Wie is Asherah van den Berg

Mijn naam is Asherah van den Berg.

Geboren te Brunssum (Zuid-Limburg).

Mijn beroep is Reiki Master, Chakra Therapeute , Hoogsensitief  coach,  Medium en paranormaal genezeres.

Bij mij kunt u terecht voor 

 

  • Behandelingen + massages

  • HSP coaching voor volwassen en kinderen 

  • Diverse lezingen voor particulieren en bedrijven 

  • Workshops voor particulieren en bedrijven

  • Evenementen voor particulieren en bedrijven

Ik organiseer ook graag evenementen voor bepaalde goede doelen of voor kinderen en/of volwassenen 

Van oorsprong ben ik maatschappelijk werkster, alleen kon ik in dat beroep mijn voldoening en passie niet vinden. Ik wilde wel werken met mensen maar niet op die voor mij vaak negatieve manier. Mensen van het kastje naar de muur sturen is niet mijn manier van helpen.......

Mijn levensweg, levenservaringen, mijn eigen ziekteperiodes, mijn eigen genezing  en opleidingen hebben mij tot mijn huidige beroep gebracht en hebben mij gevormd tot de vrouw ...........de alternatief genezeres en HSP coach die ik nu ben.

***************************************************************************************

Mijn Lichtwerk en passie

Ik geef individueel behandelingen op het gebied van energetisch lichaamswerk en diverse disciplines

Allemaal brengen deze therapieën de mens zowel geestelijk als lichamelijk in balans waardoor totale healing ontstaan kan. Daarnaast geef ik ook cursussen en opleidingen en diverse workshops, lezingen en spirituele festijnen.

Mijn laatste opleiding heb ik in 2016 volbracht als HSP (Hoogsensitief ) coach bij de CIVAS. Het liefst werk ik in een ongedwongen sfeer met kinderen en gezinnen om hen te leren dat Hoogsensitief zijn een bijzondere eigenschap is en een gave en geen storing of ziekte.

Mijn bijzondere moeder en eveneens mijn bijzondere dochter en uiteraard mijn heel bijzondere vader zijn momenteel de meest belangrijke personen in mijn leven momenteel. Daarnaast geniet ik enorm van het gezelschap van mijn  twee Golden Retrievers Kaya van 8 jaar ( kerst puppy 25-12-2011) en Dazzling Day kort Dazzl geboren op 31-07-2018.

Uiteraard vergeet ik nooit onze Kimmy en onze Aura  Ik heb mijn leven geleefd zoals vele anderen voor en met mij en toch weer anders Nu heb ik het geluk, als kind te zijn geboren in een bijzondere familie. Vader, moeder en zes kinderen. Wij werden opgevoed met alles wat een kind zich maar kan wensen, niet materialistisch, maar wel al het andere wat een mens in de basis nodig heeft op deze aarde. Liefde, aandacht, begrip, tederheid, openheid, eerlijkheid, voor elkaar klaar staan, waardes en normen, kortom een stevige basis waarop ik nu nog steeds kan bouwen. Toch was er iets raars, ik voelde me als kind (naast heel verzorgd en liefdevol omarmd) heel apart en eenzaam.

Twee ouders en zes kinderen. Kinderen die zich allen toch ietwat soortgelijk hebben ontwikkeld. Vier broers en een zus, die allemaal op de een of andere manier het beroep hebben (hadden) in de gezondheidszorg. Deels in de reguliere en deels in de alternatieve gezondheidszorg. Mijn vader deed aan magnetiseren/polariseren. Mijn gaven heb ik van beiden want ook mijn moeder bezit ze.

Als klein kind voelde ik mij al anders dan de andere kinderen. Als kind al had ik helende handen. Handen die genezing kon brengen.
Mijn bijzondere ouders, vooral mijn vader leerde het mij en zei mij dat ik bijzonder was. Pas veel later wist is waarom. Ik kon mijzelf zijn in mijn jeugd . Mijn moeder zette zich jarenlang in voor de kerk als kerkmeesteres dus ik kwam veelvuldig bij de pastoor over de vloer en zon jarenlang in het zangkoor Cantate van de parochie de Fatima

 

Pas veel en veel later na mijn zelfgenezing, kreeg het een naam en kon ik dit verklaren. Je volgt de lagere school en klimt zo omhoog, je levensweg volgend.. Je gaat studeren,werken en trouwen, krijgt een kind en gaat ook scheiden. Ik heb een fantastische stiefdochter.

Eigenlijk zijn weinig levenservaringen mij vreemd. Bijna alles kwam op mijn levenspad. Positief, maar ook negatief. Toentertijd al, was ik een raadgever voor vrienden en kennissen. Dat groeide door de jaren heen. Door mijn eigen ervaringen met leed, ellende en verdriet kon ik anderen helpen op hun weg. Ik kreeg dejavu's en dromen en ik ging me meer verdiepen in de spiritualiteit. Ik kreeg voorspellende dromen, mijn gidsen en de engelen kwamen me boodschappen brengen en ik merkte dat als ik bij mijn dochters of man de handen oplegde, ik steeds vaker pijn kon wegnemen. Zelfs het suikergehalte van een van mijn partners werd minder. Kleine wondertjes van binnenuit noem ik ze. Ik merkte, dat mijn stem ook een bepaalde gave had en veel rust kon brengen. Ik merkte, dat mijn inzichten en luisterend oor velen konden helpen. Mijn innerlijk weten en mijn innerlijke intuïtie groeide steeds meer en meer. Echter met mijn spiritualiteit deed ik toen weinig. Totdat ik zelf ziek werd. Daarna ging alles snel. Wil je hier meer over weten lees dan mijn boek, wat in 2008 verscheen. Het heet: DE VRUCHTEN VAN MIJN PEN.

Mijn mooiste ervaring was de geboorte van mijn dochter en de jaren samen met  mijn stiefdochter (al vind ik het woord stiefdochter een totaal verkeerd woord voor een kind dat je eens in je hart opnam. Dat is en wordt dan simpelweg ook jouw dochter en blijft dat ook! ) . Mijn dochter Joyce is ook een heel bijzonder kind. Net zoals ik een nieuwetijdskind  ben is zij dit ook Toen mijn beide dochters de leeftijd hadden, dat ze zelf de lagere school verlieten, kon ik me de kans om mijn vrije tijd te wijden aan studie niet laten ontnemen. In 1990 begon ik op weer met studeren. De mavo, de havo, de vwo, de MBO- SD (sociale dienstverlening, maatschappelijk werkster) doorliep ik met gemak. Dat beroep was echter niets voor mij......... ik ergerde mij mateloos aan de manier waarop ik mensen moest gaan helpen. De regels van de overheid lagen mij niet.  Ik wilde daadwerkelijke hulp bieden en mensen begeleiden zoals ik dat kende. Oplossen kan ik niets, dat moeten de mensen zelf doen, maar enige begeleiding geven dat was mijn doel. Dus zocht ik naar andere wegen en bemerkte steeds meer, dat ik van binnenuit meer wist (een hoger bewustzijn had) en meer voelde dan anderen . Het verbaasde mij zelf dat ik zo'n hoge punten haalde en ik kreeg maar geen genoeg van het studeren op zich. De richting echter die ik gekozen had, bleek niet de juiste te zijn. Steeds weer werden mijn plannen omver gegooid door gebeurtenissen in de persoonlijke relatiesfeer en mijn eigen ernstige ziekten.

 

In 1979 werd mijn dochter geboren omdat een myoom mijn baarmoeder afsloot en zij er niet uit kon. Ze kwam op aarde via de keizersnede. Dan heb je net een kind op de wereld gezet en stort echt je wereld wel in als de arts 4 dagen na de bevalling zegt dat ik daar met een tumor lig. Mijn buikklachten bleven en werden erger. In 1981 moest ineens 23 cm darm verwijderd worden nadat ik door een gestoord iemand was aangerand midden op straat. .  

In 1997 gebeurde dan het meest intense van alles. Jarenlange rugklachten en jarenlange consulten bij specialisten wezen uit dat ik osteochondrose had waardoor mij kraakbeen in de rug verdween. Je krijgt dan wervel op wervel en die pijn is niet te harden. Het kwam zelfs zover dat ik in 1998 in de rolstoel belandde. De artsen zieden dat ik ondanks een operatie waarschijnlijk nooit meer zou kunnen lopen. De diagnose was 65% kunnen zitten maar lopen zou ik kunnen vergeten. De medicatie werd steeds hoger en hoger tot aan 100 mg morfine .

 

Door rugklachten ineens in een rolstoel belanden is niet niks. Ik besloot toen zelfgenezing toe te passen wat vooral mijn vader mij geleerd heeft als kind. In 2002 lukte mij dat grotendeels maar het duurde nog tot 2005 dat ik er mijn beroep van maakte. Iedereen wilde naderhand  weten hoe ik dat heb gedaan. Ik wilde het echter ook rationeel en aantoonbaar kunnen verklaren.  Geen hokus pokus vertellen maar ook zelf begrijpen.  Daarom heb ik de jaren daarna besteed aan nog meer opleidingen. Om ook aan anderen uit te kunnen leggen hoe het werkt en hoe ik iemand kan begeleiden in zijn/haar eigen proces van genezing. Ik beloof niets en ben geen arts maar wel ervaringsdeskundige met de nodige opleidingen. Zonder zelfstudie en zelf inzicht is genezing niet mogelijk. Je leert je lichaam kennen maar ook je gevoelens en gedachten. Gedachten zijn vaak de grootste ziekmakers naast andere onderdelen zoals leefwijze, stress, en slechte voeding etcetera

 

Ook bij andere familieleden waren de spirituele gaven bekend. Zo werd een oom van mij na zijn dood op 19 jarige leeftijd  benoemd als “zonnebroeder”. Een andere oom van mij werd vaak ingeschakeld als er kinderen vermist waren. Weer een andere oom van mij kreeg een onderscheiding van de paus voor zijn twee boeken: Voettocht naar Santiago Di Compostella en Langs de randen van Nederland. De spiritualiteit en de gaven zitten dus in mijn genen. Maar veelal door de liefde, ervaring, kennis, visie, begeleiding en persoonlijkheid van mijn vader en moeder heb ik mij kunnen ontwikkelen tot de persoonlijkheid die ik nu ben. Ook mijn eigen ervaringen met ziekten hebben mij zeker op alle gebieden gevormd. Inmiddels zijn mijn vader en mijn oudste broer overleden en overgegaan naar een andere dimensie. Mijn vader op 3-12-1985 en mijn broer Raymond (Surjan, Molle) op 4-7-2005. Zij begeleiden mij echter nog vaak op mijn levenspad, als ook mijn de engelen en mijn gids Johannes