Afspraken alleen telefonisch , zie daarvoor bij contact

Tips HSP

Gedachten, gevoelens & verantwoordelijkheid

Wij kennen allemaal het gezegde wil je de wereld veranderen begin dan bij jezelf. Met het motto Lief zijn voor Jezelf is dit precies wat je doet. Dagelijks maken wij tientallen keuzes in onze eigen gedachten. Dit is onze vrije keuze. Wij hebben de kracht om te kiezen. Met de keuze om bewust te worden van wie wij werkelijk zijn, kunnen wij allemaal positiviteit bijdragen aan het collectieve bewustzijn van de mensheid. Elk stukje positiviteit is van enorm belang.
Hierin hebben wij allemaal een even belangrijke rol te vervullen.

Luisteren naar je eigen gedachten kan een metamorfose te weeg brengen in je leven. Het leven wordt gedomineerd door de uitwerking van de keuzes die wij dagelijks doen. Onze eigen keuzes bepalen onze gevoelens en ons gedrag. Het is een hele opgave om echt goed naar jezelf te luisteren. Wij zijn het zo normaal gaan vinden dat wij een stemmetje in ons hoofd hebben. Wij zijn zo gewend om naar dit stemmetje te luisteren, alsof dit stemmetje de dirigent is van het leven.

Wij identificeren ons met het denken.

Wanneer wij wakker worden,

ontwaken wij uit de droom van het denken.

Oefenen baart kunst. Dit geldt ook voor het leren luisteren naar wat zich in je eigen hoofd afspeelt. Probeer het. Schrijf een paar van je eigen gedachten op, ook de hele rare gedachten die je nooit aan een andere zou vertellen. Lees dit terug. Probeer nu objectief te kijken of deze gedachten positief of negatief zijn. Wat zijn de aard van je eigen gedachten? Zijn ze liefdevol of zijn ze vol angst?

Ik hoop dat onze gedachten een evolutie ondergaan. Niet dat het denken ooit ophoudt, maar dat wij op een gegeven moment niet meer gedomineerd worden door ons denken.

Gevoelens

Ben je geïrriteerd? Ontvang je onvoldoende aandacht? Neemt niemand je serieus? Word je hierdoor opstandig of juist depressief? Begrijpen de andere mensen je niet? Vraag jij je af waarom? Lijkt het altijd aan een ander te liggen? Loop je de hele dag rond boos te zijn over het een of ander? Wie doet dit allemaal? Wie zet deze gedachten in je hoofd?

 

Kijk naar de mensen die obstakels hebben overwonnen.

Ze zullen je allemaal vertellen dat het gewoon

een proces was van er anders tegenaan kijken.

Wanneer je elke situatie in je leven bekijkt door ogen

die een geloof in gebrek ondersteunen,

zul je blokkades zien.

Bekijk je diezelfde omstandigheden

door ogen die zoeken naar mogelijkheden,

dan zul je eindeloos veel mogelijkheden creëren en ook zien !

 

Emoties en gevoelens zijn vormen en energie. Gevoelens zijn de belangrijkste sleutels die wij hebben gekregen om te constateren hoe het met ons gaat. Emoties zijn gevoelens die wij nog niet hebben begrepen.

Deze emotionele uitlatingen zijn in staat om onze gevoelens en gedachten te beheersen en domineren. Het gevolg hiervan is dat wij niet meer in controle zijn van onze gevoelens. Emotionele uitlatingen kunnen de oorzaak zijn van ons eigen ziektebeeld. Ze pakken je via je Aura, gaan vastzitten op de energiecentra's (de chakra's) en vinden dan juist jouw kwetsbare plek. Is dat toevallig de rug, dan krijg je rugklachten, is dat je hoofd, dan krijg je in dat gebied klachten, zo ook met je maag, darmen  je hart, je benen...........etcetera etcetera

Wil je hier meer over weten vul dan het contactformulier in of bel op tijdens de openingstijden.

5 krachtige tips om te gronden

 

Hoe weet je nou of je niet goed gegrond of geaard bent?

 je voelt je zweverig

 het is alsof je je lichaam niet goed voelt

 je zit veel in je hoofd

 je bent chaotisch en onrustig

 je bent emotioneel, grillig of opvliegend

 je kwakkelt met je gezondheid

 je bent snel moe

 je ervaart problemen op financieel gebied

 je voelt je niet veilig, je bent angstig

 je hebt geen fijne plek waar je je terug kunt trekken

 vul je eigen ongegronde toestand in

 

 

Het is dus van groot belang dat je goed gegrond of geaard bent.

De eerste 10 minuten van de behandeling besteed ik altijd aan het goed gronden of omlaag brengen van je energie. Dat geeft vaak al een veel lichter en ontspannen gevoel, want hoe hoger je focus is (je hoofd) hoe hoger je energie zit. Dit geeft klachten als: hoofdpijn, nek-en schouderklachten, duizeligheid, problemen met je ademhaling.

 

 

Hoe kun je nou jezelf gronden of aarden? Hier volgen 5 krachtige tips:

Breng je focus van buiten naar binnen

 

Meestal is je focus op de buitenwereld gericht. Je bent bijvoorbeeld deze tekst aan het lezen. Je bent dus met je aandacht buiten jezelf. Laat de tekst even voor wat het is en:

 voel hoe je zit

 voel hoe je voeten contact maken met de grond

 voel hoe je rug contact maakt met je stoel

 laat je schouders hangen

 stel je voor dat alle overtollige energie en spanningen via je voeten je lichaam verlaten

 laat je maar zwaar worden en haal rustig adem

 

Krachtige tips om jezelf te beschermen

Heb je soms ook het gevoel wanneer je ergens bent dat je totaal leeggezogen wordt? Je voelt je moe worden, je stemming zakt en je bent niet meer vooruit te branden. Je wilt eigenlijk maar een ding en dat is: Weg!

 

Hier volgen tips om jezelf beter energetisch te beschermen:

 

 

Let op je houding:

 maak je veel oogcontact met mensen?

 Buig je jezelf naar voren in een gesprek?

 wijzen je voeten naar buiten?

 Zit je op het puntje van je stoel?

 Zit je ademhaling hoog?

 

 

 

Op deze manier kun je niet je energie voor jezelf houden, je geeft energie weg.

Dus hier de tips:

 maak alleen oogcontact met de mensen met wie je praat.

 blijf gecentreerd en geaard.

 je ademhaling is rustig en in je buik.5 krachtige tips om je aura te reinigen

Misschien ben je je er niet altijd bewust van, maar ieder mens heeft een energieveld om zich heen, de zogenaamde aura. Met je aura sta je in contact met je omgeving.

Als individu, beschouw je jezelf als een op zichzelf staand geheel, los van alles en iedereen. Maar energetisch ben je met alles en iedereen verbonden en bestaat er een uitwisseling. Ben je met andere mensen heb je een energetische uitwisseling met hen, ben je alleen, dan heb je een uitwisseling met je omgeving.

 

 

Je aura is ook een informatiedrager en informatiegever. Je draagt jouw eigen persoonlijke informatie in je aura en je ontvangt onbewust informatie van anderen en je omgeving. Mensen die hooggevoelig zijn kunnen de informatie uit hun omgeving en van anderen van nature opzuigen als een spons. Dat is voor hen heel normaal en hoeven ze geen enkele moeite voor te doen. Je wordt als hooggevoelige bijna de hele dag door 'gespamd'. Maar helaas zit er geen spamfilter in de aura. Dus heb je als hooggevoelige een dagelijkse zorgtaak voor jezelf erbij, namelijk je energieveld schoonmaken en zuiveren van ongewenste informatie. Je wilt toch door de bomen het bos blijven zien en jezelf optimaal voelen zonder info van anderen?

 

Hier volgen enkele eenvoudige tips:

 

Tip 1:

De instant aura-oplader en beschermer: maak een gesloten circuit van je duimen en wijsvingers en visualieer een prachtig wit licht om je heen. 

 

 

Tip 2

Met vogel veren: wanneer je weer eens bij een vijver bent, waar veel eenden, ganzen en zwanen zijn, geef je ogen dan eens goed de kost en misschien vind je dan wel een grote mooie veer. Duiven, ekster en merelveren zijn ook super, maar met zo'n grote vogelveer kun je je aura als het ware heerlijk schoonwapperen. En dat geeft ook zo'n mooi geluid en het gaat dan ook echt om je heen waaien. Ik maak met mijn veren altijd stevige zwiepbewegingen om me heen en visualiseer dat alle onnodige 'rommel' uit mijn aura verdwijnt. Ik maak hier ook mijn praktijkruimte en behandeltafel mee schoon.

 

 

Tip 3:

Witte salie: Bijna iedere spirituele winkel of winkels waar ze wierook verkopen heeft witte salie. Dit is een sterk geurend kruid, dat je kunt aansteken. De rook die hier vanaf komt kun je verspreiden over jezelf heen of in je ruimte. Je kunt het kruid op een schoteltje leggen en aansteken. Wanneer je toch veren in huis hebt, kun je de rook met de veren over heen verspreiden. Dit heet smudgen. Of je gaat met het schoteltje langs je lichaam. Een heel fijn ritueel. Maar je moet wel van de geur houden.

 

 

Tip 4:

Met edelsteenwater of essence: wanneer je een amethist, bergkristal en een zwarte toermalijn in huis hebt. Leg deze dan in een karaf met water. Je laat het enkele uren 'trekken' en dan giet je dit water in een plantenspuit of andere verstuiver. Je kunt hiermee je eigen energieveld reinigen en ook je ruimte. Er zijn in verschillende (web)winkels ook kant en klare verstuivers te koop met een heerlijk geurende essence.

 

Tip 5:

Visualiseren: visualiseren is last but not least een hele eenvoudige en ook heel krachtige methode:

  • stel jezelf voor onder een witte waterval dat alles wat niet van jou is wegspoelt stel je voor dat je met je voeten in de aarde staat en dat de aarde alles liefdevol transformeert wat niet van jou is. Laad jezelf daarna op met aarde-energie 
  • visualiseer prachtig wit licht in je handen en met dit licht in je handen, maar je strijkbewegingen langs je lichaam en verzamel je alle ballast uit je aura. Als laatst geef je je 'afval' aan de aarde.
  • visualiseer een engel of engelen om je heen die je aura liefdevol schoonmaken.
  • wanneer je in bad zit of onder de douche staat, was jezelf dan met de intentie ook je aura schoon te spoelen
  • vul zelf je eigen visualisatie maar in.Je hoeft niet bang te zijn dat je 'afval' zomaar weer ergens rondslingert om weer door jou opgepikt te worden. Je kunt een intentie in je ritueel inbouwen dat je afval liefdevol wordt getransformeerd door de aarde, het universum of engelen. Doe wat bij je past.

Heel veel plezier met het reinigen van je aura. Als er vragen of opmerkingen zijn, stel ze gerust!