ZONDAG 6 MEI + ZONDAG 12 AUGUSTUS 2018

HET WORDT PRACHTIG ZONNIG WEER

VOL = VOL uiteraard

of bel 0620558935

Aanmelden kan  alleen via het contactformulier

 

INDIANENDAG VOOR JONG EN OUD

https://parkhetplateau.nl/

Ganzepool 17, 6443 WZ Brunssum
In de voorjaarsvakantie, in de zomervakantie en in de herfstvakanties gaat Centrum Dharma meerdere keren een super leuke Indianendag houden op verschillende locaties. Op zondag 6 mei en 12 augustus kunt u met uw kinderen meedoen in het Klimpark Park het Plateau in Brunssum. Minimaal aantal deelnemende kinderen 15 en maximaal aantal kinderen 30. Ouders en/of verzorgers zijn uiteraard zeer welkom om mee te doen. Dat juichen wij zelfs toe, niet alleen vanwege de mooie energie tussen ouder en kind, maar ook is dit een unieke gelegenheid om samen met je kind iets leuks te delen.  Klik voor de promotiefilmpjes hier .    Voor de entree scroll naar beneden. Meenemen graag een wit of effe T-shirt (lichte kleurtjes), een vuilniszak en graag oude speelkleding dragen. Inbegrepen is het zelf maken van een Indianentooi en meedoen met allerlei leuke indianen spelletjes. 
Aanmelden graag voor 4 mei 2018  via 0620558935 of via het contactformulier 

Ook kunnen  ouders met weinig financiele middelen een aanvraag indienen via Stichting Leergeld Parkstad dus dat raden wij ook dan ten zeerste aan want ook die kinderen zijn ons evenveel waard dan welk ander kind dan ook, zie onderstaande link

https://www.leergeld.nl/parkstad/welke-kinderen-komen-in-aanmerking/ 

Locatie: Klimbos Park het Plateau
Ganzepool 17, 6443 WZ Brunssum

https://parkhetplateau.nl/

Omschrijving evenement

 

Iedereen is welkom tussen de 6 en 100 jaar. Samen met Asherah van den Berg en 3 ( of meer)  helpers maken jullie samen van natuurlijk materiaal een eigen indianen hoofdtooi en kleuren jullie je eigen indianen T-shirt in (wel een aandoen of een meenemen aub) . Iedereen wordt eerst als Indiaan geschminckt zodat we er helemaal klaar voor zijn. De jongens als Indiaan en de meisjes als Squaw, maar je mag ook zelf kiezen hoe je geschminckt wilt worden. Daarnaast maken we van kartonnen dozen een echte totempaal die we later versieren met gevonden items uit de natuur van het Schutterspark en het Klimpark. Iedereen krijgt een indianen hoofdtooi die je nog kunt versieren. Je krijgt ook een eigen indianennaam (Zittende Buffel, Rennende Vos, Zingende maan enzovoort). Daarna gaan we als echte indianen met de sjamanendrum en trommel de omgeving verkennen.

 

Zelf meenemen: je eigen kinderen of die van iemand anders, je opa, je oma, je tante of een andere volwassene, een grote stevige kartonnen doos en als je er een hebt... een eigen veer/ veren, een kliederschort, vuilniszak en natuurlijk gepaste speelkleding aandoen. Liefst een effen T-shirt aan doen (wit, , licht blauw, licht roze, lichte kleurtjes) , want dat gaan we beschilderen en met textielverf. Graag aanwezig zijn om 12.30 uur want om 13 uur beginnen we........

Vraag van onze catering: Wil je achteraf ook eventueel meedoen met een hapje eten? Laat dit dan nog even weten voor aanstaande zaterdag, goed?  We hebben tegen vergoeding van 4,75 p.p. heerlijke zelfgemaakte koude schotels met 2 belegde broodjes en vers fruit. Drinken is er voldoende. Er is volop ranja verkrijgbaar bij ons zelf (gratis) en aan de balie van het klimpark zelf is (op eigen kosten) koffie , thee en frisdrank verkrijgbaar.

 

 

Vanmiddag krijgen jullie met hulp van de hulp Indianen een paar opdrachten:

( doe je iedere opdracht goed kun je een prachtige en echte extra veer verdienen voor op jouw Hoofdtooi)

 

  • De indianen gingen altijd jagen op hun eten. Op welke dieren openden zij de jacht? Zoek samen met jullie begeleider in het bos de bijbehorende  pluche of plastic dieren.
  • Met pijl en boog gaan we ook leren schieten. Ook gebruiken wij een blaaspijp en papieren pijlen.
    Eerst even oefenen in groepjes samen met je eigen begeleider (ster) en dan gaan we aan de slag.
  • Om onze totempaal te versieren hebben we materiaal nodig. In het bos zijn gekleurde denneappels verstopt. Zoek die en neem die mee naar de verzamelplaats.
  • In de zweethut gingen de Indianen om te mediteren en na te denken. De Schepper gaf hen dan een totemdier. Bedenk van welk dier jij het meeste houdt.......waar je alles voor zou doen om dat dier ook voor de toekomst te beschermen.
  • De Indianen kookten anders dan wij. Hoe deden zij dit en hoe maakten zij vuur, want lucifers of aanstekers bestonden toen nog niet. Wij gaan heerlijke marshmallows roosteren boven het kampvuur. Heerlijk en hartstikke leuk!
  • Je kunt je lekker met je vriendjes of vriendinnetjes of ouders terugtrekken in een echte Indianen Tipi
  • Aan het einde van de middag doen we ook zelfs een indianendans rondom  onze versierde totempaal. Hotsen en springen en ons eigen indianenlied samen zingen......Allemaal leuke creatieve activiteiten om samen van te genieten

Wat weten jullie van de indianen?  Wat is een tipi of een zweethut? Waarvoor dienden die?
Hoe gingen zij jagen? Wat deden de kinder- Indianen toen en wat voor werk deden de ouders, mannen en de vrouwen? Ook volwassen graag zelf meedoen. Dat juichen wij zelfs toe!! De bedoeling is het  bereiken van een (nog) beter contact tussen ouders/ familie/ verzorgers en hun kinderen en samen ongedwongen bezig zijn met leuke activiteiten en vooral de natuurelementen van Park het Plateau.  Onze middag is ook uitermate geschikt voor kinderen die HSP hoogsensitief / hooggevoelig zijn. Overprikkeling is bij ons in het geheel niet aan de orde. Eerder leren hoe ze ermee om kunnen gaan en de rust kunnen vinden in zichzelf. Uiteraard ook voor de ouders verzorgers/ leerkrachten zeer leerzaam. Even de buitenwereld buitensluiten en je een paar eeuwen terug wanen in de een Indianendorp.

 

ONS GOEDE DOEL

Centrum Dharma werkt voor twee goede doelen:

Daarnaast steunen wij graag minder bedeelde kinderen en onze droom is het om kinderen die onder de armoede grens moeten leven gratis mee te laten doen met onze evenementen. Hier zijn wij momenteel bezig met de Stichting Samen Delen in Brunssum om die kinderen in de toekomst te gaan ondersteunen.

De stichting Flowgi zie www.flowgi.eu een deel van de opbrengst gaat naar de straat – en weeskinderen in Indonesie maar wij steunen ook de kinderen in Nederland. De stichting FLOWGI vanuit Nederland zet zich in voor weeskinderen die hulp nodig hebben in de Indonesische archipel. Wij hebben projecten Bali en  in Yogya. Wij helpen kinderen van weeshuizen en andere arme kinderen het leven aangenamer te maken. Wij verzamelen boeken voor de bibliotheken, voorzien hun van kleding en schooluniformen, schoolbenodigdheden, renoveren de leefruimtes enz.

 

Aanvang 13.00 tot 17.00 uur ( graag om 12.30 uur aanwezig zijn want we beginnen om 13.00 uur )

De entreeprijs is 
€ 12,50 voor volwassenen
€   8,50 voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Voor groepen vanaf 12 personen is de prijs 
€ 7,50 voor volwassenen 
€ 4,50 voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

 (inclusief de entree, onze materialen, exclusief de materialen die jullie zelf mee moeten nemen of aandoen)

In het klimpark kun je ook klimmen zoals je op de site kunt zien, echter dat hoort niet bij onze entree.

Er is zijn meerdere loungeplekken in het klimpark waar je kunt genieten van een drankje of koffie met vlaai.
Neem dus wel extra geld mee als je daarvan gebruik wilt maken.


 

Minimaal aantal deelnemers : 15 Maximaal aantal deelnemers: 30. 

Aanmelden en meer informatie via het contactformulier  of bel 06-20558935

Bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 12 uur of na 16 uur – behalve op maandag en in het weekend dan ben ik gesloten

Mocht ik de voicemail aan hebben staan, spreek dan duidelijk je naam en je bericht in dan bel ik z.s.m. terug

Dit evenement kan uiteraard ook ingehuurd worden elders. Wat wel in de buurt aanwezig  moet zijn is een bos en de mogelijkheid om een kampvuur te maken