SPIRITUELE CADEAUTJESMARKT + KINDERWORKSHOPS

( Marktkramen te huur voor therapeuten en hobbyisten?

Het bestrijden van armoede is vooral een taak van de gemeente. Zij hebben allemaal een andere methode: van het helpen van kinderen tot het op tijd signaleren van stress.Hoe voelt het om in Nederland te moeten rondkomen van 35 euro per week? Waar vind je dan steun? Welke vooroordelen krijg je over je heen? En wat betekent het voor je sociale leven?

 

 

SPIRITUELE CADEAUTJES – CURIOSA KERSTMARKT

Deze markt vindt plaats in Centrum Dharma

Markstraat 12 – 6446 AC Brunssum

Datum : 10-11-2018/ Tijd : van 13.00 uur - 17.00 uurHobbyisten tonen en verkopen bij ons dan hun originele producten die in de winkel niet te koop zijn. Bij onze spirituele standhouders kunt u terecht voor meerdere vormen van healing, Reiki chakratherapie, mediteren, kaartleggen, tenen lezen, guasha enzovoorts. Onze bezoekers vinden op onze markt vaak een originele suprise voor de kerst en/of Sinterklaas. Of u maakt samen met uw kind een kerstengeltje of een kerst vogelkooitje en spreukenbord .U komt toch ook? Voor info over een marktkraam huren kunt u mailen naar dharmacentrum@gmail.com


Het woord Dharma betekent : zijn wie je bent, worden wie je bent en/of blijven wie je bent. Dat is precies waar ook Asherah van den Berg voor staat. Mag je in de buitenwereld niet , kan je in de buitenwereld niet, of ben je gewoon zelf niet zoals je wilt zijn, dan biedt zij een plek waar dit wel mogelijk is. Ongeacht religie, ongeacht afkomst, ongeacht geaardheid, ongeacht rijkdom of armoede. In onze ogen is iedereen gelijk, maar in de buitenwereld worden mensen in hokjes geplaatst. Zo van......... die zit in de uitkering, die is behoorlijk of zelfs stinkend rijk, die heeft een enge vreselijke aandoening, die heeft ADHD, en die doet al jaren nergens aan mee. Emotionele armoede in de sociale omgeving van iemand brengt een stille eenzaamheid. De samenleving wordt een samenleving waarin mensen geheel geïsoleerd van een ander probeert te vechten voor een leven in balans en goede gezondheid.


Hoe beginnen we deze middag? We bedanken eerst iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt. Met een leuke dans- en ademhalingsoefening gaan we eerst in de tuin lekker dansen en springen op muziek om in dezelfde energie te komen samen. Dan beginnen de workshops

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen is welkom maar vooral liefhebbers van handgemaakte artikelen die speciaal voor het goede doel zijn gemaakt. Komt u dus naar deze middag dan steunt u ook de armoede in de kinderen. Langdurige armoede bij kinderen, maar ook de stille armoede en de emotionele armoede, allemaal veroorzaken zij tranen. Die tranen ( vooral bij kinderen ) willen wij wegtoveren door onze handen uit de mouwen te steken en met onze gouden handen iets moois te maken. Iedereen heeft talent, je moet het alleen even vinden....ook aandachtskinderen, hoogsensitieve kinderen, nieuwetijdskinderen, zieke kinderen, kinderen met ADD - HDD of PDS-NOS of AUTISME enzovoorts zijn welkom. Deze middag is voor kinderen en volwassenen boven de 10  jaar en onder de 125 jaar. Het liefste zien wij dat een van de ouders,  leerkrachten, of opa en oma meekomen en met het kind samen een super leuke middag kunnen beleven.


Wees welkom bij Centrum Dharma  

 

 • Entree van de markt = de opbrengst van de markt , alsmede de verkoop van de handgemaakte artikelen, speelgoed, kinderkleding, spellen etcetera is bestemd voor het goede doel de allerarmste kinderen van Parkstad en als kostendekking voor de organisatie

   

 • Kosten entree spirituele Curiosa markt € 3,00 p.p. voor iedereen anders

 • Kinderen tot 12 jaar gratis entree voor de cadeautjes en curiosa markt
  Entree van de markt = gratis voor de mensen die langer dan 3 jaar onder de armoede grens moeten leven ( wel bewijs meenemen of mailen)

 

Drie workshops voor kinderen boven de 8 jaar (ongeacht rijkdom of armoede)

Entree : Workshop engeltjes maken vooraf aanmelden via het contactformulier

Entree : Workshop vogelhuisje maken vooraf aanmelden via het contactformulier

Entree : Workshop spreukbordjes maken vooraf aanmelden via het contactformulier

 

Gegevens en kosten activiteiten van de workshops :

 

 • Kosten €  9,50 per volwassen voor de workshops inclusief de curiosa markt

 • Kosten €  6,50 per kind voor de workshops inclusief de curiosamarkt

 • Leeftijd: vanaf 8 jaar tot 125 jaar
  Inclusief: limonade, cake, popcorn en een hartje voor iedereen na afloop

 • kinderen die langdurig onder de armoede grens moeten leven hebben gratis toegang mits dit vooraf aangetoond kan worden, bewijsje wel meenemen, of je meld je aan via de stichting waar je bij hoort)

Aantal kinderen: 6 tot 8 kinderen voor de workshop kerstengeltjes maken

Aantal kinderen: 6 tot 8 kinderen voor de workshop vogelkooitje en spreukborden maken
Duur van de workshop en de markt : 4 uur ( idem voor de curiosa/ cadeautjes markt)

******************************************************************************************************************

WORKSHOP 1

KINDER WORKSHOP ENGELTJES MAKEN

Een leuke kinderworkshop voor kinderen vanaf 10 jaar. Maximale leeftijd 125 jaar dus er is geen leeftijdsgrens. In de donkere dagen voor kerst even uit het archief gehaald: een kerstengeltje van macaroni en pastavormpjes. Is de kerstboom nog wat kaal? Niet voldoende versiersels om erin te hangen? Geen nood. Waarom knutsel je niet je eigen engeltje(s) voor in de kerstboom. Niet heel makkelijk om te maken. Wel heel leuk! In deze workshop gaan we kerstengeltjes maken. Ieder kind mag 3 engeltjes maken.  Uiteraard mag je die , mits ze klaar zijn, meenemen naar huis.

 

De benodigdheden hebben we allemaal bij ons in huis en alles is dus inbegrepen in de prijs van de entree. Doe speelkleding aan en doe gezellig met ons mee. Misschien doen we over deze engeltjes 2 x een workshops omdat ze moeten drogen maar dat mag de pret niet drukken. Het resultaat mag er zijn. Kijk maar naar het voorbeeld.Wat hebben we  nodig? Alle materialen zijn inbegrepen.
◦1 kleine houten kraal
◦1 pastavormpje “Pipe Rigate” (eigenlijk een grotere, dikkere en vaak geribbelde vorm van macaroni)
◦1 pastavormpje “Farfalle” (heeft een vlindervorm)
◦2 boogjes gewone macaroni
◦ongeveer 6 rijstkorrels
◦een spuitbus met goud- of zilverkleurige verf
◦lijm, het liefst een lijmpistool (daarmee kun je wat gerichter te werk gaan)
◦een stukje draad

 

Hoe gaat de workshop?

 

Gezamenlijk gaan we heerlijk  creatief knutselen voor de Sinterklaas of de kerst. Het is heel gemakkelijk als je het goed uitgelegd krijgt. Doe speelkleding aan die vuil mag worden met lijm, vernis en verf (eventueel, hoeft natuurlijk niet). We leggen eerst alle onderdelen klaar en beginnen dan:

 

 • VOOR DE WORKSHOP KERSTENGELTJES IS DAT:

 • eerst beginnen we met de vleugeltjes goud te spuiten.

 • daarna laten we alles goed drogen

 • in de tussentijd kunnen we de lapjes witte vilt knippen en versieren

 • Maak dan in de draad een flinke knoop en haal ‘m door de kraal heen, zodat je het engeltje later daaraan op kunt hangen.

 • Maak dan de vormpjes aan elkaar vast met de lijm; gebruik de Pipe Rigate als lijfje, de boogjes macaroni als armpjes, de kraal als hoofd, de Farfalle als vleugels en de rijstkorrels als haar op de kraal.

 • Laat dit ook allemaal weer goed dragen en je engeltje is klaar!

 • Je hoeft hem alleen nog in de kerstboom te hangen.

 

Bronvermelding https://www.skil.nl

Vogelhuisje maken

Het maken van een vogelhuis of nestkastje is een eenvoudig klusje. Het is leuk om dit samen met de (klein)kinderen te doen.

Aandachtspunten
Zorg ervoor dat je weerbestendig hout gebruikt, zoals eiken of beuken. Watervast multiplex kan ook. Plaats het vogelhuisje minstens 1,5 meter boven de grond, om vogels te beschermen tegen kleine roofdieren zoals katten. Het vogelhuisje kan het beste bevestigd worden aan de noordzijde van de boom, in verband met regeninval.

Benodigde materialen
We nemen als voorbeeld de afmetingen die geschikt zijn voor een koolmeesje. Je kunt alle wanden uit één plank van 15 cm breed halen. Plankdikte 20 mm. Het dak staat onder een hoek, zodat de regen er gemakkelijk afloopt.

 • 1 achterwand 38 cm lang

 • 2 zijwanden 22x26 cm lang

 • 1 dakje 18 cm lang, of iets langer voor de waterafloop

 • 1 voorzijde 23 cm lang met invliegopening ø32mm

 • 1 bodem 12 cm lang

 • 1 stokje, eventueel te plaatsen onder de aanvliegopening (gat voorboren)

 • houtlijm

 • spijkers

 • schroeven 

 • TIP! Breng een paar lagen lak aan om het vogelhuisje te beschermen tegen regenwater. Zorg er wel voor dat de beits of lak niet giftig is voor de vogels. Vergeet niet om het huisje in de herfst schoon te maken!  

**********************************************************************************************************************SPREUKBORDJES MAKEN