........

 Jij zult veel gaan doen later voor anderen als je luistert naar je lichaam en je talenten en kwaliteiten 

Jij bent niet voor niets geboren en toen gaf hij samen met mijn moeder mij als puber het  boekje : JOUW HANDEN GENEZEN ".

Pas veel en veel later begreep ik wat hij toen bedoelde............dankjewel lieve lieve papa 

 

Namaste en Hartegroet

Asherah van den Berg

Brunssum

 

Mijn bijzondere moeder en mijn dochter en uiteraard mijn heel bijzondere vader zijn momenteel de meest belangrijke personen in mijn leven momenteel. Daarnaast geniet ik enorm van het gezelschap van mijn  twee Golden Retrievers Kaya van 8 jaar ( kerst puppy 25-12-2011) en Dazzling Day kort Dazzl geboren op 31-07-2018