Opbrengst goede doel

  • Hallo lieve mensen

   Dit goede doel gaat grotendeels over jezelf zijn, jezelf blijven of jezelf mogen worden. Daar staat de naam Centrum Dharma voor. Letterlijk betekent dat het woord Dharma.

   ZIJN WIE JE BENT,WORDEN WIE JE BENT,BLIJVEN WIE JE BENT

   De opbrengst van ons benefiet concert gaat:

  • 1. deels naar de  stichting Hart onder de Riem, die voor de allerarmste kinderen en gezinnen opkomt

  • https://stichtinghartonderderiem.nl/
  • 2. deels naar ons bekende doel de straat en weeskinderen in Indonesie  de stichting Flowgi www.flowgi.eu

  • 3. en deels naar de verbeteringen aan de Indianendagen in Park het Plateau in Brunssum, die eerst voor de allerarmste kinderen onbereikbaar waren. https://www.centrumdharma.nl/indianendag-voor-jong-en-oud.

   *************************************************************************************************************

   • Wij vinden dat voorop moet komen te staan dat alle kinderen gelijk zijn, geen label opgeplakt krijgen, niet anders zijn dan een ander kind,

  • Van de opbrengt kunnen de kinderen verder gratis deelnemen aan onder meer:

    • uitjes geheel verzorgd naar een pretpark naar keuze

    • verjaardagsfeestjes voor de jarige kinderen die het niet kunnen betalen

    • sinterklaasfeest idem als boven

    • kerstfeest idem als boven

    • twee  keer per jaar de Indianendag voor Jong en Oud, arm of rijk in het Klimbos Park het Plateau te Brunssum.
     https://www.centrumdharma.nl/indianendag-voor-jong-en-oud

    

   Ik heb jarenlang uit de opbrengsten van mijn werk kinderen gesteund die in een of ander wijze tijd, aandacht, steun, liefde en altijd een knuffel nodig hebben. Jarenlang was dat de stichting Flowgi, www.flowgi.eu Ook zal ik die stichting altijd nog blijven steunen want het zijn geweldige mensen die zich ook belangeloos inzetten voor de straat - en weeskinderen die na de Tsunami van 2004 als weeskinderen achterbleven. Zonder ouders, onder thuis, zonder huis, zonder wat dan ook. De stichting Flowgi heeft daar een kindertehuis. Het geld gaat ook niet via via, maar gaat direct naar de eindbestemming/

   Ergens moet dit bijzondere verhaal beginnen dus welk punt neem ik nu? Ja, ik weet het al: 06-05-2018


   Een hele tijd geleden begon ik voor mijn doelgroep alle aandachtskinderen een kersenjam actie. Dit eigenlijk om de armoede in Zuid Limburg aan te pakken en ook mijn eigen Indianendagen meer bekendheid te geven. Toen ik op 06-05-2018 een van die Indianendagen hield in Park het Plateau Brunssum kwam de fractievoorzitter Raymond Claus naar mij toe en was dolenthousiast. Hij wilde direct meedoen. Tijdens mijn Indianendag kan iedereen in anonimiteit zichzelf zijn en tegelijkertijd leer ik de kinderen in balans te komen met zichzelf. De heer Claus vroeg mij of ik dit niet uit wilde breiden en belangeloos wilde gaan organiseren voor de kinderen die het niet konden betalen en uiteraard wilde ik dit graag. IK had die doelgroep al jaren in het oog alleen kreeg ik geen voet aan de grond bij de scholen, CMWW en gemeenten omdat zij de privacy moesten waarborgen van de mensen die bij hen om hulp kwamen vragen.

   Nou moe, dan wil je een actie opzetten voor een goed doel en dan krijg je absoluut geen informatie los, geen medewerking, samenwerking, niets, Nada, Niente, er was niet eens een begin. Ik wilde al jaren maar de weg lag niet voor mij of voor mijn doelgroep (de allerarmste kinderen ) open. Ook had ik zelf de middelen niet hiervoor. We doen het nu gewoon met zelfgemaakte Tipi’s van bomen uit het bos die toch gekapt waren en die tijdens de Indianendag bekleed worden met aan elkaar genaaide hoeslakens als bekleding. De Indianenkleding is zelf gemaakt of gedoneerd door mensen, voor een prikje gekocht via Marktplaats , de pijl en bogen zijn van plastic en niet echt, de hoofdtooien maken we zelf van gedoneerd papier en karton, de veren die we gebruiken zijn gevonden bij de droomvijver in Hoensbroek of we maken ze van karton en papier
   De Totempaal is geen echte totempaal, het is een afgezaagde boom die wij versierden met knuffels en allerlei takjes etcetera uit het bos.
   ********************************************************************************************************
   Onze tuin heeft 3 kersenbomen. Toen ik een oproep plaatste dat iedereen gratis mocht komen plukken meldde zich niemand. Toen bedacht ik dat ik ook kersenjam kon maken en die verkopen voor de kinderen. Deze actie werd ineens groter dan ik had verwacht. Een paar dagen na het plaatsen van mijn kersenjam actie op de Facebook pagina van foto's Brunssum kwam Françoise Petersen van de krant VIA Limburg met de vraag of zij een reportage met mij mocht maken. Dit werd bijgaand artikel over de kersenjam. Die actie leverde wel aandacht op, maar financieel eigenlijk niet zoveel op, ondanks de onvermoede inzet van een drietal verkooppunten in Brunssum, ondanks het plaatsen op foto's Brunssum. Dus moest ik iets anders verzinnen en terwijl ik in mijn moestuin bezig was met de Franse boontjes kwam bij mij het idee om Martin Hurkens te bellen. Hoe dat zo, zullen jullie je afvragen?

   Ik had maanden geleden zijn telefoonnummer gekregen van "mijn "tweede moedertje" mevrouw Mia Droomers Meulenberg eigenlijk voor een heel ander doel, namelijk dat Martin zou zingen op de begrafenis van mijn zieke 91 jarige blinde moedertje Jo van den Aarssen- van den Berg. Voor mij de meest bewonderenswaardige vrouw en moeder. Geen woorden kunnen beschrijven wat ik voor haar voel, we hebben een band die verder gaat dan wat dan ook. De laatste twee jaar gaat het op en af met haar gezondheid. Soms is het heel slecht en dan weer iets beter. Dan krabbelt zij er ineens wonderbaarlijk weer bovenop. Ik ben haar oudste dochter en tevens mantelzorger. Absoluut is zij ook een van de grootste fans van Martin Hurkens. Meerdere keren hebben wij samen zijn schitterende uitvoeringen gezien en we zullen die ook blijven volgen.

   *********************************************************************************************************
   Plop! Ineens wist ik het dus.....ik moest Martin Hurkens bellen. Ik trok na dus een paar diepe ademteugen de stoute schoenen aan en belde Martin op.

   Dat resulteerde in een uitnodiging bij hem thuis en Maarten en ik gingen bepakt met een plan en uiteraard een potje kersenjam op weg naar Schinveld. Al snel werden we samen met zijn echtgenote en mijn echtgenoot Maarten beiden heel enthousiast en het werd aanstekelijk positief in de ruimte. Niet lang daarna stond het vast, we gaan samen de uitdaging aan. We gaan ervoor!

   Zijn er mensen die jarenlang klant zijn en de voedselbank misbruiken?

   JA DIE ZIJN ER MAAR NIET BIJ DE MENSEN DIE WIJ GESCHIKT VONDEN ALS DOELGROEP, ZIJ CHECKEN ALLE MENSEN DIE BIJ HEN EEN AANVRAAG DOEN

   Je kunt in principe maximaal 3 jaar klant zijn bij een voedselbank. Tussentijds vinden er regelmatig herbeoordelingen plaats. Dit gebeurt door de lokale voedselbank, de gemeente of een andere professionele instantie. Ongeveer 90% van de klanten functioneert vrij snel weer zelfstandig. Het is aan individuele voedselbanken om te beoordelen hoe om te gaan met klanten die na drie jaar nog steeds aan de toekenningscriteria voldoen. Na die 3 jaar is iedereen aan zijn/haar lot overgelaten. Daar ben ik enorm van geschrokken, dat wist ik niet! Wist u het? Niet? Dan weet u het nu...….
   Hoe is het mogelijk dat deze mensen weggestuurd worden bijvoorbeeld bij de Voedselbank? Anno 2018 en dan kinderen zonder eten naar bed, of met honger naar school? Onmogelijk! En dan roept de regering dat ons economie zo snel groeit en bloeit? Wat dan met deze laag van de bevolking? Een vraag die voorlopig geen antwoord heeft, maar als het aan mij ligt komt dat antwoord in de toekomst wel
   Ik ben in elk geval enorm geschrokken hiervan, maar het is toch een landelijke beleid. Helaas is het echter zo en niet anders. Na een goede tip van een kennis kwam ik uit bij Stichting Speeltuin Heerlen waarvan ook ik de naam niet mag noemen. Het is een ongelooflijk geweldig familie die een speeltuin beheert en zich dag en nacht inzet voor de allerarmsten in hun omgeving.
   Ik ken armoede uit eigen ervaring, maar dit? Nee, dat kende ik niet en ik vond dat iedereen ook deze armoede moest leren kennen.
   Het gebeurt onder onze eigen neus en dan doen we er zo weinig aan? Je hebt ook meerdere vormen van armoede en ik ken mensen die stinkend rijk zijn, maar innerlijk zijn zij zo arm als Job en nog armer. Sociale armoede noemt men dat. Sociale armoede noemt men dat. Of bejaarden die nu in deze maatschappij nog eenzaam thuis leven, waar niemand naar omkijkt?

  • ***************************************************************************************************************
  • Ook een grote sociale armoede.....overal om ons heen.
   Onze acties gaan over de allerarmste  kinderen en jongeren.
   Jongeren die thuis weglopen vanwege aallerlei omstandigheden
   Jongeren die op school niet meekomen
   Jongeren die hun gemeenschapshuizen worden afgenomen, die worden weggejaagd op hun hangplekken.

  • Mag een kind nog wel echt een kind zijn tegenwoordig?
   Volgens mij bepaalt alleen de Overheid en maatschappij dit, de ouders, de leerkrachten, de naaste omgeving van die kinderen en jongeren.

  • Maar het kind zelf? Dat heeft niets te vertellen in dit geval

  • Machteloos en zeker ook vaak radeloos zitten zij de tijd uit dat hun ouders arm zijn, in de hoop dat er betere tijden komen, dat eens ook voor hen de zon zal schijnen.  • Wanneer dat is?

   In ieder geval laten wij voor hen de zon schijnen

  • U TOCH OOK???

   https://www.armoedefonds.nl/wat-is-armoede

    

  • Iedereen zet zich gratis & belangeloos in.

  • Ook de stichting Veteranen Brunssum en de stichting Friends 4 Kids helpt volop mee. Niet alleen die dag maar ook nu met verdelen en verspreiden van de Posters. Bij voorbaat dank namens de 5.500 allerarmste kinderen van Parkstad

   Met vriendelijke groet

   Asherah Gerspach (van den Berg)
   Markstraat 12
   6446 AC Brunssum

    

   Wij danken met name de vrijwilligers voor alle hulp op de dag zelf . Wilt u meer weten over het hele team achter de schermen, klik dan op de buttons hiernaast. Ook heel interessant te lezen wat beide onderstaande stichtingen doen voor de mensen in Parkstad. Bijzondere mensen met in elk geval het hart op de goede plaats.


  • Dankjewel voor jullie inzet, advies en hulp
   Maurice Bruntink en Amy Degener, Remco en Angela Lust

  •                                                            Alex Schouten

  • http://www.friends4kids.nl/index.html

  •  

  • https://veteranenbrunssum.nl/

  •  

  • ***************************************************************************************************************

  Deze workshop is bedoeld voor alle kinderen en wij willen zeker niet deze kinderen uitsluiten. Wij bedoelen echt alle kinderen.

   

  • Aandachtskinderen
  • Hoogsensitieve kinderen
  • Hoogbegaafde kinderen
  • Zieke of gehandicapte kinderen
  • Geadopteerde en/of weeskinderen kinderen
  • IVF kinderen die niets weten van hun achtergrond
  • Kinderen die te maken kregen met alle vormen van geweld
  • Kinderen die arm of rijk zijn
  • Wij maken geen enkel verschil, want er is geen verschil   Een kind is een kind

   Een puber is een puber

   Een jeugdige is een jeugdige

   Een volwassene is een volwassene

  • Ieder kind is een kind van de toekomstige nieuwe wereld, de toekomstige nieuwe maatschappij

  • Bent u nu de nieuwe 50-er? De nieuwe 50-er is nu 60 en de nieuwe 60-er is nu 70. Je bent zo jong als je je van binnen voelt en als van binnen niets zit dan ellende uit de jeugd, dan ziet de toekomst er voor velen en ook voor hen zelf toch wel erg somber uit, nietwaar?  De generatie die nu in de 20 is, is straks ook bejaard. Gevoelens worden met de genen meegegeven en dor de indoctrinatie van alle omgevingsfactoren vanaf de geboorte. Laten we samen dan een deel van de jeugs van die kinderen veilig maken, zonder honger, met zo min mogelijk ellende
   Wilt u dan later verzorgd worden als bejaarde door een kind van nu, die dan niemand ziet staan, een ego heeft van heb ik jou daar, alleen eigenbelang voor ogen heeft, niet geleerd heeft dat gevoel goed is, veilig is en dat je ook met een hoge opleiding toch mens mag blijven en niet een robot?

  IEDER HARTJE HOORT TOCH RECHT TE HEBBEN OP GELUK? ALS HET EEN BEETJE KAN OOK EEN FLINKE PORTIE LIEFDE ? DOET U OOK MEE?
  SPONSOR DAN ONS GOED DOEL EN DONEER VIA ONZE CROWDFUNDING ACTIE

   

  • ****************************************************************

   Armoede heb je namelijk op meerdere niveaus. Armoede bestaat op meerdere gebieden: financiële armoede, sociale armoede en emotionele armoede. Armoede komt voor in alle lagen van de bevolking. Rijk of arm er bestaat geen uitzondering. Iemand die heel rijk is, kan beweren rijk te zijn, terwijl velen van hen totaal geen innerlijke rijkdom bezitten, maar wel eenzaamheid, machteloosheid, hopeloosheid, moedeloosheid, verdriet, boosheid, minderwaardigheidscomplex, onverschilligheid, angst, lusteloosheid, krachteloosheid, vermoeidheid, etc.. Hoezo verschillen zij dan van mensen en vooral kinderen die ook die innerlijke rijkdom niet hebben. Het verschil ligt daarin dat mensen met een inkomen zich veel meer kunnen permitteren, zoals de vrijheid van keuze te hebben naar een arts, specialist, therapeut, tandarts etc. of alternatief centrum te gaan. Voor hen is het een telefoontje plegen en een afspraak maken. Voor de ouders en de  kinderen die onder de armoede grens moeten leven , betekent geen enkele keuze te hebben in de zorg. Niet in de reguliere zorg en ook niet in de alternatieve sector. Zij  lijden zolang de armoede duurt en hebben geen enkele mogelijkheid daar iets aan te veranderen. Geen uitzicht op verbetering, geen doel. Die kinderen gaan ook naar school, leven en spelen, eten en drinken, kleden zich aan voor school en om te spelen en later zijn het de volwassenen van de toekomst. Nu zijn het de kinderen van de toekomst!!

  **********************************************************************************************************

  Die doelgroep van langdurige armoede  is behoorlijk bij mij binnengekomen en dankzij de contacten via de Indianendag van 06-05-2018, de daaropvolgende kersenjam actie, dankzij vele lieve mensen met het hart op de juiste plaats gaan we stapje voor stapje verder op weg om die kinderen te bereiken die het het hardst nodig hebben. De mogelijkheden van ontspanning, plezier, rust en even jezelf mogen zijn. In dit geval zijn dat niet alleen de 5.500 allerarmste kinderen van Parkstad, maar ook alle kinderen uit Parkstad.

  Voor de allerarmsten hebben we:

  • een subsidieregeling aangevraagd bij de gemeente Brunssum

  • een crowdfunding actie opgezet met uiteraard de naam GELUK HOORT IN IEDER HARTJE

  • een uniek benefiet concert op 23,-09-2018

  • we staan ook op het Spiriosa Festival met handgemaakte producten

  • we staan ook op markten en beurzen***************************************************************************************************U KUNT OOK DONEREN

  Link naar de actie:
  https://www.doneeractie.nl/geluk-hoort-in-ieder-klein-hartje/-28784

  Wellicht komt u ons wel ergens tegen.

  Heeft u tijd en zin om ons te helpen als sponsor, vrijwilliger of gewoon eens af en toe helpen en je niet vastleggen als vrijwilliger, stuur dan een mailtje via het contactformulier op mijn website

  Alvast onze hartelijke dank voor uw komst naar het benefiet concert, uw donaties op de crowdfunding actie, de bereidheid om vrijwillig je in te zetten met hulp en steun en alle tips en hulp die wij eventueel kunnen gebruiken tot verbetering. Wij beogen twee maal poer jaar iets te doen voor, met en door die kinderen, eventueel met hun ouders samen. Wanneer kunnen die mensen nu eens ongedwongen samen zijn moet hun gezin, even de ellende loslaten van alle druk om hen heen?

  Hoe hoog moet die druk wel niet zijn op hen? Iedereen van de bevolking heeft een rugzak die hij/ zij met zich meedraagt. De een verschilt van de ander omdat ieder mens uniek is, maar hoe zwaar weegt die rugzak van die kinderen niet, die worden uitgesloten , uitgestoten, gelabeld en gepest, geliefd of gehaat. Toch is ieder kind in mijn ogen gelijk. Geldt dit ook voor U?


  Voelt u zich geroepen, misschien als sponsor, vrijwilliger of kent u een heel bekende Limburgse zanger, zangeres of zangkoor wat volgden jaar mee wil doen? Dan nemen we een ander genre, bijvoorbeeld soul muziek uit de jaren 60-70.
  Voor al die 50-ers, 60-ers en fans van de Soulmuziek?

  Wordt dan actief en doe net als ons iets, het maakt niet uit, maar zit niet stil op je stoel en kijk er naar alsof het een ver-van-mijn-bedshow show is.

  Met vriendelijke groet

  Asherah Gerspach- van den Berg
  Markstraat 12
  6446 AC Brunssum

   

   

  HOEVEEL INWONERS HEEFT PARKSTAD?