Reiki opleiding

DE REIKI CURSUSSEN 1 – 2 – 3A-3B

( voor de data zie de agenda )

BESCHRIJVING VAN DE REIKI CURSUSSEN

In deze Reiki cursus leer je werken met Reiki, Universele Levens Energie. Aan het eind van de Reiki cursus ontvang je een certificaat van Reiki. Authentieke Japanse Reiki volgens de Usui methode is een alternatieve geneeswijze techniek die helpt tegen stress en daarnaast genezend werkt. Het wordt toegediend door handoplegging. Alles wat leeft - planten, dieren, mensen - heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Die energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven. ledereen is na zijn geboorte in staat om die energie vrijelijk in zich op te nemen en door te geven. Door het verdringen van emoties in de eerste levensjaren wordt echter bij vrijwel iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd. Door deze blokkades kan de universele levensenergie niet meer volledig doorstromen. Een tekort aan deze levensenergie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten, en vertraagt het herstel.

Meridianen

Reiki alternatieve geneeswijze is de energie, die we allemaal in ons lichaam hebben en die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij acupunctuur. Die energie loopt door zogenaamde meridianen, die je kunt zien als energiekanalen. Bij mensen, bij wie de energiekanalen geopend zijn, stroomt de energie uit de handen. Tijdens een Reiki cursus worden met behulp van een inwijding de juiste energiekanalen geopend. Bij het geven van Reiki geeft de gever de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als "doorgeefluik". De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Reiki is een vorm van directe energie overdracht naar jezelf en naar anderen (want beiden zijn net zo eenvoudig). Andere woorden voor de levensenergie zijn Prana en Chi of Ki.

Hoe werkt authentieke Japanse Reiki?

Als iemand lichamelijk niet in orde is, dan is dat een teken van het in disbalans zijn op fysiek niveau. Door een Reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met die extra energie aan het herstel beginnen. Het lichaam heeft een zelfgenezingsmechanisme. Denk aan een schaafwond. Het lichaam zorgt ervoor, zonder enige hulp van buitenaf, dat de wond heelt. Reiki energie ondersteunt dat zelfgenezingsmechanisme. De gever kan dus geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Het is voor een Reiki behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd. Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Dat maakt, dat Reiki goed toepasbaar is bij bijvoorbeeld zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit.

Wat gebeurt er bij de Reiki cursus?

De Reiki cursus van CENTRUM DHARMA duurt een weekend. De Reiki cursus begint met een kennismaking en daarna krijg je informatie over wat Reiki inhoudt, het verhaal van de grondlegger van Reiki en alles wat verder bij Reiki hoort. Tijdens de Reiki cursus krijg je verder een inwijding om de energie kanalen te openen en je doet een aantal oefeningen om met Reiki te leren werken. Verder ontvang je een certificaat van Reiki.

De Reiki 1 cursus duurt vier dagdelen en wordt meestal in het weekend gegeven. Het is ook mogelijk een afspraak te maken, om de cursus individueel overdag of ‘s avonds te volgen. Het minimum aantal deelnemers is zes en het maximum tien. Zorg dat je een kwartier voor aanvang aanwezig bent.

Als het mogelijk is en als je er prijs op stelt, vinden we het fijn om van tevoren met elkaar kennis te maken. Dit kan het beste door op een info-avond te komen of als dat niet anders kan, een aparte afspraak te maken. Verbonden aan de cursus is nog een terugkom-avond na ongeveer drie weken. Daarna bieden we de mogelijkheid om contact te houden via de Open Reiki avonden.

Een Reiki-cursus is een cadeau aan jezelf, waar je je hele leven veel aan kunt hebben. Je krijgt het vermogen contact te maken met een positieve en liefdevolle Energie, die je helpt bij fysieke, emotionele en psychische groei en ontwikkeling. Tijdens de cursus word je vier keer afgestemd op de golflengte van de Reiki Energie. We noemen dit ook wel initiatie of inwijding. Het is een korte ceremonie, tijdens welke je energiekanalen geopend worden en de weg wordt vrijgemaakt voor de Reiki Energie. Deze afstemming en de tijd en moeite die je neemt om jezelf te behandelen, kunnen op een eenvoudige manier een grote bijdrage leveren tot je persoonlijke groei, het verdiepen van je relaties en de genezing van ziekte. Reiki verzacht onze boosheid, bevrijdt ons van onze angsten, bevordert ons begrip t.a.v. onze medemens, ondersteunt een eerlijke instelling en stimuleert een dankbare en blijde levenshouding.  

De Reiki 2 cursussen staan vermeld in onze agenda. We stellen het op prijs om vooraf een gesprek met je te hebben over je Reiki 1 opleiding, je verwachtingen en je motivatie. Een Reiki 2 cursus is niet aan een minimum aantal personen gebonden. De cursus begint op vrijdagavond en zaterdag de hele dag. Als je op een andere tijd de cursus wilt doen, kan je daar met ons een afspraak over maken. Na de cursus volgt er na ongeveer drie weken nog een terugkom-avond, die vast verbonden zit aan de cursus. Wil je de mogelijkheid benutten om met andere cursisten en met ons contact te houden dan kan dat door naar de open Reiki-avonden te komen.

Als je minimaal drie maanden intensief bezig bent geweest met Reiki 1 kan je een Reiki 2 cursus gaan doen. Reiki 1 is echter voldoende voor heel je leven. Je kunt jezelf behandelen en anderen. Als jij echter de weldaad van Reiki zó intens hebt ervaren, dat je zonder problemen daar zo’n groot geldbedrag voor over hebt, dan ben je er pas echt aan toe om Reiki 2 te gaan doen. Reiki 1 doe je voornamelijk voor jezelf. Reiki 2 doe je voor jezelf én voor anderen.

Een Reiki 2 cursus versterkt de energiestroom op zowel het fysieke niveau als op het mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Je leert onder andere situaties Reiki geven en op afstand te behandelen. Je krijgt ook drie symbolen, die dit mogelijk maken: Het kracht-symbool, het mentale symbool en het afstands-symbool. Deze symbolen vergroten de mogelijkheden bij de behandeling van jezelf en van anderen.

DE MASTER OPLEIDING

Reiki Master opleiding: dit kun je ermee Met Reiki geneest u mensen, planten en dieren. U kunt een eigen praktijk opzetten of helpt de mensen in uw eigen omgeving. Als Reiki Master kun je zelf Reiki-opleidingen en inwijdingen verzorgen. Omdat Reiki de genezende kracht van jouw handen versterkt, ondersteunt het andere therapievormen. Of het nu gaat om voetreflexzonetherapie of massage: je kennis van Reiki levert altijd een positieve bijdrage. Veel mensen die met Reiki beginnen ervaren bovendien een grote verandering in hun eigen bestaan!

De cursus Reiki Master is een weg om toegang te vinden tot verdere spirituele groei, die je leven van het moment "Nu" verrijkt en je "zijn" op een steeds hoger niveau tilt, naarmate je meer en meer bereid bent je eigen verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen. Tijdens deze cursus krijg je tijdens de inwijding het vierde Reiki - symbool, het lichtsymbool, aangereikt. Met dit Master symbool wordt ook geoefend. Door de inwijdingen van de derde graad wordt de mogelijkheid om de universele energie toe te passen versterkt.

De afstemming op het Master symbool zorgt ervoor dat de Reiki energie kan worden toegepast om inwijdingen in de Reiki energie te geven. Verder leer je tijdens de cursus Reiki Master hoe je zelf een goede cursus kunt geven, doe je mee aan stageleergang en oefen je met het geven van inwijdingen. Je krijgt lesmateriaal aangereikt en tips over de vormgeving van je eigen cursussen. Na afronding van de opleiding Reiki meester ben je Reiki Master en kun je dus zelf een Reiki cursus geven. Je kunt de Reiki Master opleiding individueel of in groepsverband doen. Duur, intensiteit en leerproces verschillen soms per individu. Als je vragen hebt kan je altijd naderhand ook nog om begeleiding vragen. Als je lid wilt worden van een beroepsvereniging of verder wilt studeren om jouw pad te vinden of af te maken. Wil je lid worden van de Reiki Vereniging Benelux, dan vraag hier gerust naar.

 

De Reiki Master cursus 2012 is een serie van 4 weekenden. Je kunt deze cursus alleen doen als je al minstens twee jaar Reiki I en II hebt en er veel ervaring mee hebt. Vraag gerust vrijblijvend informatie aan voor deze cursus. Maak hiervoor een telefonische afspraak met Asherah van den Berg.

Wees verzekerd van plaats en schrijf je nu direct in voor de Reiki cursus!

Vermeld in de email je naam, adres, telefoonnummer en naam van de cursus waarvoor je je wilt inschrijven.

DE KOSTEN

De kosten van alle cursussen zijn te vinden bij de tarieven. Reiki I kost 125 €, Reiki II kost 250 € en de Master Opleiding kost 750 €

 

WAT NEEM JE MEE NAAR EEN REIKI CURSUS?

      _Kleding die voor jou comfortabel zitten

      _Iets warms voor aan je voeten

      _ Het boek van Diana Stein( De kern van Reiki, ISBN: 90 230 0918 5) lees deze ook van te voren

      _ Pen en papier voor aantekeningen

      _ Eventueel een lekker kussen om op te zitten

      _ De lunch wordt verzorgd, koffie en thee is aanwezig

      _ Contant geld zoals overeen gekomen

      _ En natuurlijk een stralende lach en een open hart

Veel plezier op de Reiki cursus en of open middagen/ avonden!