Afspraken alleen telefonisch , zie daarvoor bij contact

KINDER WORKSHOP  KERSTENGELTJES MAKEN VAN MACARONI

 

KINDERWORKSHOP KERSTENGELTJES MAKEN

DATUM : ZATERDAG 8 DECEMBER 2018

Tijd : van 13.00 uur - 17.00 uur

 

Deze middag is voor kinderen en volwassenen boven de 8 jaar en onder de 125 jaar. Het liefste zien wij dat een van de ouders,  leerkrachten, of opa en oma meekomen en met het kind samen een super leuke middag kunnen beleven. Wees welkom bij Centrum Dharma  

Een leuke kinderworkshop voor kinderen vanaf 8 jaar. Maximale leeftijd 125 jaar dus er is geen leeftijdsgrens. In de donkere dagen voor kerst even uit het archief gehaald: een kerstengeltje van macaroni en pastavormpjes. Is de kerstboom nog wat kaal? Niet voldoende versiersels om erin te hangen? Geen nood. Waarom knutsel je niet je eigen engeltje(s) voor in de kerstboom. Niet heel makkelijk om te maken. Wel heel leuk! In deze workshop gaan we kerst engeltjes maken. Ieder kind mag 3 engeltjes maken.  Uiteraard mag je die meenemen naar huis. De benodigdheden hebben we allemaal bij ons in huis en alles is dus inbegrepen in de prijs. Doe speelkleding aan en doe gezellig met ons mee. Misschien doen we over deze engeltjes 2 x een zaterdag of woensdag workshops omdat ze moeten drogen maar dat mag de pret niet drukken. Het resultaat mag er zijn. Kijk maar naar het voorbeeld.Wat hebben we  nodig? Alle materialen zijn inbegrepen.
◦1 kleine houten kraal
◦1 pastavormpje “Pipe Rigate” (eigenlijk een grotere, dikkere en vaak geribbelde vorm van macaroni)
◦1 pastavormpje “Farfalle” (heeft een vlindervorm)
◦2 boogjes gewone macaroni
◦ongeveer 6 rijstkorrels
◦een spuitbus met goud- of zilverkleurige verf
◦lijm, het liefst een lijmpistool (daarmee kun je wat gerichter te werk gaan)
◦een stukje draad

 Hoe gaat de workshop?

Gezamenlijk gaan we heerlijk  creatief knutselen voor de kerst. Het is heel gemakkelijk als je het goed uitgelegd krijgt. Doe speelkleding aan die vuil mag worden met lijm, vernis en verf (eventueel, hoeft natuurlijk niet). We leggen eerst alle onderdelen klaar en beginnen dan:

 

 • met een leuke ademhalingsoefening gaan we eerst in de tuin lekker dansen en springen op muziek
 • daarna gaan we eerst  de vleugeltjes goud te spuiten.
  daarna laten we alles goed drogen
 • in de tussentijd kunnen we de lapjes witte vilt knippen en versieren
 • Maak dan in de draad een flinke knoop en haal ‘m door de kraal heen, zodat je het engeltje later daaraan op kunt hangen.
 • Maak dan de vormpjes aan elkaar vast met de lijm; gebruik de Pipe Rigate als lijfje, de boogjes macaroni als armpjes, de kraal als hoofd, de Farfalle als vleugels en de rijstkorrels als haar op de kraal.
 • Laat dit ook allemaal weer goed dragen en je engeltje is klaar!
 • Je hoeft hem alleen nog in de kerstboom te hangen.
 • Gegevens activiteit  :
 • Kosten € 9,50 per volwassen voor de workshop
 • Kosten €  8,50 per kind voor de workshop
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar tot 125 jaar
  Inclusief: limonade, cake, popcorn en een presentje voor iedereen na afloop

Aantal kinderen: maximaal 8  kinderen + 8 volwassenen voor de workshop kerstengeltjes maken
Duur van de workshop en de markt : 4 uur

Aanmeldingen via 0620558935 of via het contactformulier

Kinderworkshop (maar de volwassene Is ook welkom) Kerstengeltjes maken van macaroni Is een erg leuke maar ook gezellige workshop voor jong en oud. Voor kinderen vanaf 8 jaar en liefst met een ouder, verzorger, leerkracht, opa of oma. Ieder kind mag er 3 maken voor in de kerstboom 🎄 Een deel van de opbrengst gaat weer naar mijn goede doel GELUK HOORT IN IEDER KLEIN HARTJE ❤ NB ; hoor bij onze doelgroep en kun je dit aantonen dan Is deelname gratis, dus kinderen die het niet kunnen betalen hoeven niet te betalen. Kinderen die wel kunnen betalen, betalen dan eenvoudig voor het andere kind mee. Zo doet het ene kind iets voor het andere kind.
**************************************
Kosten € 8,50 p.p. voor kinderen boven de 8 jaar.
Kosten € 9,50 p.p. voor de volwassen


Dit Is inclusief alle materialen, drank en spijs
Maximaal 8 deelnemende kinderen + 8 bijbehorende volwassenen
Meenemen / aandoen kliedershort of oude kleding die vies mag worden want er wordt ook geverfd. Aanmelden kan via het contactformulier op de website of telefonisch op 0620558935 Aanvang 13.00 uur. Graag een kwartier van te voren aanwezig zijn. Einde van de middag = 17.00 uur