Afspraken alleen telefonisch , zie daarvoor bij contact

Zondag 2020

HET WORDT PRACHTIG ZONNIG WEER

VOL = VOL uiteraard

Aanvang 13.00 tot 17.00 uur ( graag om 12.30 uur aanwezig zijn,

want we beginnen om 13.00 uur )

Aanmelden kan  alleen via het contactformulier

( of bel 0620558935)

 

INDIANENDAG VOOR JONG EN OUD

https://parkhetplateau.nl/

Ganzepool 17, 6443 WZ Brunssum


LET OP: KINDEREN DIE LANGDURIG ONDER DE ARMOEDE GRENS MOETEN LEVEN EN DIE VOORAF AANTOONBAAR BEWIJS DAARVAN KUNNEN AANTONEN, MOGEN HIERAAN GRATIS DEELNEMEN. DE BEDOELING IS:

DE HELFT VAN ONZE GASTEN VOLGENS DE GEWONE MANIER ( MET BETALING )  , DE ANDERE HELFT MAG DAN GRATIS MEEDOEN ( AANTOONBAAR BEWIJS LEVEREN )

                                                  ************************************************************************************************

Op 07-*10-2018 gaat  Centrum Dharma voor de vierde keer super leuke Indianendag houden op verschillende locaties. Op zondag 06-05-2018 en 07-10-2018 kunt u met uw kinderen meedoen in het Klimpark Park het Plateau in Brunssum. Minimaal aantal deelnemende kinderen 15 en maximaal aantal kinderen 30-40. Ouders en/of verzorgers zijn uiteraard zeer welkom om mee te doen. Dat juichen wij zelfs toe, niet alleen vanwege de mooie energie tussen ouder en kind, maar ook is dit een unieke gelegenheid om samen met je kind iets leuks te delen.  Klik voor de promotiefilmpjes hier .    Voor de entree scroll naar beneden. Meenemen graag een wit of effe T-shirt (lichte kleurtjes), een vuilniszak en graag oude speelkleding dragen. Inbegrepen is het zelf maken van een Indianentooi en meedoen met allerlei leuke indianen spelletjes. 
Aanmelden graag voor z.s.m.  via het contactformulier   of telefonisch 0620558935

Ook kunnen  ouders met weinig financiele middelen een aanvraag indienen via Stichting Leergeld Parkstad dus dat raden wij ook dan ten zeerste aan want ook die kinderen zijn ons evenveel waard dan welk ander kind dan ook, zie onderstaande link

https://www.leergeld.nl/parkstad/welke-kinderen-komen-in-aanmerking/ 

Locatie: Klimbos Park het Plateau
Ganzepool 17, 6443 WZ Brunssum

https://parkhetplateau.nl/

Omschrijving evenement

 

Iedereen is welkom tussen de 6 en 100 jaar. Samen met Asherah van den Berg en 3 ( of meer)  helpers maken jullie samen van natuurlijk materiaal een eigen indianen hoofdtooi en kleuren jullie je eigen indianen T-shirt in (wel een aandoen of een meenemen aub) . Iedereen wordt eerst als Indiaan geschminckt zodat we er helemaal klaar voor zijn. De jongens als Indiaan en de meisjes als Squaw, maar je mag ook zelf kiezen hoe je geschminckt wilt worden. Alle deelnemers en vrijwilligers krijgen ook een Indianen naam zoals Zingende Buffel, Dansend Hert, Bloem in het Bos, Buffel met een hoorn, Sterke Wolf etcetera.  Daarnaast maken we van kartonnen dozen een echte totempaal die we later versieren met gevonden items uit de natuur van het Schutterspark en het Klimpark. Iedereen krijgt een indianen hoofdtooi die je nog kunt versieren met de materialen. Als we er helemaal klaar voor zijn gaan we op pad. We als echte indianen met de sjamanendrum en trommels  ( te leen, te koop) de omgeving in het bos verkennen. Indianen gingen op jacht en zorgden voor hun eigen eten en drinken. Hoe deden zij dat? Hoe leefden zij? Wat deden de volwassenen en wat de kinderen? Laat je verrassen op dit jaarlijks terugkerende evenement in Park het Plateau en meld je aan via het contact formulier

 

Zelf meenemen: je eigen kinderen of die van iemand anders, je opa, je oma, je tante of een andere volwassene, een grote stevige kartonnen doos en als je er een hebt... een eigen veer/ veren, een kliederschort, vuilniszak en natuurlijk gepaste speelkleding aandoen. Liefst een effen T-shirt aan doen (wit, , licht blauw, licht roze, lichte kleurtjes) , want dat gaan we beschilderen  met textielverf. Er zijn ook T-shirts te koop voor ons goede doel:

GELUK HOORT IN IEDER KLEIN HARTJE

Graag aanwezig zijn om 12.30 uur want om 13 uur beginnen we........iemand die te laat komt kan helaas niet meer meedoen.
Er is geen dagkassa dus op de dag zelf aanschuiven is ook onmogelijk.

Vraag van onze catering: Wil je achteraf ook eventueel meedoen met een hapje eten? Laat dit dan nog even weten  ruik voor de dag van het evenement! We hebben tegen vergoeding van 4,75 p.p. heerlijke zelfgemaakte koude schotels met 2 belegde broodjes en vers fruit. Drinken is gratis en is er voldoende. Er is volop ranja verkrijgbaar bij ons zelf (gratis) en aan de balie van het klimpark zelf is (op eigen kosten) koffie , thee en wijn, bier en frisdrank verkrijgbaar.

 

 

Vanmiddag krijgen jullie met hulp van de hulpindianen een paar opdrachten:

( doe je iedere opdracht goed kun je een prachtige en echte extra veer verdienen voor op jouw Hoofdtooi)

 

  • De indianen gingen altijd jagen op hun eten. Op welke dieren openden zij de jacht? Zoek samen met jullie begeleider in het bos de bijbehorende  pluche of plastic dieren.
  • Met pijl en boog gaan we ook leren schieten. Ook gebruiken wij een blaaspijp en papieren pijlen.
    Eerst even oefenen in groepjes samen met je eigen begeleider (ster) en dan gaan we aan de slag.
  • Om onze totempaal te versieren hebben we materiaal nodig. In het bos zijn gekleurde denneappels verstopt. Zoek die en neem die mee naar de verzamelplaats.
  • In de zweethut gingen de Indianen om te mediteren en na te denken. De Grote Geest of Grote Schepper gaf hen dan een totemdier. Bedenk van welk dier jij het meeste houdt.......waar je alles voor zou doen om dat dier ook voor de toekomst te beschermen.
  • De Indianen kookten anders dan wij. Hoe deden zij dit en hoe maakten zij vuur, want lucifers of aanstekers bestonden toen nog niet. Wij gaan heerlijke marshmallows roosteren boven het kampvuur. Heerlijk en hartstikke leuk!
  • Je kunt je lekker met je vriendjes of vriendinnetjes of ouders terugtrekken in een echte Indianen Tipi
  • Aan het einde van de middag doen we ook zelfs een indianendans rondom  onze versierde totempaal. Hotsen en springen en ons eigen indianenlied samen zingen......Allemaal leuke creatieve activiteiten om samen van te genieten

Wat weten jullie van de indianen?  Wat is een tipi of een zweethut? Waarvoor dienden die?
Hoe gingen zij jagen? Wat deden de kinder- Indianen toen en wat voor werk deden de ouders, mannen en de vrouwen? Ook volwassenen graag zelf meedoen. Dat juichen wij zelfs toe!! De bedoeling is het  bereiken van een (nog) beter contact tussen ouders/ familie/ verzorgers en hun kinderen en samen ongedwongen bezig zijn met leuke activiteiten en vooral de natuurelementen van Park het Plateau.  Onze middag is ook uitermate geschikt voor kinderen die HSP hoogsensitief / hooggevoelig zijn. Overprikkeling is bij ons in het geheel niet aan de orde. Eerder leren hoe ze ermee om kunnen gaan en de rust kunnen vinden in zichzelf. Uiteraard ook voor de ouders verzorgers/ leerkrachten zeer leerzaam. Even de buitenwereld buitensluiten en je een paar eeuwen terug wanen in de een Indianendorp.

 

ONS GOEDE DOEL

Centrum Dharma werkt niet met winstdoelen maar hoofdzakelijk voor twee goede doelen:

Het komt op je pad dat er veel, veel te veel stille armoede is in onze omgeving en daar wil je iets aan doen. Vooral  de minder bedeelde kinderen in onze omgeving kunnen zich gewoon niets permitteren en het is een feit dat er 5.500 kinderen alleen in Parkstad leven die langdurig bloot staan aan de ellende van de stille armoede. 
Mijn droom is het om kinderen die langdurig ( langer dan 3 jaar) onder de armoede grens moeten leven gratis mee te laten doen met onze evenementen. Hier zijn wij momenteel bezig met de gemeente Brunssum en verschillende stichtingen en vrijwilligers in Parkstad en met name eerst Brunssum om die kinderen in de toekomst te gaan ondersteunen.
Daarvoor is een subsidie aanvraag ingediend bij de gemeente Brunssum, een Crowdfunding actie via
 de website  Mijn doneeractie en de opbrengsten kunt u bekijken / volgen via de link  Opbrengst goede doel 

 

De stichting Flowgi zie www.flowgi.eu een deel van de opbrengst gaat naar de straat – en weeskinderen in Indonesie maar wij steunen ook de kinderen in Nederland. De stichting FLOWGI vanuit Nederland zet zich in voor weeskinderen die hulp nodig hebben in de Indonesische archipel. Wij hebben projecten Bali en  in Yogya. Wij helpen kinderen van weeshuizen en andere arme kinderen het leven aangenamer te maken. Wij verzamelen boeken voor de bibliotheken, voorzien hun van kleding en schooluniformen, schoolbenodigdheden, renoveren de leefruimtes enz.

 

Aanvang 13.00 tot 17.00 uur ( graag om 12.30 uur aanwezig zijn want we beginnen om 13.00 uur )

De entreeprijs is 
€ 12,50 voor volwassenen
€   9,50 voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Voor groepen vanaf 12 personen is de prijs 
€ 7,50 voor volwassenen 
€ 4,50 voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

 (inclusief de entree, onze materialen, exclusief de materialen die jullie zelf mee moeten nemen of aandoen)

In het klimpark kun je ook klimmen zoals je op de site kunt zien, echter dat hoort niet bij onze entree.

Er is zijn meerdere loungeplekken in het klimpark waar je kunt genieten van een drankje of koffie met vlaai.
Neem dus wel extra geld mee als je daarvan gebruik wilt maken.

Minimaal aantal deelnemers : 15 Maximaal aantal deelnemers: 30-40

Aanmelden en meer informatie via het contactformulier  of bel 06-20558935

Bereikbaar op werkdagen tussen 9 en 12 uur of na 16 uur – behalve op maandag en in het weekend dan ben ik gesloten

Mocht ik de voicemail aan hebben staan, spreek dan duidelijk je naam en je bericht in dan bel ik z.s.m. terug

Dit evenement kan uiteraard ook ingehuurd worden elders. Wat wel in de buurt aanwezig  moet zijn is een bos en de mogelijkheid om een kampvuur te maken

 

Annulering

Bij annulering tot een week voordat dit evenement plaatsvindt is 30% van de deelnamekosten verschuldigd. In geval van annulering binnen een week voordat de workshop plaatsvindt is een deelnemer de volledige deelnamekosten verschuldigd, tenzij – naar het oordeel van Centrum Dharma  zwaarwegende bijzondere omstandigheden gehele of gedeeltelijke kwijtschelding rechtvaardigen.
Annulering dient altijd per e-mail of aangetekende brief te geschieden.

 

OVERIGE ONDERBOUWING VAN DIT EVENEMENT

Overal waar wij komen vertellen wij, ons team en de mensen eromheen over de stille armoede die onder onze eigen neus plaatsvindt.
Bewustwording en bezinning. Inzicht en samenbundeling van krachten is dan de opzet va nog meer reclame maken
Het is gewoon ongelooflijk dat er anno 2018 kinderen zijn die onder bruggen slapen en met grote honger naar school worden gestuurd.
De overheid heeft juist bepaald dat de gezinnen die langer dan 3 jaar bij de voedselbank aankloppen dat de deur van diezelfde voedselbank gesloten wordt na 3 jaar! Iedereen, niemand uitgezonderd schrikt als je dat verhaal verteld, maar wordt er iets aan gedaan?
Er worden wel pogingen gedaan, maar het blijft vaak bij pogingen van politici die vaak beginnen met een groot hart voor de aarde, de mens en alle andere bewoners van de Aarde.  Ook ik loop tegen muren bij CMWW en scholen om hulp te bieden. Ook ik krijg niet eens een afspraak met hulpverleners als ik mijn hulp aanbiedt en de  betreffende kinderen een plekje wil bieden waar zij tot rust kunnen komen, zich even kunnen opladen, leren zichzelf te mogen zijn en al dansend en schreeuwend als een echte Indiaan lekker hun ellende eruit kunnen schreeuwen. Hoe harder hoe beter nietwaar? De Indianendagen zijn daarom al iets beter bekend geworden. Motto: Erheen gaan, tot rust komen, hun zorgen even laten vergeten, maar ook spelenderwijs leren hoe ze zich beter kunnen beschermen tegen overprikkeling. Daar verschil ik in naast andere evenementen. In Limburg wordt deze manier eenvoudig nog niet gedaan. Het is geen pretpark waar je als je weer thuis komt de ellende weer ligt te wachten. Nee, als je aangeeft waar je energetisch hulp bij nodig hebt dan gaan wij daar iets mee doen. Op vele manieren kun je hen dan leren wat men duizenden jaren geleden hun kinderen leerden. Om in balans te zijn met jezelf.
Voorop staat uiteraard..........dat de kinderen .enorm veel plezier en lol hebben samen met hun  ouders, verzorgers, leerkrachten , activiteitenbegeleiders.
Onvergetelijke momenten beleven die je meeneemt naar de toekomst. Het is een wetenschappelijk feit dat de jeugd van de mens de basis is voor heel het verdere leven. Maar hoe en met welke hulp kunnen deze kinderen dan een basis leggen voor hun leven, voor hun toekomt? Het is ook een feit dat de kinderen van nu de toekomst zijn van onze toekomst als bejaarden..............dan komt wederom die ene vraag.

********************************************************************************************************************************************************************************
Hoe kunnen we gezamenlijk die kinderen toch een goede basis meegeven? Dat maakt de Indianendagen dus uniek. Dat maakt de Indianendagen een rustpunt, waar geen overprikkeling heerst, alleen rust en de schitterende natuur rondom. Dit evenement is bijvoorbeeld ook voor ouders met een kind dat hooggevoeligheid combineert met druk en emotioneel intens gedrag (hoogstimulatief is). Je kind is gevoelig, hulpvaardig, sociaal en spontaan, maar kan ook moeilijk te corrigeren zijn. Hij/zij lijkt niet te willen luisteren en reageert met boze buien. Op school heeft hij mogelijk moeite met concentreren, met stil zitten en verstoort nogal eens de les. Je hebt al van alles geprobeerd, maar je kind blijft ‘de baas spelen’ in huis. In dit evenement hoeven ze niet te concurreren of de overmacht proberen te krijgen . Ouders  krijgen inzicht in wat hoogstimulatief gedrag is en wat je kunt doen om weer invloed te krijgen op de dynamiek in huis. Dit evenement wordt gegeven in een groepsgrootte van maximaal 30 hooguit 40 deelnemers, zodat er voldoende gelegenheid is om naderhand persoonlijke ervaringen te bespreken. We sluiten af met een wervelende Indianendans rondom de totempaal. Uiteraard is naderhand begeleiding of advies mogelijk.

 

Namaste en hartegroet

 

Asherah van den Berg

Brunssum