Afspraken alleen telefonisch , zie daarvoor bij contact

Kinder Reiki

Toen mijn dochter 21 jaar werd , in het jaar 1998 ben ik begonnen met Reiki cursussen te nemen in Sittard bij Reiki Centrum Sittard, maar dit gaf mij niet de nodige inzichten en kennis en kunde die ik nodig had om als Reiki Master iemand in te wijden in de vrije Reiki vorm volgens de boeken van Diane Stein waar ik nu les uit geef. Daarom heb ik mijn opleidingen later uitgebreid met les nemen in Amsterdam bij Nicola Romme van ATLAS REIKI AMSTERDAM https://atlasreiki.nl/ . Ook al had ik de opleiding eerst hier in Limburg gedaan, die was niet voldoende.

IK WERK MET HET BOEK DE KERN VAN REIKI VAN DIANE STEIN WAT VRIJE REIKI BETEKENT EN ALLES UITLEGT WAT IEMAND BEHOORT TE WETEN OVER REIKI. NIETS MAGISCH, NIETS MYSTIEKS, MAAR GEWOON IN DUIDELIJKE TAAL EEN EEUWENOUDE WETENSCHAP

 

 

 


Mijn dochter en ik 1979 

 

Twee vormen van Reiki : de traditionele vorm die alles geheim houd en de vrije Reiki die geen geheimen heeft. Mijns inziens is dit de enige manier om het doel te bereiken en dat is at iedereen het kan leren en het niets te maken heeft met veel geld ervoor betalen maar dat iedereen het kan leren en dan gratis kan toepassen op zichzelf en leden van hun gezin of familieleden

POSITIEVE EFFECTEN VAN REIKI VOOR KINDEREN

Kinderen vinden Reiki prettig. Ze gaan door Reiki veel beter in hun vel zitten. Reiki vergroot het zelfherstellend vermogen substantieel. Het zelfvertrouwen van je kind neemt toe. Op natuurlijke wijze kan Reiki jullie kind helpen. Reiki neemt zorgen van de ouders weg.

KINDEREN ZIJN KINDEREN

Voor het welslagen van de Reiki behandelingen hoeven kinderen niet stil te liggen. Je kind kan zitten of liggen, of beweeglijk zijn, of praten, met speelgoed spelen, tijdens de behandeling, precies zoals zij het op dat moment voelt. Je kunt kinderen behandelen als ze op je schoot zitten . Reiki is het meest natuurlijke wat je je kunt voorstellen. Iedereen kan het namelijk ook doen zonder opleiding. Wrijf maar eens flink in je handen. Zo hard dat je handen heet worden. Voel je het tintelen? Dan is dat Reiki. Dus als je je handen op het hoofdje legt van een kind behandel je je eigen kind al.

GENEZEN IS EEN PROCES

Professioneel is natuurlijk wel beter omdat wij weten en voelen waar de energie blokkades zitten. Afhankelijk van de klacht, en het gewenste resultaat, zijn één, of meerdere Reikibehandelingen, nodig.

GEZOND VERSTAND

Reikibehandelingen bieden géén vervanging van doktersbezoek. Reiki biedt een waardevolle aanvulling.

BABY´S, PEUTERS EN KLEUTERS

Eén, of beide verzorgers komt samen met het kind en blijft tijdens de Reikisessie erbij. Zo nodig blijft je kind op je schoot tijdens de behandeling.

WE ZAGEN ONZE GESPANNEN DOCHTER HELEMAAL ONTSPANNEN


Ons kindje van 14 maanden sliep heel slecht. We besloten een Reiki behandeling te nemen en kwamen met zijn 3-en, mijn man ook.
We zagen onze dochter ter plekke dingen doen die ze nooit doet: Asherah, die vreemd voor haar was aankijken (ze kijkt altijd weg bij nieuwe mensen), zich vleien op de behandelbank, helemaal ontspannen. Dat was ongelooflijk, we zien haar nooit zomaar ontspannen. En het hield niet op: na de sessie voelden we ons alle drie nog het hele weekend in een heerlijke relaxte staat. We zijn Asherah heel dankbaar hiervoor en dat onze dochter nu weer goed slaapt.

Ouders van Duitse afkomst, woonachtig in Aken, 1 kind

BASISSCHOOL KIND

Je komt samen. We bekijken ter plekke of je kind zich het prettigst voelt als je bij de behandeling erbij blijft, of in de wachtkamer plaats neemt. Soms is de aanwezigheid van de ouders niet gewenst bijvoorbeeld als die zelf heel gespannen zij wat uiteraard zijn uitwerking heeft op het kind.

PUBER, TIENER, JONG VOLWASSEN

Afhankelijk van wat jij en je kind prettig vindt kom je de eerste keer samen. We bekijken ter plekke of je kind zich het prettigst voelt als je bij de behandeling erbij blijft, of in buiten de ruimte plaats neemt, of bij vervolg sessie uw tiener zelfstandig komt. De sessies worden ook met de ouder besproken of de jongere moet 18 zijn dan geldt de geheimhoudingsplicht en mag de persoon zelf beslissen.

REIKICURSUS VOOR ALLE KINDEREN, JONG VOLWASSEN IS NU NODIG

Kinderen die geïnteresseerd zijn, kunnen ook een Reikicursus volgen. Voor kinderen stellen we, als het kan, een kindergroepje samen. Voorwaarde voor een kind om deel te nemen is dat zij of hij een volwassene, bijvoorbeeld een ouder of een oma in haar of zijn omgeving heeft die ook Reiki beoefent. Anders heeft dit geen enkel doel want de oefeningen moeten wel steeds herhaald worden om het zelfgenezende vermogen te blijven voeden met goede zuivere energie.

 

JA, IK WIL REIKI VOOR MIJN KIND, OF WIL MEER INFORMATIE

Maak een afspraak. Of bel 00316-20558935 of e-mail naar dharmacentrum@gmail.com of spreek een vrijblijvend kosteloos kennismakingsgesprek af.

 

 

Wat hebben mensen gehad aan sessies? Een van de vele ervaringen

 

HOOGSENSITIVITEIT NU ALS KWALITEIT

Als hulpverlener vind ik het persoonlijk altijd erg moeilijk om zelf hulp te vragen. Gelukkig heeft Asherah mij vanaf de eerste sessie een bijzonder krachtvol gevoel weten te geven. Elke sessie bestond uit een kort gesprek en de reiki behandeling. Wat ik prettig vond was dat er tijdens het gesprek ook stiltes konden vallen, stiltes creëren om juist datgene naar boven te halen wat op dat moment belangrijk was. Soms kon ik dit in woorden niet uitleggen, desondanks wist Asherah toch altijd het juiste naar boven te halen naar aanleiding wat zij voelde, wat haar naar mijn mening zo krachtig maakt. Hoogsensitief zijn is soms heel vermoeiend. Desondanks ben ik het ook als een kwaliteit gaan zien, door handvatten te krijgen en er beter mee om te leren gaan….

Yvonne, 27 jaar, Psychiatrisch Verpleegkundige

******************************************************************************************************************

Reiki geven aan kinderen.

 

Inmiddels is mijn dochter 40 jaar en de vriendinnen waar zij nu mee omgaat, komen nu als jong volwassenen nog steeds graag samen om zich met Reiki of spiritualiteit en genezing bezig te houden. Het blijkt dat het hun een sterke basis heeft gegeven om emoties te verwerken en in hun kracht te staan. Naast alle oefeningen en inwijdingen die horen bij een volwassenen cursus, worden de langere "tekst" gedeelten van de cursus aangepast in de vorm van ki-oefeningen, afkomstig uit aikido, meditatie en yoga. Ze lezen boeken en ze praten erover als ze samenzijn 

Aan de cursus is een training verbonden. Dit houdt in dat na de cursus er om de paar weken een dagdeel is van 4 uur waarin de kinderen elkaar behandelen en ki-oefeningen doen. Op deze manier raken de kinderen vertrouwd met ki en door het delen met andere kinderen en met hun ouders kan dit een mooie energetische basis vormen voor hun verdere ontwikkeling. Ingegaan wordt elke sessie op een ander aspect van de belevingswereld van de kinderen. Bijvoorbeeld school, spelen, thuis, familie.
In een vertelrondje kunnen de kinderen aangeven hoe ze het beleven en gaan we erop in hoe de beleving anders zou zijn als er meer ki aan toe wordt gevoegd. Kortom, hoe de dingen die ze spannend of moeilijk of verdrietig vinden veranderen als de ki-principes worden toegepast. En natuurlijk ook, hoe ze uiting geven aan hun vreugde en veel plezier hebben wat ze vanaf hun geboorte gewoon meekrijgen. Ook wij als ouders zijn het verleerd om af en toe eens kind te zijn. Terug naar je jeugd waar je gewoon lekker lachen kon en mocht, wat in deze hectische maatschappij iedereen wel wordt afgeleerd omdat er gewerkt moet worden, gestudeerd en er geld moet binnen komen .

 

Net als bij volwassenen 

Net als bij volwassenen is het belangrijk dat het kind echt duidelijk zelf aangeeft een cursus te willen doen, niet alleen op aanraden van de ouders. Aangezien de kinderen hun intentie nog niet kunnen vertalen in geld, is het soms goed om de intentie te testen, bijvoorbeeld: wil je liever een nieuw spelletje of een cursus Reiki? Of wil je liever voetballen op zaterdag of Reiki? Verder vind ik het heel belangrijk dat minimaal één van de ouders een Reiki achtergrond heeft.

Waarom zijn de oudercursussen los van de kindercursussen?

Ouders en kinderen combineren we niet samen in de Reiki cursus, omdat ouders met andere vragen zitten dan kinderen. Bovendien hebben kinderen niet zo’n lange spanningsboog voor de tekstgedeelten van de cursus. Bij kinderen doen we kortere uitlegrondjes, oefenen we veel meer praktische vaardigheden en pas ik meer spelvorm toe.

Waarom kom je niet mee als ouder, als je zelf ook al Reiki hebt?

Ik wil graag dat de kinderen, los van hun ouders, hun eigen rol in de groep kunnen vinden en dat ze de ruimte hebben om over alles in hun leven te kunnen vertellen. Dit gebeurt op een andere manier wanneer een van de ouders er bij is.

 

Over de docent

Asherah van den Berg  is in 2000 – 2001 en later in 2008 opnieuw ingewijd tot traditioneel Reiki Master en een allround healer met meer dan twintig jaar ervaring met Reiki, verschillende massagevormen, emotioneel lichaamswerk, workshops, lezingen en spirituele coaching. Vanuit haar kennis van de Oosterse Geneeswijzen en Reiki heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld in het begeleiden van mensen. Dit draagt zij op een zeer praktische manier over in haar manier van behandelingen geven en lesgeven.