Ik heb ook Facebook en Linkedin 

Wie is Asherah van den Berg

 

Mijn naam is Asherah Veronica van den Berg. Geboren te Brunssum (Zuid-Limburg). Mijn beroep is, Ademcoach, Natuurcoach, Hoogsensitief  coach voor volwassenen en kinderen ,  Reiki Master, Chakra Therapeute. Medium en paranormaal genezeres.

 

Bij mij kunt u terecht voor 

 

  • Behandelingen + massages
  • HSP coaching voor volwassen en kinderen 
  • Diverse lezingen voor particulieren en bedrijven 
  • Workshops voor particulieren en bedrijven
  • Evenementen voor particulieren, scholen  en bedrijven
  • Ik organiseer ook graag evenementen voor bepaalde goede doelen of voor kinderen en/of volwassenen 

Van oorsprong ben ik maatschappelijk werkster, alleen kon ik in dat beroep mijn voldoening en passie niet vinden. Ik wilde wel werken met mensen maar niet op die voor mij vaak negatieve manier. Mensen van het kastje naar de muur sturen is niet mijn manier van helpen.......

 

Mijn levensweg, levenservaringen, mijn eigen ziekteperiodes, mijn eigen genezing  en opleidingen hebben mij tot mijn huidige beroep gebracht en hebben mij gevormd tot de vrouw ...........de alternatief therapeut en HSP coach die ik nu ben.

 

***************************************************************************************

Mijn Lichtwerk en passie

Ik geef individueel behandelingen op het gebied van energetisch lichaamswerk en diverse disciplines

Allemaal brengen deze therapieën de mens zowel geestelijk als lichamelijk in balans waardoor totale healing ontstaan kan. Daarnaast geef ik ook cursussen en opleidingen en diverse workshops, lezingen en spirituele festijnen.

Mijn laatste opleiding heb ik in 2016 volbracht als HSP (Hoogsensitief ) coach voor volwassenen , kinderen en jongeren bij de CIVAS.

Het liefst werk ik in een ongedwongen sfeer met kinderen en gezinnen om hen te leren dat Hoogsensitief zijn een bijzondere eigenschap is en een gave en geen storing of ziekte.

 

Mijn bijzondere moeder ( zie de foto links) en eveneens mijn bijzondere dochter en uiteraard mijn heel bijzondere vader zijn de meest belangrijke personen in mijn leven! 

 

Daarnaast geniet ik enorm van het gezelschap van mijn  twee Golden Retrievers Kaya van 11,5  jaar ( kerstpuppy geboren op 25-12-2011) en de nu 4 jarige  Dazzling Day afgekort  Dazzl geboren
op 31-07-2018.

 

Onze ouders waren er altijd voor ons en altijd konden we bouwen op hun liefde, tijd, aandacht en vooral de leuke dingen zoals gewoon en simpel samenzijn als, samen spelen met pap kon iedere dag ondanks zijn zware beroep als ploegbaas in de staatsmijn Hendrik te Brunssum. Altijd was er tijd voor het gezin.......samen eten met zijn achten was dagelijks een feest dankzij mijn moeder. Ook zij had maar een doel haar man en kinderen gelukkig zien. Dat is ze echt wel gelukt .

Samen ontspannen als pap vrij was,,,,,,,,altijd even ergens naar toe. Op de fiets of gewoon wandelend , vooral in de Brunssummerheide, of de Roode Beek was voor ons een zalige geweldige vakantie in  wat ik  als kind altijd dacht.........een soort Spanje.  Voor spelen en leren was er tijd en aandacht genoeg. Als pap binnenkwam van zijn werk dan werd er gespeeld en vooral gelachen. Onvermoeibaar waren zij beiden....vooral door hun onvoorwaardelijke liefde voor de ander en voor elk kind wat zij op Aarde brachten........ Toch was er in mijn jeugd iets vreemds - iets raars, ik voelde me als kind (naast heel verzorgd en liefdevol omarmd) heel anders en vooral erg eenzaam. Ik zag dat alle kinderen en volwassenen om mij heen anders waren dan ik en begreep niet dat zij niet zagen wat ik zag, niet voelden wat ik voelde, niet hoorden wat ik hoorde, enzovoorts. Voor mij stond als klein kind simpelweg al vast dat iedereen gelijk is. Dat is nog steeds zo. 

Ik heb mijn leven geleefd zoals vele anderen voor en met mij en toch weer totaal anders Nu heb ik het geluk, als kind te zijn geboren in een heel bijzondere  liefdevol gezin en bijzondere familie. Vader, moeder en zes kinderen. Wij werden opgevoed met alles wat een kind zich maar kan wensen, zeker niet materialistisch, maar wel al het andere ................wat een mens in de basis nodig heeft op deze aarde. Liefde, aandacht, begrip, vooral tijd was er altijd voor hun kinderen ,  tederheid, openheid, eerlijkheid, voor elkaar klaar staan, waardes en normen, kortom een stevige en liefdevolle basis waarop ik nu nog steeds kan bouwen.

 

Religie was en is nog steeds een groot deel te vinden in mijn leven, alleen niet alleen het Katholicisme, maar ik heb me ook verdiept in het Boeddhisme, Hindoeïsme, Taoïsme, Tantrisme, Orthodox, Protestant katholiek, moslim of what ever.....Tibet, Nepal, India alle  boeddhistische  en hindoeïstische landen , maar vooral Egypte dat is dan mijn lievelingsland ....

Het Goddelijke zit heel simpel in de mens zelf en niet daarbuiten. Iedere religie heeft iets bijzonders en unieks daar dient iedereen  respect voor te hebben. Daarom is voor mij iedereen gelijk, ongeacht wat...... ras en kleur , geaardheid, religie, we zijn allemaal  een specifiek ras wat men 
"de mens" noemt. Iedereen is in mijn eigen praktijk gelijk en  dient ook als gelijke behandeld te worden. 

******************************************************************************************************************************************************************************

 

 

Niemand is meer dan een ander. Ongeacht religie, geaardheid, ras, mening , afkomst of volle of lege portemonnee. 

De naam Centrum Dharma heeft ook een bijzondere betekenis:

Het woord DHARMA betekent:

Zijn wie je bent.........

Blijven wie je bent................

Worden wie je bent...............

 

Twee ouders en zes kinderen. Kinderen die zich allen toch ietwat soortgelijk hebben ontwikkeld. Vier broers en een zus, die allemaal op de een of andere manier het beroep hebben (hadden) in de gezondheidszorg. Deels in de reguliere en deels in de alternatieve gezondheidszorg. Mijn vader deed aan magnetiseren/polariseren. Mijn gaven heb ik van beiden want ook mijn moeder bezit ze. Ook bij andere familieleden kwamen de spirituele gaven naar boven. Zo werd een oom van mij na zijn dood op 19 jarige leeftijd  benoemd als “zonnebroeder”. Een andere oom van mij in Australië werd vaak ingeschakeld als er kinderen vermist waren. Weer een andere oom van mij kreeg een onderscheiding van de paus voor zijn twee boeken: Voettocht naar Santiago Di Compostella en Langs de randen van Nederland. De spiritualiteit en de gaven zitten dus in mijn genen. Maar veelal door de liefde, ervaring, kennis, visie, begeleiding en persoonlijkheid van mijn vader en moeder heb ik mij kunnen ontwikkelen tot de persoonlijkheid die ik nu ben. Ook mijn eigen ervaringen met ziekten hebben mij zeker op alle gebieden gevormd. Inmiddels zijn mijn vader en moeder +  twee broers  overleden en overgegaan naar een andere dimensie.

Mijn  bijzondere vader overleed op 3-12-1985

De tweeling Raymond (Surjan, Molle) op 4-7-2005.

Zijn tweelingbroer René op 10-05-2021

Mijn geliefde moeder op 07-12-2021 

Zij begeleiden mij echter nog vaak op mijn levenspad,

als ook mijn engelen en mijn gids Johannes

 

Als klein kind voelde ik mij al anders dan de andere kinderen. Als kind al had ik helende handen. Handen die genezing kon brengen. Pas veel en veel later (toen ik de opleiding Reiki ging doen), kreeg het een naam en kon ik dit verklaren. Je volgt de lagere school en klimt zo omhoog, je levensweg volgend.. Je gaat studeren,werken en trouwen, krijgt een kind en gaat ook scheiden. Ik kreeg er een stiefdochter bij, al vind ik dat woord afschuwelijk. Zij werd , is en blijft altijd gelijk aan mijn eigen kind uit mij geboren .

Echte liefde heeft geen grenzen. Eigenlijk zijn weinig levenservaringen mij vreemd. Bijna alles kwam op mijn levenspad. Positief, maar ook negatief. Toentertijd al, was ik een raadgever voor vrienden en kennissen. Dat groeide door de jaren heen. Door mijn eigen ervaringen met leed, ellende en verdriet kon ik anderen helpen op hun weg. Ik kreeg dejavu's en dromen en ik ging me meer verdiepen in de spiritualiteit. Ik kreeg voorspellende dromen, mijn gidsen en de engelen kwamen me boodschappen brengen en ik merkte dat als ik bij mijn dochters of echtgenoot  de handen oplegde, ik steeds vaker pijn kon wegnemen. Zelfs het suikergehalte van een van mijn partners werd minder. Kleine wondertjes van binnenuit noem ik ze. Ik merkte, dat mijn stem ook een bepaalde gave had en veel rust kon brengen. Ik merkte, dat mijn inzichten en luisterend oor velen konden helpen. Mijn innerlijk weten en mijn innerlijke intuïtie groeide steeds meer en meer. Echter met mijn spiritualiteit deed ik toen weinig. Totdat ik zelf ziek werd. Daarna ging alles snel.

Wil je hier meer over weten lees dan mijn boek, wat in 2008 verscheen. Het heet: DE VRUCHTEN VAN MIJN PEN.

 

 

Mijn mooiste ervaring was de geboorte van mijn dochter juni 1979 in het jaar van het kind! Daarna de jaren samen met  mijn stiefdochter (al vind ik het woord stiefdochter een totaal verkeerd woord voor een kind dat je eens in je hart opnam. Dat is en wordt dan simpelweg ook jouw dochter en blijft dat ook voor altijd ! ) . Mijn dochter Joyce is ook een heel bijzonder kind. Net zoals ik een nieuwetijdskind  ben is zij dit ook Toen mijn beide dochters de leeftijd hadden, dat ze zelf de lagere school verlieten, kon ik me de kans om mijn vrije tijd te wijden aan studie niet laten ontnemen. In 1990 begon ik op weer met studeren. De mavo, de havo, de vwo, de MBO- SD (sociale dienstverlening, maatschappelijk werkster) doorliep ik met gemak. Ik heb dat echter niet lang volgehouden.  De regels van de overheid lagen mij toen al niet. 

 

Ik wilde daadwerkelijke hulp bieden en mensen begeleiden zoals ik dat kende en zoals het voor mij goed voelde. Oplossen kan ik niets, dat moeten de mensen zelf doen, maar een professionele  begeleiding geven dat was mijn doel. Dus zocht ik naar andere wegen en bemerkte steeds meer, dat ik van binnenuit meer wist (een hoger bewustzijn had) en meer voelde dan anderen . Het verbaasde mij zelf dat ik zo'n hoge punten haalde en ik kreeg maar geen genoeg van het studeren op zich. De richting echter die ik gekozen had, bleek niet de juiste te zijn. Steeds weer werden mijn plannen omver gegooid door gebeurtenissen in de persoonlijke relatiesfeer en mijn eigen ernstige ziekten. Het kwam zelfs door een rugaandoening  zover dat ik in de rolstoel belandde. De kosmos leidde mij ene geheel andere kant op... Dat gaat allemaal vanzelf ...........

Voor sommige dingen kies je bewust en voor sommige zeker niet! Vaak vraag je je tijdens die levensweg af, waarom bepaalde dingen gebeuren, zoals ze gebeuren. Zo ook ik. Ik heb mijn voldoening geheel gevonden in mijn werk. Ik doe niets liever dan mensen leren dat je met het zelfgenezende vermogen van het lichaam meer kunt dan je denkt. Ik geef behandelingen, lezingen, workshops , cursussen  en verschillende massages. Dat is mijn werk en mijn passie. Zie hiervoor onder het knopje aanbod of agenda.

 

Ik help graag individueel mensen, maar ook werk ik graag in een groter bereik met lezingen , workshops en spirituele festijnen 

Ik heb drie grote festijnen georganiseerd zoals de Tantra Festijnen 2005-2006 en 2008. De laatste werd uitgezonden op L1 in het programma SPIRITUELE ZAKEN

 

 

Curriculum Vitae:

Cursussen: handlezen, numerologie, astrologie bij De Zonnevlecht te Hoensbroek

Opleiding Reiki bij Reiki Centrum Sittard http://members.home.nl/reikicentrum

Opleiding Tantra: jaartraining bij Bjorn Leimbach en Leila Bust http://www.tantra.de

Opleiding Chakra Therapie: Stichting Onkruid http://www.onkruid.nl

Opleiding Reiki Master bij Atlas Reiki www.atlasreiki.nl

Opleiding HSP coach ( hoogsensitief coach) CIVAS  https://www.civas.nl/

 

PRAKTIJKERVARING:

Alhoewel ik al bijna 20 jaar bezig ben met Reiki en alternatief genezen ben ik in februari 2005  officieel mijn praktijk begonnen in Brunssum (Zuid Limburg). Het ging vrij snel dat mijn naamsbekendheid ver over de grenzen van Nederland ging. Mijn praktijk groeide en groeide steeds meer en ik ging op zoek naar een groter pand. Ook kwam de behoefte om meer te doen met groepswerk en coaching. 

 

In 2006 ben ik begonnen met workshops geven op het jaarlijkse Tantra Festival van mijn collega Jan den Boer www.tantratraining.nl. Zie  in centrum Djoj te Rotterdam http://www.djoj.nl

 

In 2008 kwam mijn boek uit: DE VRUCHTEN VAN MIJN PEN, kwam uit begin 2008

(te verkrijgen bij www.boekscout.nl of in Centrum Dharma.

 

Mijn  spirituele festijnen in Abdij Rolduc te Kerkrade in Limburg zijn een unicum in Limburg en bevatten inmiddels 3 festijnen: 2005 – 2006 – 2008 waarvan 2008 de media haalde door radio en televisie-uitzendingen http://www.mediaprofile.nl

Aflevering 9 - "Tantra festijn in Rolduc" http://www.mediaprofile.nl/cms.php?id=134

 

Asherah van de Berg, medium en organisator, heeft een gedeelte van conferentie- oord en spiritueel centrum Rolduc (Kerkrade) afgehuurd voor een dag in het teken van  de spirituele witte Tantra. Met een team van deskundigen begeleidt zij deelnemers uit het hele land. Het Tantra festijn wil vooral vanuit ‘liefde recht uit het hart’ de deelnemers een plek bieden waar zij zichzelf in relatie tot de ander kunnen zoeken en zijn. Tijdens het ‘Tantra festijn’ worden workshops gegeven waarin de zoektocht naar jezelf centraal staat. Ook de verbintenis met anderen en de liefde zijn centrale thema’s tijdens de Tantra-dag. Asherah laat tijdens het festijn in Rolduc de kracht van de helende dans zien. Een van de hoogtepunten tijdens de dag is de healingsessie met didgeridoo en de afsluiting van de dag, de zogenaamde ‘groepsknuffel’. Voor wie nieuwsgierig is naar Tantra en wil weten wat het ‘Tantra festijn’ zoal inhoudt, is deze 9e aflevering van Spirituele Zaken een absolute must. 

 

Wat is jouw levensweg, wat is je lotsbestemming, je Karma, je toekomst? Op een bepaald punt wist ik het ook even niet meer. Dat overkomt iedereen! Ik had echter totaal niet in de gaten, dat het leven zelf je steeds weer voor keuzes stelt en het je steeds weer een gelegenheid geeft om je leven ten positieve voor jezelf te keren. Je moet alleen seinen en de tekens leren zien, die je worden gegeven. Daarvoor is moed nodig, maar ook alle gevoelens die daarbij horen, angst, woede, onmacht , verdriet, tegenslagen, allemaal zielepijn zoals het wordt genoemd . Ervaringen die in je ziel vast zitten geroest. Gevoelens en emoties zijn de grootste ziekmakers van de huidige samenleving en dat is al heel wat jaren zo...... Vooral na het millennium 2000 wordt het voor de mens moeilijker en moeilijker !

 

Totdat ik keer op keer ernstig ziek werd. Vooral deze ziekten hebben mij bewust leren denken, voelen en keuzes laten maken. Ik vind iedere ziekte een richtingwijzers en een bewustwordingsproces en een helingsproces. Er gebeurt iets in jouw lichaam en het geeft je aan, dat het aandacht vraagt van jou. Je bereikt een NULPUNT, waar je niet meer verder kunt. Dan moet je wel kiezen. Of voor regulair of voor alternatief. Dit “nulpunt” bracht mij in contact met mijn onderbewustzijn, mij eigen "IK'', mijn ZIJN.

Ik herkende en erkende mijn eigen fundering. Nadat ik geheel stopte met de medicijnen en mij liet opnemen in een kliniek om hiervan af te kicken, gebruikte ik mijn eigen technieken en alles was ik had geleerd en kende. Drie maanden later liep ik weer. Artsen en specialisten staan nog steeds verbaasd over mijn eigen genezing. Zij kunnen het niet verklaren. Ik wel. Deze levenservaring en deze technieken leer ik nu aan de mensen die bij mij komen. Feit is: je hoeft niet ziek te worden te zijn of te blijven.......... Je hoeft niet altijd in die medische mallemolen terecht te komen.
Veel kan je zelf en zeker kun je heel veel voorkomen!!! Het spreekwoord is niet voor niets:

 

"Beter voorkomen dan genezen"

 

 

Daarnaast geef ik ook behandelingen zoals genezende holistische ontspanningsmassages, aromamassages, intuïtieve ontspanningsmassages, helende massages.. Ik werk ik met chakraheling, chakra balancering en chakra-analyses. Realiseer je dat het een proces is van weken, soms maanden eer je je beter voelt.

ZIEKTEN EN AANDOENINGEN ZIJN VAAK EEN BEWUSTWORDINGSPROCES

Vastzittende emoties en gevoelens zijn vaak de grootste en de ergste ziekmakers die er zijn. Veel mensen weten dit niet.
Het werkt ook zo bij dieren. Denk hier aan :

- een eenzame of slechte jeugd

- een zeer nare schoolervaring

- een of meerdere relaties die stuk liepen 

- jezelf nooit kunnen zijn , waar dan ook 

- nooit geaccepteerd worden door anderen 

- allerlei situaties kunnen een burn-out, of psychische klachten veroorzaken , maar ook zielepijn kan ziektes veroorzaken

Daar zijn weinig mensen zich bewust van 

 

Ziekten en aandoeningen zijn vaak het gevolg van vastzittende emoties. Die heb je waarschijnlijk niet geuit en nooit over gesproken met iemand. Als ik mij tijdens de sessies verbind met de mensen dan voel ik wat zij voelen en maak mee wat zij meemaken.

Zo werk ik. Zo kan ik het beste inzicht krijgen in jouw/jullie ZIJN. Dan ben ik daarnaast ook nog medium en paranormaal begaafd. Soms krijg ik hulp van de engelen en overledenen. Verwacht echter geen wonderen. Ze bestaan , maar ze komen niet altijd. Een medium is geen heilige. En ik vervang ook bewust nooit de rol van een arts. Een diagnose stel ik niet. Wel werk ik samen met artsen, hun cliënten komen bij mij en ik verwijs mijn cliënten vaak terug naar de huisarts of naar een specialist of collega op het alternatieve gebied 

Wat gebeurt, dat gebeurt en waar het nog niet de tijd voor is, gebeurt niet. Numerologie, astrologie, handlijnkunde, pendelen, mandala- tekenen en foto- lezen heb ik in cursussen gedaan en hoort nu niet meer in mijn beroep.

Ook adviseer ik volgens de Bach Bloesem Remedies of werk ik aromatherapie. Ik word altijd begeleid door mijn innerlijke gids, die mij (en ook anderen) liefdevol mijn weg laat zien.

 

Ik ging me meer voor de alternatieve sector interesseren en liet me ook steeds meer door hen behandelen, gebruikte steeds meer homeopathische middelen enz. Ik krabbelde weer langzaam op en vocht keihard voor mijn gezondheid. Niemand kan dat beter dan JIJZELF!  Ik volgde  rond de jaren "90 de cursussen en trainingen van numerologie, handlijnkunde, astrologie en later dus Reiki - Tantra en Chakratherapie En dit heeft mijn leven vanaf dat moment geheel veranderd. 

Ineens besef je dan dat je veel van die zaken al kent, van kleins af aan. Je bent Hoogsensitief. 

Alleen de woorden stonden nu voor me, op papier. Dat was dan weer reden genoeg om mij op dat gebied te specialiseren en werd Hoogsensitief Coach. Meer over HSP vind u hier 

********************************************************************************************************************************************************************************

MIJN MISSIE

Door mijn ervaringen en belevenissen door de jaren heen, hebben deze gaven de kans gekregen zich steeds meer en meer te ontwikkelen. Totdat ik in aanraking kwam met Reiki in Reiki-Centrum Sittard. Daarna ging het vrij snel. Mijn gezondheid verbeterde zienderogen en ik raakte dolenthousiast over Reiki. Al vrij snel liet ik mij inwijden in Reiki 1 (2000) en drie maanden daarna volgde Reiki 2. Het zelf thuis behandelen was uiteraard de volgende stap. Ik had het gevoel alsof eindelijk mijn krachten loskwamen, krachten die ik altijd al had gehad, maar die nog nooit op deze manier gebruikt waren. Ik liet mij totaal leiden door mijn innerlijke gids.

 

De mastergraad heb ik gedaan in Amsterdam bij Nicola Romme van Atlas Reiki. Deze opleiding duurde bijna 2 jaar. Op en neer reed ik van Heemskerk naar Amsterdam, met de tomtom in de hand want ik kende heg nog steg daar in Amsterdam Op weg naar die Mastergraad moet je nog meer dan voor Reiki 2 je ballast af kunnen werpen,  de diepte in kunnen en durven te gaan met jezelf en                 veel los laten of achter je laten, verwerken enz. Zo werd ik ook paranormaal therapeute. De gaven vanuit mijzelf en de daarnaast de Reiki, maar vooral de  HSP coaching , de Tantra en de Chakra Therapie lieten mij mijn wereld  en meerdere mogelijkheden van genezing zien.

 

De opleiding als Hoogsensitief Coach maakte de cirkel helemaal rond , nu begeleid ik volwassen en kinderen , hele gezinnen en families Een wereld waarin ik dolgelukkig ben. Mijn werk is mijn leven en mijn passie. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam gaat veel verder dan menigeen denkt. Reiki,  HSP coaching , de witte Tantra en ook de opleiding Chakra Therapie  heeft mij diep en intens geraakt en ik kwam in mijn leven heel wat confrontaties en trauma's tegen in mijzelf, maar ik kwam ook dichter bij mijn kern en door de inwijdingen en de behandelingen ging mijn energie steeds meer stromen. Het heeft mij ondersteund in mijn proces van bewustwording en spirituele groei en in genezing. Het beseffen en erkennen van de blokkades in mijn lichaam en werken ermee brachten mij steeds meer bij mijzelf

Door alle drie ben ik geworden wie ik nu ben, geheel in balans met mijzelf. Dit is mijn weg, dit is mijn leven, mijn pad in het lichtwerk wat ik doe. Ik wil de mensen leren dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam groter is dan men denkt. Mijn doelgroep is vrouwen, omdat ik ervaringsdeskundige ben op dat gebied. En daarnaast vrouwen en mannen bijeen brengen in spiritualiteit  Ik doorbreek daarom de meeste taboes bewust en geef de boodschap, die meerdere profeten en met name Boeddha ( Siddhartha Gautama) eens had door. Niet afzien, maar genieten. Niet vasthouden, maar loslaten. Niet geven zonder te nemen. Negatief naar positief omdraaien. Een zijn met jezelf, houden van jezelf en dan pas van anderen. Hoe kan je houden van anderen als je niet van jezelf houdt?  Alles is dualistisch en heeft twee kanten. Zwart kan ook wit zijn. Boven kan ook beneden zijn. Negatief kan ook positief zijn. Positief denken is een kunst die vrij gemakkelijk te leren is.

 

Mijn dag begint met met alles wat ik heb geleerd en ervaren, energetisch laat ik mij leiden . I

k kies nooit voor negatieve energie en als die er is, draai ik hem om naar de positieve kant, van het Yin naar het Yang. 

 

Overdag werk ik met affirmaties en meditatie mijn dag eindigt ook met beiden. Ik breng een gevoel van rust , liefde, kalmte en blijdschap  mee in de sessies. Cliënten merken hoe inspirerend mijn helderheid, mededogen en voortdurende optimisme en liefdevolle uitstraling voor hen zijn. 

 

Mijn reis naar Egypte in 2005 bracht mij nog meer zelfkennis en een stevigere basis voor mijn werk. In Egypte vond ik een groot deel van mijzelf terug en zodoende werd mijn Liefde voor dat schitterende land groter en groter en bied ik dit ook aan als spirituele reis in 2006. Egypte en meerdere Aziatische landen zijn de oorsprong van onze beschaving en het onderzoeken waard. Als je dan ook nog een stukje van je eigen puzzel op kunt lossen, dan is dit alleen maar mooi en mag je hiervoor heel dankbaar zijn. 

 

 

ALTERNATIEVE GENEESWIJZEN WORDEN DE BELANGRIJKSTE STROMING

http://www.uitdaging.net/gezond/alternatieve_geneesw.html

Het is zo langzaam maar zeker veilig om te zeggen dat alternatieve geneeswijzen niet langer ongebruikelijk zijn. Een bezoek aan de apotheek verteld het verhaal. Je treft er schappen aan die uitpuilen van de verschillende merken en type vitamines en kruiden.

Deze trend weerspiegelt het feit dat de Amerikanen meer dan $ 30 miljard van hun eigen geld uitgeven aan alternatieve therapieën elk jaar zo blijkt uit een studie die al weer dateert uit 1997. (study published in the Journal of the American Medical Association.)

Bovendien werden er 628 miljoen bezoeken afgelegd bij alternatieve gezondheid behandelaars, 243 miljoen meer als bij de huisarts. (waar voor elk consult ook een bijdrage geld van $10 dollar) Bijna de helft van al deze bezoeken waren bij de chiropractor en voor massage therapie. De lijst van alternatieve therapieën verandert frequent omdat meer en meer behandelwijzen veilig en effectief blijken te zijn. Alternatieve geneeswijzen zijn hoofdzakelijk in vijf categorieën te verdelen. Traditionele systemen (Chinese, Ayurvedic); Geest en lichaam interventie; Handoplegging; Biologische therapieën (vitamine, kruiden); en tenslotte energie therapieën.

Wat is de stuwende kracht naar alternatief genezen?
Consumenten, vooral diegene tussen 30 en 55 jaar, zijn de kracht achter de groei van alternatieve geneeswijzen. Volgens de 1997 getuigenis van Eisenberg voor de U.S. Senaat, één op de twee mensen gebruiken niet conventionele therapieën. De voorkeur gaat uit naar de niet – inbreuk – makende aard van alternatieve therapieën, verder hebben alternatieve therapieën de belofte in zich het verouderingsproces te vertragen. Een andere motivatie zijn de toegenomen kosten van traditionele geneeswijzen zonder een toegenomen service of kwaliteit zo stelt Dr. Dr. Roger Jahnke, een acupunctuur arts en Chinese geneeswijzen en auteur van het boek: ‘The Healer Within’.

Een derde drijfveer is dat traditionele dokters meer en meer de alternatieve therapieën zijn gaan accepteren. Steeds meer verschijnen er artikelen over alternatieve geneeswijzen in traditionele vakbladen. We krijgen regelmatig dokters die van onze diensten gebruik maken, chiropractor en acupunctuur of ze sturen hun patiënten. Cardiologen nemen zelf ook antioxidanten en extra vitaminen en psychiaters beginnen zich te realiseren dat St John’s Wort kruiden ook werken.

Veilige en effectieve alternatieve therapieën kiezen.
Edelberg zegt hierover; “De houding ten opzichte van alternatieve geneeswijzen varieert nog steeds zeer veel per regio maar chiropractors en acupunctuur zijn nu wel goed ingeburgerd. Gewoonlijk is het dat hoe meer studies het effect van een therapie onderschrijven des te groter de acceptatie. (Dit betekent wel dat voor de studies de positieve effecten al duizenden jaren het zelfde waren!) Voorbeeld: Een aantal gecontroleerde studies bewijzen het effect van acupunctuur bij behandeling van osteoarthritis en migraine. Andere studies tonen positieve resultaten bij pijn bestrijding, drugs en medicijn verslavingen twee gebieden waar de traditionele geneeskunde gelimiteerd is.

Maar zoals met al het andere, ook met alternatieve remedies is het goed om daar voorzichtig mee om te gaan. Studies tonen dat bepaalde vormen niet schadelijk, maar ook niet bij iedereen werkzaam zijn. De laatste studie bijvoorbeeld bij het gebruik van garlic om de bloeddruk te verlagen toont dat het slechts enkele maanden werkzaam is.

Dekking door de verzekering.
Alhoewel in de armen gesloten door de massa zijn alternatieve therapieën nog steeds niet omarmt door verzekeringsmaatschappijen. In zijn testimony voor de U.S. Senaat omschreef Dr. Eisenberg dat een patiënt die een behandeling omschreef als een therapie dat uit eigen zak moest betalen. Deze uitspraak verteld hoeveel gebruikers van alternatieve geneeswijzen terugbetaald krijgen van de verzekering. De laatste jaren zijn de terugbetalingen eerder versobert dan verbeterd. Momenteel zijn er wat men noemt ‘korting netwerken’ om te voorzien in - en geen terugbetaal service - maar korting service. Dr. Vasant Lad, directeur van het Ayurveda Institute in Albuquerque, NM; “Alhoewel Ayurveda zeer populair is krijgt u van de verzekering niets terugbetaald. John Weeks uitgever van The Integrator for the Business of Alternative Medicine hierover; “De meeste betalingen zijn contact voor rekening van de gebruiker zonder enige tegemoetkoming. Hij ziet een trend ontstaan de laatste drie jaren dat de consument een gereduceerd tarief wordt geboden tegenover de zekerheid dat de aanbieder de goedkeuring heeft verkregen aan de eisen van de verzekeringsmaatschappij te voldoen. (meestal chiropracters, acupunctuur, massage). De behandelingen en massages in Reiki, Tantra en Chakratherapie worden bij Asherah niet vergoed! Wel kan zij een nota uitschrijven voor de belastingdienst aangaande opleidingen en cursussen. Geef gerust aan of u een nota wilt.

De macht aan de patiënt.
Het echte nieuws is dat de groei van alternatieve geneeswijzen zich verplaatst van de verantwoording van de dokter naar de patiënt zegt Jahnke. De sleutel is de revelatie in de trant van; “U bedoelt dat ik er zelf iets aan kan doen?” en “Ik kan er dus thuis iets aan doen zonder bijkomende kosten.” De echte doorbraak die plaatsvindt momenteel in de gezondheidszorg is dat we realiseren dat de ‘klant’, ‘consument’, ‘patiënt’ zelf ook iets kan doen!

 

Asherah merkt dan op:

Ieder van ons bezit het vermogen om zelf  te genezen. Wij zijn in staat  onszelf, onze relaties en onze omgeving te genezen en wij kunnen anderen leren hoe zij hun genezende gaven kunnen gebruiken, zodat wij allemaal samen kunnen werken om een wereld van heelheid en harmonie te creeren. De sleutel hiertoe is inzicht in de fundamentele substantie van het leven zelf: energie! Een gezond mens is emotioneel, lichamelijk en spiritueel in evenwicht en hij volgt zijn/haar eigen weg, verwerkelijkt zijn/haar eigen mogelijkheden en legt op alle terreinen van zijn/haar leven welzijn e vitaliteit aan de dag.

   In  feite:
 

 Als je elke dag een beetje goed voor jezelf zorgt,

 dan hoef je in feite  nooit een  patiënt te worden

Asherah van den Berg

 

 Wil je meer lezen over mij?  KLIK HIER 

 


1951-12julipappaenmamma2.jpg
Brunssumreligie6.jpg
eigenfotosKruisberg22.jpg
1956Vera2.jpg
1956famvdberg-VerametmamainhetVijverparkwandelen1-1.jpg
1958famvdberg-Veraaandewandelmetmama3.jpg
prive4.jpg
1961.jpg
Brunssumreligie12.jpg
Brunssumreligie16.jpg
1989meiDoopSandra14.bmp
1964communieVeraenEllie.jpg
1968Vera.jpg
1968MavoSanctaMariaBrunssum.jpg
1970huishoudschoolStBrigida.jpg
1970JeannieBosenik.jpg
197211.jpg
321.png
animaatjes-joyce-76049.jpg
Joyce34.jpg
1979eerstekleinkindJoyce8-1.jpg
1979Joyce10wekenoud2-kopie.jpg
1980Joycewordt1jaar2-kopie.jpg
1980SchuttersparkmetDolly10.jpg