KINDER WORKSHOP ENGELTJES MAKEN

 

CURIOSA MARTK & KINDERWORKSHOP ENGELTJES MAKEN

Tijd : van 13.00 uur - 17.00 uur op de woensdagmiddag

 

Iedereen is welkom maar vooral liefhebbers van handgemaakte artikelen die speciaal voor het goede doel zijn gemaakt. Komt u dus naar deze middag dan steunt u ook de armoede in de kinderen. Langdurige armoede bij kinderen, maar ook de stille armoede en de emotionele armoede, allemaal veroorzaken zij tranen. Die tranen ( vooral bij kinderen ) willen wij wegtoveren met de handen uit de mouwen te steken en met onze gouden handen iets moois te maken. Iedereen heeft talent, je moet het alleen even vinden....ook aandachtskinderen, hoogsensitieve kinderen, nieuwetijdskinderen, zieke kinderen, kinderen met ADD - HDD of PDS-NOS of AUTISEM enzovoorts zijn welkom. Deze middag is voor kinderen en volwassenen boven de 10  jaar en onder de 125 jaar. Het liefste zien wij dat een van de ouders,  leerkrachten, of opa en oma meekomen en met het kind samen een super leuke middag kunnen beleven. Wees welkom bij Centrum Dharma  

 

 

Een leuke kinderworkshop voor kinderen vanaf 10 jaar. Maximale leeftijd 125 jaar dus er is geen leeftijdsgrens. In de donkere dagen voor kerst even uit het archief gehaald: een kerstengeltje van macaroni en pastavormpjes. Is de kerstboom nog wat kaal? Niet voldoende versiersels om erin te hangen? Geen nood. Waarom knutsel je niet je eigen engeltje(s) voor in de kerstboom. Niet heel makkelijk om te maken. Wel heel leuk! In deze workshop gaan we kerst engeltjes maken. Ieder kind mag 3 engeltjes maken.  Uiteraard mag je die meenemen naar huis.

 

De benodigdheden hebben we allemaal bij ons in huis en alles is dus inbegrepen in de prijs van de entree. Wil je als standhouder op onze markt staan  dan kan dat ook. Stuur dan een bericht via het contactformulier en meld je aan als standhouder. Voorwaarde is dat jouw artikelen kerst gerelateerd zijn en/of spirituele binding hebben, bijvoorbeeld handgemaakte kerstcadeautjes. Dus absoluut geen nieuwe artikelen die je ook in de winkel of op internet kunt kopen.

Kosten €  25,00  per marktkraam

 

Doe speelkleding aan en doe gezellig met ons mee. Misschien doen we over deze engeltjes 2 x een workshops omdat ze moeten drogen maar dat mag de pret niet drukken. Het resultaat mag er zijn. Kijk maar naar het voorbeeld.Wat hebben we  nodig? Alle materialen zijn inbegrepen.
◦1 kleine houten kraal
◦1 pastavormpje “Pipe Rigate” (eigenlijk een grotere, dikkere en vaak geribbelde vorm van macaroni)
◦1 pastavormpje “Farfalle” (heeft een vlindervorm)
◦2 boogjes gewone macaroni
◦ongeveer 6 rijstkorrels
◦een spuitbus met goud- of zilverkleurige verf
◦lijm, het liefst een lijmpistool (daarmee kun je wat gerichter te werk gaan)
◦een stukje draad

 Hoe gaat de workshop?

 

Gezamenlijk gaan we heerlijk  creatief knutselen voor de kerst. Het is heel gemakkelijk als je het goed uitgelegd krijgt. Doe speelkleding aan die vuil mag worden met lijm, vernis en verf (eventueel, hoeft natuurlijk niet). We leggen eerst alle onderdelen klaar en beginnen dan:

 

 • met een ademhalingsoefening gaan we eerst in de tuin lekker dansen en springen op muziek
 • eerst met de vleugeltjes goud te spuiten.
  daarna laten we alles goed drogen
 • in de tussentijd kunnen we de lapjes witte vilt knippen en versieren
 • Maak dan in de draad een flinke knoop en haal ‘m door de kraal heen, zodat je het engeltje later daaraan op kunt hangen.
 • Maak dan de vormpjes aan elkaar vast met de lijm; gebruik de Pipe Rigate als lijfje, de boogjes macaroni als armpjes, de kraal als hoofd, de Farfalle als vleugels en de rijstkorrels als haar op de kraal.
 • Laat dit ook allemaal weer goed dragen en je engeltje is klaar!
 • Je hoeft hem alleen nog in de kerstboom te hangen.

  Gegevens activiteit  :
 • Kosten entree spirituele Curisosa markt € 3,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis entree voor de markt
 • Kosten € 12,50 per volwassen voor de workshop inclusief de curiosa markt
 • Kosten €  9,50 per kind voor de workshop inclusief de curiosamarkt
 • Leeftijd: vanaf 10jaar tot 125 jaar
  Inclusief: limonade, cake, popcorn en een presentje voor iedereen na afloop

Aantal kinderen: 6 tot 10 kinderen voor de workshop kerstengeltjes maken
Duur van de workshop en de markt : 4 uur ( idem voor de curiosa markt)

 

Aanmeldingen via het contactformulier