De Reiki groep

DE REIKI CURSUS LESAVONDEN

Maximaal aantal deelnemers: 6 personen!
Reiki cursus I - II - III

Binnenkort volgt de  infoavond bij voldoende aanmeldingen gaan we beginnen!  Daarna 1 x in de 14 dagen op een avond naar keuze, te bespreken met de mensen die op de eerste kennismakingsavond komen   ( startdatum is bespreekbaar)

Data Reiki - Chakratherapie en witte Tantra lesavonden 

 1. 03-10-2022

 2. 17-10-2022

 3. 31-10-2022

 4. 14-11-2022

 5. 28-11-2022

 6. 30-03-2020

 7. 12-12-2022

 8. 06-01-2023

 9. 23-01-2023

 10. 06-02-2023

Inwijdingsweekend 18+19 februari 2023REIKI CURSUS LESAVONDEN

Bespreekbaar in het team Tijd: van 20.00 uur tot 22.00 uur (kan uitlopen)
Graag uiterlijk om 19.45 uur aanwezig zijn want om 20.00 uur beginnen we met de lesavond.
Kosten € 8,50 per avond, graag vooraf voldoen in het daarvoor bestemde rode kistje.

Zorg voor gepast geld want ik doe niet aan wisselgeld. Wel kun je een van het restant bijvoorbeeld een kleine gave doen voor ons goede doel en dat is de stichting Flowgi, die werkt voor de straat- en weeskinderen in Indonesië. Het geld wat die stichting krijgt, gaat direct naar die kinderen. Zie voor meer informatie http://flowgi.eu.

Ook steun ik de stichting Hart onder de Riem die zich inzet voor de allerarmste kinderen in Parkstad Limburg 

https://stichtinghartonderderiem.nl/

 

Meenemen: het boek van de Kern van Reiki van Diane Stein. Mocht je dit nog niet hebben dan kun je dat boek bestellen bij bol.com. Als je het boek al hebt, begin dan nu al met het lezen van de eerste hoofdstukken. Iedere keer leg ik meer uit over de inhoud van het boek.

Ook meenemen :

 • een klapper met lijntjes pagina's gevuld waar je noties in kunt maken 
 • Aandoen schone kleding en schone sokken 
 • geen sieraden omdoen en geen strakke kleding dragen - geen broekriem etcetera alles wat energie afknelt niet doen 

Na de pauze gaan jullie beginnen met behandelen. De eerste week wordt dit het aanleren van een zelfbehandeling. Dit kan je dan thuis verder oefenen. De keer daarna gaan we ook de stoelbehandeling doornemen en oefenen en later leer je ook een ander behandelen. Om en om gaat er dan iemand liggen en leren we de handposities.
Bij de Reiki II cursisten is de lesstof idem ..................alleen komen daar een aantal hoofdstukken bij, zoals de symbolen.

Waarvoor ze dienen, wanneer gebruik je ze en hoe gebruik je ze?

Inwijding Reiki I en 2  is gepland in het weekend van 13 en 14   juni (dit kan nog aangepast worden als de groep nog niet zover is, of als dit in de groep niet goed uitkomt )

Kosten van de Reiki I inwijding zijn €125,00.

Reiki II kost €250,00

Reiki Master worden kost € 750,00

( dit kan ook in termijnen worden betaald)


Tussen Reiki I en Reiki II moeten minstens 3 maanden liggen. Tussen Reiki II en Reiki Master zelfs 2 jaar. Dit is omdat jij je eigen proces doorgaat. Uiteraard is alle begeleiding, indien nodig, levenslang gratis.

*********************************************************************************************************************************************************

Voor wie is deze Reiki groep bedoeld?

Deze zijn voor iedereen die interesse heeft in Reiki en daarnaast voor onze Reiki 1 of Reiki 2 , 3A. 3B cursisten. Je kunt op zo’n avond iemand Reiki sturen, je ervaringen delen, vragen stellen en elkaar Reiki geven op de behandeltafels. We beginnen altijd met een voorstellingsrondje, en/of hoe is het me je gegaan de afgelopen tijd, daarna gaan we verder met een lichtmeditatie. Vervolg van de middag/avond:

 • Ik werk met het boek: de kern van Reiki van Diane Stein

 • Je leert een andere behandelen

 • Je krijgt zelf een behandeling door een mededeelnemer

 • Je leert de Reiki handposities

 • Je leert energie opwekken en doorgeven

 • Je leert een beetje over de chakra’s en hun blokkadesHalverwege is er pauze en gelegenheid voor koffie/thee.

Het is wenselijk om toch iedere keer te komen. Ziek zijn is natuurlijk echt een reden om juist wel te komen en niet weg te blijven De groep heeft jou ook nodig want er ontstaat altijd een fijne groepsenergie. De groep kent jou en jouw verhalen en jouw weg jij kent de groep met hun verhalen. Iedereen wil graag iedereen helpen en dat is ook goed zo. Dus, als je komt, wees consequent en kom het liefst iedere keer, de groep is altijd bezorgd om diegene die zich afmeldt. Je komt samen en je groeit samen naar nieuwe wegen, nieuwe inzichten en nieuwe mogelijkheden en een nieuwe gezondheid . Zit je echter in de Reiki opleiding is het absoluut  noodzakelijk iedere keer te komen en te oefenen.

De Reiki cursus is een service voor onze eigen cursisten en nieuw geïnteresseerden. Als cursisten van andere Reiki Masters geïnteresseerd zijn om op deze dagen te komen, kan dat alleen na overleg en op aanvraag bij Asherah van den Berg,
maar er geldt altijd de gouden regel: iedereen is welkom in de fascinerende wereld van Reiki & Chakratherapie

In deze Reiki cursus leer je werken met Reiki, Universele Levens Energie. Aan het eind van de Reiki cursus ontvang je een certificaat van Reiki. Authentieke Japanse Reiki volgens de Usui methode is een alternatieve geneeswijze techniek die helpt tegen stress en daarnaast genezend werkt. Het wordt toegediend door handoplegging. Alles wat leeft - planten, dieren, mensen - heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Die energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven. iedereen is na zijn geboorte in staat om die energie vrijelijk in zich op te nemen en door te geven. Door het verdringen van emoties in de eerste levensjaren wordt echter bij vrijwel iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd. Door deze blokkades kan de universele levensenergie niet meer volledig doorstromen. Een tekort aan deze levensenergie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten, en vertraagt het herstel.

Hoe werkt authentieke Japanse Reiki?

Als iemand lichamelijk niet in orde is, dan is dat een teken van het in disbalans zijn op fysiek niveau. Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met die extra energie aan het herstel beginnen. Het lichaam heeft een zelfgenezingsmechanisme. Denk aan een schaafwond. Het lichaam zorgt ervoor, zonder enige hulp van buitenaf, dat de wond heelt. Reiki energie ondersteunt dat zelfgenezingsmechanisme. De gever kan dus geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reiki behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Dat maakt, dat Reiki goed toepasbaar is bij bijvoorbeeld zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit.

 

Data Reiki - Chakratherapie en witte Tantra lesavonden

 

 1. 20-01-2020
 2. 03-02-2020
 3. 17-02-2020
 4. 02-03-2020
 5. 16-03-2020
 6. 30-03-2020
 7. 13-04-2020
 8. 27-04-2020
 9. 11-05-2020
 10. 25-05-2020

Inwijdingsweekend 13 en 14 juni 2020